Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
zaburzony25
Zarejestrowany Użytkownik

11 maja 2018, o 06:03

Celine Marie pisze:
10 maja 2018, o 22:37
zaburzony25 pisze:
10 maja 2018, o 21:55

Nie jestem lekarzem ale czy np jeżeli podczas badania byłaś zdenerwowana, co przeklada sie przeważnie na zwiększenie ciśnienia i czy np to nie mogło być przyczyna tego szybszego przepływu w tętnicy?
Byłam trochę ale to nie to, bym wtedy miała nieprawidłowy przepływ w obu tętnicach, a miałam tylko w prawej tam gdzie objawy głowy czy oka,wszystko zawsze z prawej,coś jest na rzeczy na pewno.
Idz na ta wizytę to moze dowiesz sie cos konkretnego i daj znać :)
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

11 maja 2018, o 06:26

Jagodzia_13 pisze:
10 maja 2018, o 20:43
I mi doszedł nowy objaw, dokładnie wczoraj. Robiłam sobie śniadanie jak zwykle i nagle ścisk w potylicy. Potem rozpieranie. Ale nie z zewnątrz a w środku głowy. Tak jakby mój mózg się skurczył i rozkurczył. Przestraszyłam się, że to wylew. Ten ścisk trwał z 5,6 sekund. W ciągu dnia pojawiło się to jeszcze kilka razy. Dziś podczas jazdy samochodem znowu...mam strasznie spięte szczęki i ramiona, zastanawiam się czy to nie od tego. Miał ktoś z Was coś podobnego? Staram się racjonalnie sobie to wytłumaczyć, że to przez napięcie, jednak gdzieś w głowie tlą się myśli, że to może guz mózgu :(
Tylko nieczytaj w necie. Jeśli masz zaburzenie emocjonalne to jest poprostu reakcja organizmu , pewnie jakiś wyrzut kortyzolu do mózgu. Dlatego niedolewaj oliwy do ognia. Sprubuj logicznie to tłumaczyć , myśli które będą i będą szukały przyczyn tego stanu poprostu niech będą a Ty je racjonalnie tłumacz. Jeśli znasz mechanizm działania nerwicy , reakcji organizmu na emocje to tak tłumacz. Badania tak jak wiele razy pisane raz jeśli trzeba jeśli ma sie jakieś wątpliwości . Ale raczej lepiej poobserwować odganizm czy nie przy stresie czy myśli tak reaguje z czego można samemu wnioski wyciągnąć że jednak to od napięcia i emocji
Awatar użytkownika
Kataraka
Odważny i aktywny forumowicz

11 maja 2018, o 10:15

Myśli lękowe czy natrety??
- trzęsie mi się ręka
- boli mnie brzuch
- znowu wmuszam w siebie jedzenie
- chcę żyć normalnie
- znowu będę się źle czuć
- boję się
- wszyscy się na mnie patrzą
- brak mi pewności siebie
- jestem słaba
- chcę czuć się jak dawniej
- znowu zaczynam analizować
- nie pozwalam sobie myśleć
- znowu zaczyna analizować
- nikt mnie nie uratuje
- trafię do psychiatryka
- nie potrafię się skupić
- wszyscy oceniają to jak się czuję
- będę leżeć i skończę w głębokiej depresji

do myśłi wypowiadanych w głowie dochodzą jeszcze obrazy lękowe, które powiem szczerze najbardziej mnie wkurzają... przypominajki z przeszłości i czarne scenariusze
sebastian86

11 maja 2018, o 14:14

moje rece nie moga przestac sie trzasc gdy cos robie...to takie szybkie drzenie bardzo , jak przy ataku paniki a jestem w miare spokojny niby.laduje w siebie codziennie magnez ,calcium i wit d 3 a efektu zero...
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
Adrian99

11 maja 2018, o 21:16

sebastian86 pisze:
moje rece nie moga przestac sie trzasc gdy cos robie...to takie szybkie drzenie bardzo , jak przy ataku paniki a jestem w miare spokojny niby.laduje w siebie codziennie magnez ,calcium i wit d 3 a efektu zero...
A co poradzą suple na emocje? Raczej mało :). Ja wczoraj próbowalem się podciągać. Kiedys bez problemu 15, teraz mi od pierwszego miesnie drżą i wygladam jakbym dostal epilepsji.
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

