Miałem coś podobnego np w głowie taka dziwna niechęć, niemoc i nerwy spowodowane tym że np muszę jechać zrobic zwyczajne zakupy spożywczeMonika8181 pisze: ↑2 grudnia 2017, o 15:12Myślicie ze objawy nerwicy się jakoś zmieniają? Ja mam to osłabienie otumanienie brak koncentacji totalna pustka w głowie jakis wewnetrzny niepokój ktory jest wywołany czym kolwiek wszystko przezywam nawet to ze muszę dziecku buty kupić to jest normalnie chore,cały czas mysle ze to moze problemy z Tarczyca bo ona daje podobne objawy tez czesto jest mi zimno itp ale badania porobilam wiec czego mam sie doszukiwać tlumacze sobie ze jesli by bylo cos nie tak to pewnie wyszło by w badaniach z krwi.Mam na przyszły wtorek wizyte u psychiatry boję się tam isc bo po 1 a jak mi przepisze leki a mi jest coś innego i tylko zatuszuje to objawy? Po 2 ja mam taką pustkę w głowie ze niewiem co ja lekarzowi mam powiedzieć czasami wydaje mi sie ze moze ja se to wszystko wmawiam mam tyle wątpliwości i jednoczesnie jestem tym wszystkim zmęczona ze niewiem co ja robie i co mam robić ma ktoś tez tak?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Ja miałem szumy w uszach najbardziej dokuczały jak byłem w wyciszonym miejscu np wieczorem w łóżku. Po komplecie badań jakie mogłem zrobic łącznie z rezonansami wziąłem się za słuchanie nagrać o odburzaniu i samo odeszło. Co jakiś czas nerwica sie odzywa ale póki co szybko sobie z nią radzę!

-
Hej u mnie jak tak sie zastanawiam te 10 lat temu to przez moje dzieciństwo rodzice alkoholicy w domu awantury itp. Wtedy gdy zycie mi sie poukladalo male dzieci mąż wtedy mnie dopadlo. Teraz tez mam wszystko poukladane praca dom i osobiscie również ale wydaje mi sie ze zaczęło sie od tego bo cztery lata zmarła moja mama przez ten alkohol nie moglam sie z tym pogodzić zaczęłam cały czas myslec o smierci i wyszukiwać ze moze komuś w moim otoczeniu dzieciom czy mężowi zeby nic sie nie stało i mysle ze to jest tego przyczyną ze teraz jest ze mną jak jestznerwicowana_ja pisze: ↑2 grudnia 2017, o 16:57Ja mialam pierwszy epizod nerwicy prawie 18 lat temu wtedy okolo roku z tego wychodziłam ,tez mialam raz atak paniki (wtedy dokładnie nie wiedzialam co to bylo)poszlam.do internisty diagnoza "nerwica wegetatywna" strasznie sie wtedy balam ze wariuje mialam potworny ucisk w głowie ,wszystkiego sie balam ,nie wychodziłam sama z domu,balam sie ze zrobie komus krzywde (bo wmawailam sobie ze jestem chora psychicznie) ..przeczytalam wtedy kilka madrych książek na temat lęku depresji nerwic itd bardzo mi pomogly zrozumiec co sie ze mna dzieje,oprócz tego sluchalam duzo myzyki relaksacyjnej i powoli doszlam do siebie.po tym jak sie odburzylam czulam sie niesamowicie silna psychicznie myslalam sobie ze skoro pokonalam taki stan psychiczny to jestem mega silna i dam sobie radę ze wszystkim.i tak sobie zylam tyle lat az dopadlo mnie znowu.teraz jestem mama mam 9 miesiecznego synka i cierpie bo nie jestem mama wydolna w 100%..ale wierzę ze kolejny raz sie dzwigne..a wiesz jak to jest ?nerwica dopada nas w momencie gdy cos w naszym zyciu nie gra.za pierwszym razem to byla.nieszczęśliwa milosc i kłopoty z ojcem..teraz owszem tez troche kłopoty rodzinne plus duzo klotni z partnerem. Do tego nowa rola.zyciowa obowiązki niewyspanie no i mnie dopadło..jak wygląda Twoje zycie??Monika8181 pisze: ↑2 grudnia 2017, o 16:15Też sobie wmawiam jak zaczyna mi się jajkas panika ze to nic poważnego troche pomaga bo kiedyś 10 lat temu też z tym walczylam ale najgorsze to otumanienie i ten ucisk głowy z tym nie mogę sobie poradzić.Co do szumow w uszach też je czesto mam właśnie przy tym otumanieniu i nie radze sobie z tym:(
