Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Moja nerwica i walka czy będzie lepiej?
-
- Nowy Użytkownik
Cześć...dlugo by pisać, walka trwa ponad 5 lat, zapłonem było kilka traumatycznych wydarzeń na raz. Leki pomogły mi przetrwać ale wiele nie pomagały, brałem 3 lata głównie escitalopram 20mg I pregabaline 75mg...zdarzało się afobam jak był armagedon...podczas nerwicy nastąpił ze tak powiem mój proces przebudzenia
poszedłem w stronę naturalnego zdrowienia i szukałem pomocy dalej i dalej...słuchajcie 2 miesiące temu razem z Psychiatra odstawiłem Leki...na ten moment wspomagam się aswaghanda ale mam wrażenie że nic nie daje...jak dlugo organizm dochodzi do siebie po lekach...jak jeszcze mogę sobie pomoc...?

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Przede wszystkim powiedz co Tobie jest w aktualnym momencieluksas pisze: ↑18 sierpnia 2025, o 18:01Cześć...dlugo by pisać, walka trwa ponad 5 lat, zapłonem było kilka traumatycznych wydarzeń na raz. Leki pomogły mi przetrwać ale wiele nie pomagały, brałem 3 lata głównie escitalopram 20mg I pregabaline 75mg...zdarzało się afobam jak był armagedon...podczas nerwicy nastąpił ze tak powiem mój proces przebudzeniaposzedłem w stronę naturalnego zdrowienia i szukałem pomocy dalej i dalej...słuchajcie 2 miesiące temu razem z Psychiatra odstawiłem Leki...na ten moment wspomagam się aswaghanda ale mam wrażenie że nic nie daje...jak dlugo organizm dochodzi do siebie po lekach...jak jeszcze mogę sobie pomoc...?
-
Pewnie kilka, naście miesięcy. Pod koniec terapii było dobrze? Od razu odstawiłeś? Pomóc sobie możesz relaksując się. Spacery, joga i jakieś techniki relaksacyjne (oddychanie, uważność itd). Na suplementach diety nie polegaj, one ci nie pomogą. Pomagają względnie zdrowym ludziom.
-
Dieta bardzo ważna i ogólnie styl życia regularny nieprzerywany sen, umiarkowana aktywność fizyczna. Wiem o czym piszesz, miałem to przez chwilę
u mnie bardzo szybko przeszło to w czystą nerwicę wegetatywną, taka typowa nerwica lękowa chyba nawet miesiąca nie trwała

-
Nie poradziłem. Prawdopodobnie do końca życia będę sobie z tym radził. Powiedzmy, że opanowałem nerwicę, tylko że niestety pewnym kosztem i nie mogę do końca żyć tak jakbym chciał, muszę przestrzegać pewnych zasad by trzymać nerwicę w ryzach.