12 maja 2018, o 00:28

sebastian86 pisze:
Jak w głowie nie poukładasz, to Ci tabletki nawet za milion dolców nie pomogą :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
sebastian86

12 maja 2018, o 09:10

o ile to tylko glowa jest przyczyna
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

12 maja 2018, o 09:24

sebastian86 pisze:
Jesli robiles badania i wyszly ok to tak jest to Twoja glowa. I dopoki nie przestaniesz nakrecac sie rzeczami takimi jak kolejne choroby i nie zajmiesz sie sprawami z zycia realnego to tak to sobie bedzie trwać.
Czesto hipochondria jest maska niepozalatwianych spraw, problemów z podjęciem odpowiedzialności w swoim zyciu bądź skierowaniem uwagi na siebie z racji ze to wlasnie osoby chore skupiają na sobie takową uwagę.
Tutaj nie mówię bo nerwica nerwica, mozna miec rozne odmiany depresji itp gdzie nie jest az tak latwo to wszystko wyrzucic ale od tego jest terapia itp
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
sebastian86

12 maja 2018, o 09:34

eiviss1204 pisze:
sebastian86 pisze:
Jesli robiles badania i wyszly ok to tak jest to Twoja glowa. I dopoki nie przestaniesz nakrecac sie rzeczami takimi jak kolejne choroby i nie zajmiesz sie sprawami z zycia realnego to tak to sobie bedzie trwać.
Czesto hipochondria jest maska niepozalatwianych spraw, problemów z podjęciem odpowiedzialności w swoim zyciu bądź skierowaniem uwagi na siebie z racji ze to wlasnie osoby chore skupiają na sobie takową uwagę.
Tutaj nie mówię bo nerwica nerwica, mozna miec rozne odmiany depresji itp gdzie nie jest az tak latwo to wszystko wyrzucic ale od tego jest terapia itp
wiekszosc badan w normie byla ale wlasnie te drzenie nie daje zajac sie niczym ,nawet korzystanie z klawiatury telefonu czy laptopa jest frustrujace , ksiazki tez nie moge w rekach utrzymac. niemozliwoscia jest odwrocenie uwagi od tego bo rece sa czesto uzywane
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 maja 2018, o 09:36

eiviss1204 pisze:
sebastian86 pisze:
Dokładnie tak jak Monia pisze Seba ;) ja się bujal z hipohondria taka ostra 4 lata a wcześniej to nie wiem tak naprawdę ile.Nie ma to sensu.WyszukiwNanie nowych chorob to jest cholerna strata czasu.Zaufaj ze to tylko nerwica.
sebastian86

12 maja 2018, o 09:39

nie szukam choroby tylko sposobu pokonania tego objawu.przeciez ja nawet nie mam co marzyc o prowadzeniu auta z tak dysponowanymi rekami...
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 maja 2018, o 09:46

sebastian86 pisze:
nie szukam choroby tylko sposobu pokonania tego objawu.przeciez ja nawet nie mam co marzyc o prowadzeniu auta z tak dysponowanymi rekami...
Uwierz mi ze jak przestaniesz temu nadawać wartosc skupiać się na tym i olejesz to,to Ci to minie ;)
sebastian86

12 maja 2018, o 09:59

a wiesz ze nawet jak nie zwracalem uwagi swiadomie to i tak sie trzeslem ,inni mi zwracali uwage na to. ja mam przestymulowany uklad nerwowy i tego sie nie zalatwi odwracaniem uwagi od objawu.zbyt dlugo sie z tym mecze, i za bardzo jestem przez to ograniczony.chcialbym móc normalnie poslodzic sobie herbate bez rozsypywania cukru...
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

12 maja 2018, o 10:05

sebastian86 pisze:
Seba co by tu Ci nie powiedziec to nie wezmiesz tego za rade tylko raczej bedziesz negowac. Z tym ze rozumiem możesz mieć swoje problemy także. Postaraj sie powalczyc troche o siebie :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
sebastian86

12 maja 2018, o 10:29

rozumiem ze chcecie dobrze ale w moim przypadku takie metody proste sie nie sprawdzaja.muszę sie pozbyc tego drzenia jesli chcę pracowac, autem jezdzic czy jesc przy ludziach.intensywnosc drzenia nie pozwala na wykonywanie prostych czynnosci czesto.jesli trzeba bedzie to nawet chemie bede bral zeby to zniknelo.taki jestem zdeterminowany juz...
Mistrz 2021 (L)
ODPOWIEDZ