Ps.szumow usznych nie mialam.ale.czasem.mam.jakny gorsze odczucie.prawego ucha co mnie tez drazni. A to otepienie mam największe jak jestem bardzo zmęczona i niewyspana
-
Monika8181 bardzo możliwe..śmierć bliskiej osoby to przecież ciężkie przeżycie...a jeszcze jak pochodzisz z rodziny alkoholowej to dodatkowo nie jest lekko.kiedy idziesz na ta terapię? Trzymam kciuki ze terapeuta Cię dzwignie.jak sama piszesz masz swoja rodzinę wiec masz dla kogo zyc wiec musi byc dobrze 
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
- Celine Marie
Mam ciągle mgłę na oczach ,ledwo widzę i niech ktoś mi powie,że to od nerwicy czy dd 

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nieważne co to jest poprostu to zaakceptuj.Bo z tego co widzę to Ty się ciagle szarpiesz z nerwica i dlatego się w niej ciagle grzebiesz.Ja nie jestem jakimś ekspertem ale mi się tak wydaje.Trzeba zacząć w końcu odwracać to koło.Wiesz mi tez nie jest jakos super.Tez mam gorsze momenty ale walczę z tym,ale dla mnie walkę nie jest szarpaniem tylko poprostu zaakceptowaniem tego.Tak wyszedłem właśnie z hipohondrii akceptacja.Pozdrawiam i trzymaj się !!Celine Marie pisze: ↑3 grudnia 2017, o 13:29Mam ciągle mgłę na oczach ,ledwo widzę i niech ktoś mi powie,że to od nerwicy czy dd![]()
-
Dzieki za otuche wybieram sie najpierw do psychiatry we wtorek myślę ze trzeba mi leków zeby najpierw zacząć jakoś funkcjonować bo mój mąż jest cierpliwy i wyrozumiały ale chociaz próbuje mnie zrozumieć to nie daje rady wiem że ciężko ze mną czasem wytrzymać, A dzis od rana zaczęło mnie łapać dochodziło a dostała bym ataku paniki ale sprobowalam się uspokoić i wyszlam z psem na spacer i wiem dlatego ze ta wizyta u specjalisty jest koniecznaznerwicowana_ja pisze: ↑3 grudnia 2017, o 09:19Monika8181 bardzo możliwe..śmierć bliskiej osoby to przecież ciężkie przeżycie...a jeszcze jak pochodzisz z rodziny alkoholowej to dodatkowo nie jest lekko.kiedy idziesz na ta terapię? Trzymam kciuki ze terapeuta Cię dzwignie.jak sama piszesz masz swoja rodzinę wiec masz dla kogo zyc wiec musi byc dobrze![]()
- Celine Marie
Mam zaakceptować,że ślepnę?Nipo pisze: ↑3 grudnia 2017, o 14:15Nieważne co to jest poprostu to zaakceptuj.Bo z tego co widzę to Ty się ciagle szarpiesz z nerwica i dlatego się w niej ciagle grzebiesz.Ja nie jestem jakimś ekspertem ale mi się tak wydaje.Trzeba zacząć w końcu odwracać to koło.Wiesz mi tez nie jest jakos super.Tez mam gorsze momenty ale walczę z tym,ale dla mnie walkę nie jest szarpaniem tylko poprostu zaakceptowaniem tego.Tak wyszedłem właśnie z hipohondrii akceptacja.Pozdrawiam i trzymaj się !!Celine Marie pisze: ↑3 grudnia 2017, o 13:29Mam ciągle mgłę na oczach ,ledwo widzę i niech ktoś mi powie,że to od nerwicy czy dd![]()

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Czy ma ktoś moze podobnie że gdy czuje że sie nakręca ze za chwilę złapie atak jak się nie powstrzyma jakoś po malu sobie tłumacze że to tylko nerwica i przechodzi
- Nipo
