Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Moja nerwica i to ze straciłem sens życia ...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zebulon
Zarejestrowany Użytkownik

16 kwietnia 2016, o 18:40

nie łykam bo nie mam , pozostałe niby łykam ale nie pomaga , a wychodze bardzo malo mam koszmarna agarofobie w sumie caly jestem fobią ....
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2016, o 18:42 przez zebulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 18:43

Laska jest fajna .....
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
kucyki46
Gość

16 kwietnia 2016, o 18:47

czasem łykam :) To się długo leczy, w sensie niedobór, ja przeciez miałem ten kłopot ze stawami i przez rok brałem maksymalne dzienne dawki, a teraz choć z 3x w tyg łyknę. Z tym, że jeszcze staram się duzo przebywać w świetle dziennym. Warto wiedzieć, że wchłanianie witaminy ze słońca nastepuje nawet przy samym przebywaniu na zewnątrz, nie konieczne jest bycie w pełnym słońcu dla tych co nie przepadają lub nie mogą

-- 16 kwietnia 2016, o 17:47 --
ok, teraz wiemy jak Cie uruchomić! <wesoły>
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 18:47

No to kupie ale jakieś jem witaminy ale i tak nie pomaga
kucyki46
Gość

16 kwietnia 2016, o 18:49

Vigantoletka 1000 i łykaj 2 dziennie. nie masz zadnych problemów z nerkami?
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 18:51

a ja wiem ? sikam ... nie wiem czy to maja w mojej aptece
kucyki46
Gość

16 kwietnia 2016, o 18:54

http://portal.bioslone.pl/odzywianie/dieta-prozdrowotna już byłes na optymalnej, a to jest ważne. Maja, mają, to było na recepte jeszcze do czasu, a od bardzo niedawna sie zrobiło bez, dostępnosc jest duża
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 18:58

To trudne i za skomplikowane
kucyki46
Gość

16 kwietnia 2016, o 19:04

spokojnie, podejrzewam, że rystykcyjnie nikt nie stosuje. Pamiętaj, że najwazniejsza w człowieku jest dobra myśl, więc przestań może już z tą śmiercią :)
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 19:11

teraz jestem wkuzony jak cholera
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

16 kwietnia 2016, o 21:55

Oprócz witaminy to przyda się przypomnienie, że w nerwicy ludzie często boją się śmierci albo mają wrażenie, że czai się za rogiem. Niestety mózg nie jest szczególnie pozytywnie nastawiony w takim stanie, więc wędruje w różne nieciekawe rozważania, w tym i takie. Staraj się czymś odciągać myśli, zajmować się czymś. :) Swoim działaniem i aktywnością możesz wiele wiele zmienić w swoim samopoczuciu, wykazując inicjatywę. :) Tak się rozgania czarne myśli.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 23:33

To też nie do konca tak bo to jakies sprzezenie zwrotne bo zdrowie mi niedomaga a z kolei nerwica swoje dokłada i sam już nie wiem czy coś naprawde mi grozi czy to wymysły nerwicy. Przeraza mnie wizja wylewu, totalnej niesprawności a na końcu śmierci ...
aleks1723

17 kwietnia 2016, o 01:24

Dzisiaj podwoziłem autostopem starszą Pani, coś około 70-75. Mówiła, że wywalili ją z roboty gdzie chodziła pół życia, ciężka robota podobno... miała raz wycinanego tętniaka, za niedługo 2 raz drugiego, poza tym też w ciól problemów zdrowotnych. Chodzi 1,5 godziny rano zbierać jagody, żeby sprzedać, aby mieć się za co utrzymać, jak wychodziła ode mnie z auta, to musiała się wspomóc rękami... Dało mi to trochę na pewno do myślenia, Tobie pewnie też może dać. No cóż, nie będę ukrywał, życie to nie bajka, ale myślę że można je przeżyć tak jak się chce, a przynajmnij w spokoju. Przede mną długa droga, więc tylko tak to napisałem, że możemy coś wynieść z tej opowiastki mojej.
Największe zło jest ukryte w świętobliwych nadmiernie i w tych powściągliwych nadmiernie.
No bo ja kochałem Życie, ale się za bardzo rozpędziłem i je zgubiłem...
Awatar użytkownika
zebulon

17 kwietnia 2016, o 09:13

Tak to nazywam siła sprawcza .. widzisz mam porąbanego syna który mieszka ze mna i musze go utrymywać nie chce isc do pracy zyje w świecie gier i olewa wszystko jak coś mu powiem to już jest wsciekły , czasem się uchleje i wtedy robi wściekle awantury , teraz poznał jakąs babke przyjezdza do niego i siedza w pokoju tyle ze mam spokój , zona tez jest osobno ma swój pokoj i tam siedzi tyle dobrze ze mamy duze mieszkanie , właściwie nie mam o czym z nia porozmawiac bo o nerwicy to sie wsieka a tak to zupelnie nie ma o czym .. tak ze zyje sobie sam w pokoju z komputerem i tyle mi zostalo ....
ODPOWIEDZ