Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nadwrażliwość na dźwięki

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
poszukujacysensu
Zarejestrowany Użytkownik

25 kwietnia 2020, o 20:31

Hej. Koło 3 tygodnie temu puścił mi się przypadkowo jakiś filmik na YT z autoodtwarzania i tam był taki jakiś jęk, już o tym pisałem. Zrobiło mi się słabo i przeszły mnie takie dreszcze i ciśnienie od razu 170. Zacząłem się nakręcać, czytać z jakiś dziwnych strob, że mi się mózg uszkodził, że od jakiś dźwięków o złych częstotliwościach może coś się w mózgu uszkodzić, że można dostać jakiejś hipnozy czy innych strasznych rzeczy. Załączyła mi się straszna dd i myślałem, że dostanę choroby psychicznej i moja wyobraźnia wymyślała rożne obrazy myślowe, doszukiwała się wszędzie schiz. Uspokoiłem się na forum, zobaczyłem, że inni też to mają. Uświadomiłem sobie też, że od strasznych wydarzeń co ostatnio przeżywałem, śmierć bardzo bliskiej osoby to ten dźwięk to był po prostu impuls do jakiegoś ataku paniki. Dd zmalała, choć ciągle jest przede wszystkim myśli egzystenacjalne. Było w miarę ok. Ale niestety od 3 dni pojawił się znowu ten sam problem co na początku tylko nasilony. Dlatego chcę was zapytać czy mieliście taki objaw jak ja, czyli: czuję straszną nadwrażliwość na dźwięki jak coś zapiszczy, zatrzeszczy to od razu dostaje takiego objawu jakby ktoś paznokciami po tablicy przejeżdżał :(. Też mam ciągle utrzymujące się dreszcze i głowa mi się trzęsie. Czuję co jakiś czas takie jakby mrowienie w głowie, na zębach i ja jezyku. Często przy tym robi mi się słabo. Boję się też słuchać na słuchawkach czegokolwiek, bo od byle dźwięku robi mi się słabo tak jak wtedy i te takie mrowienia i dreszcze. Nawet nie wiem jak to opisać. To od nerwicy? Bo niestety nigdzie nie mogłem znaleźć tego na forum i się jeszcze bardziej przerażam :(
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

27 kwietnia 2020, o 00:01

Bo to raz... :) Jesteś w stanie lękowym więc wyczulenie na dźwięki może być przeogromne, mnie czasami stresowały dźwięki jakich nigdy przed nerwicą nie słyszałem, bo nie byłem wtedy wyczulony :D
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
ODPOWIEDZ