Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Muszę napisać o swoich objawach, gdzie jak nie tu? Może ma ktoś podobnie,może mi doradzicie??

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
alwaysonmymind
Zarejestrowany Użytkownik

14 kwietnia 2022, o 19:52

Ok, więc biore leki od lat, od miesiąca jestem w terapii, psychodynamiczna, co tydzień mam. Staram sie ćwiczyć, jeść w miare zdrowo, mam hashimoto, liszaja twardzinowego sromu, oraz e coli w moczu, torbiel szyszynki w rezonansie wyszła, na razie to by było na tyle z moich prawdziwych chorób.
Wstaję rano czuję się w miarę ok, nieraz przed południem, albo po lapie mnie samo z siebie, bez żadnego stresu, uczucie bycia pod wpływem alkoholu, jak bym była naćpana, senność straszna, niskie tętno, ciśnienie około 108,.70, mam pulsoksymetr, dotlenienie ok, mierzyłam cukier glukometrem 103, więc spadku cukru wtedy nie ma. Jak to już złapie ta niemoc, że nawet sił gadać nie mam trzyma już, można se olewać, akceptować, biegac, nie minie, póki nie zasnę z tym, jest to bardzo uciążliwe, czuję jakbym mdlala 24 h. Widzę wtedy też jakbym na haju była, nie wiem jak to mam porównać do czego??
I tak od 8 lat już, jak mówię nie mam tego codziennie, nie wiem co ma na to wpływ, jaka to nerwica, jak staram się robić wszystko, co można?
jak jest lepszy dzień mogę iść do pizzeri, jest super, to jest jakby niezależne ode mnie, nie ma żadnego schematu jak to działa, rozumiecie, może ktoś odczuwa coś podobnego, ta niemoc, słabość jest nieludzka.
alwaysonmymind

15 kwietnia 2022, o 18:04

i co nikt??
Marcelciaka

16 kwietnia 2022, o 23:48

Ja tez odczuwam pewnego rodzaju niemoc… mam wrażenie, że tracę siebie i nie mogę z tym nic zrobić.
Co jakiś czas również mam dni, że dopóki nie zasnę czuje się jak zupełnie odizolowana od życia, słaba, tak jak napisałaś jakbym mdlała 24h…
alwaysonmymind

19 kwietnia 2022, o 14:08

właśnie ale widzę że mało osób tu to ma, jestem troch e zawiedziona bo nie mogę tego zwalić na nerwice, więc co to.
Awatar użytkownika
Piotrt

19 kwietnia 2022, o 14:47

alwaysonmymind pisze:
właśnie ale widzę że mało osób tu to ma, jestem troch e zawiedziona bo nie mogę tego zwalić na nerwice, więc co to.
Ogólnie nerwica męczy nie tylko psychicznie ale też fizycznie więc zmęczenie fizyczne w nerwicy to norma plus inne schorzenia które masz mogą się w to mieszać więc masz taką kumulację polecam sporo spacerować na zwierzynm powietrzu i nie przejmować się.Ps jeśli bierzesz leki to też czasem mogą mieć działanie takie nasenne
Marcelciaka

20 kwietnia 2022, o 22:15

alwaysonmymind pisze:
Ja zdecydowanie zwalam to na nerwice.
Ciężko wykonuje mi się pełno czynności, które kiedyś nie sprawiały mi problemu. Dodatkowo dochodzi u mnie depresja i to tez robi swoje.. po prostu mam wrażenie, że uchodzi ze mnie życie.
alwaysonmymind

21 kwietnia 2022, o 18:56

Może faktycznie ta niemoc, uczucie omdelwania to depresja, ale nie wiem nie czuję się smutna, więc czemu??
ODPOWIEDZ