Nie.Masz zaakceptować objawy zaburzenia.Wiesz wielu nerwicowcow między innymi ja kiedyś wyszukiwałem w kółko choroby mimo wielu badań.Wiadomo ze warto się zbadać,ale sama napisałaś ze jak okulista stwierdzi ze jest wszystko Ok to MOŻE to zaakceptujesz.Wedlug mnie Ty się ciagle z tym szarpiesz i w ogóle nie akceptujesz i nie dopuszczasz do siebie myśli ze mogłabyś to zaakceptować.Ja nie mówię ze ja akceptuje ale staram się i nawet czasem mi to wychodzi i naprawdę czuje się wtedy lepiej.Zeby wyjść z tego to trzeba chcieć i działać,a jak będziemy się tak kręcić wkoło to nic to nie da.Powodzenia.Celine Marie pisze: ↑3 grudnia 2017, o 14:48Mam zaakceptować,że ślepnę?Nipo pisze: ↑3 grudnia 2017, o 14:15Nieważne co to jest poprostu to zaakceptuj.Bo z tego co widzę to Ty się ciagle szarpiesz z nerwica i dlatego się w niej ciagle grzebiesz.Ja nie jestem jakimś ekspertem ale mi się tak wydaje.Trzeba zacząć w końcu odwracać to koło.Wiesz mi tez nie jest jakos super.Tez mam gorsze momenty ale walczę z tym,ale dla mnie walkę nie jest szarpaniem tylko poprostu zaakceptowaniem tego.Tak wyszedłem właśnie z hipohondrii akceptacja.Pozdrawiam i trzymaj się !!Celine Marie pisze: ↑3 grudnia 2017, o 13:29Mam ciągle mgłę na oczach ,ledwo widzę i niech ktoś mi powie,że to od nerwicy czy dd![]()
zbadam najpierw wzrok u okulisty i jak powie,że jest ok to może ale nie można wszystkiego zwalać na zaburzenia bo można serio przegapić poważną chorobę
-
Jal zyc na zewnatrz i nie skupiać się na mruganiu? To moja nerwica-pomyślę o tym i to odczuwam, aż mi oczy lzawia. Nie nam żadnego wpływu na te natrętne myśli, a chciałabym w końcu znaleźć sposób.... proszę o wszelkie wasze rady!
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
William Jonas Barkley
-
Jak to jest u Was z tym poczuciem czasu?
.wiem ze w momencie derealizacji jednym z objawow jest brak pouczucia czasu (czy jakos tak
) ja mam teraz tak ze np.wiem ze niedługo święta ale jakby to do mnie nie dociera momentami i jakbym nie kojarzyła ze to juz tak blisko...jakbym miała jakas blokade w glowie ktora nie ogarnia tego
wkurza mnie to bo niby wiem i zdaję sobie sprawe a przez mysl mi przechodzi cos takiego " ale heloł czy ja wiem ile to czasu zostalo?" Nie wiem czy to dlatego ze czuje się ciagle pozbawiona emocji i po prostu nie ciesze sie ze święta ida i dlatego tam mam? Czy to wina ten cholernej derealizacji i po prostu to olac?
.wiem ze w momencie derealizacji jednym z objawow jest brak pouczucia czasu (czy jakos tak
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
- Olalala
jacobsen pisze: ↑2 grudnia 2017, o 19:17Ja tez to mialam, dosc dlugo. Ale rzeczywiscie, trzeba przeczekac i olać: )Olalala pisze: ↑2 grudnia 2017, o 18:48Oki dziekiBozenazinha pisze: ↑2 grudnia 2017, o 18:05
Ja miałam i czasem jeszcze miewam.
Trzeba przeczekać, samo przejdzie...
Uszy do góry!
B.pracuje nad tym żeby nie nadawać temu uwagi, bo obecnie jeszcze się tego boje i zwracam uwagę :/jak ma ktos jeszcze jakiś pomysl to niech napisze. Ja dużo pracuje teraz na myślach i zobaczymy czy to pomoże.
Dziękuję za Wasze odpowiedzizaburzony25 pisze: ↑2 grudnia 2017, o 20:45Ja miałem szumy w uszach najbardziej dokuczały jak byłem w wyciszonym miejscu np wieczorem w łóżku. Po komplecie badań jakie mogłem zrobic łącznie z rezonansami wziąłem się za słuchanie nagrać o odburzaniu i samo odeszło. Co jakiś czas nerwica sie odzywa ale póki co szybko sobie z nią radzę!![]()

- Celine Marie
Tak,to typowy objaw derealizacji,niby wiesz,która godzina jak spojrzysz ale nie dociera do Ciebie, że to już taznerwicowana_ja pisze: ↑3 grudnia 2017, o 19:48Jak to jest u Was z tym poczuciem czasu?
.wiem ze w momencie derealizacji jednym z objawow jest brak pouczucia czasu (czy jakos tak) ja mam teraz tak ze np.wiem ze niedługo święta ale jakby to do mnie nie dociera momentami i jakbym nie kojarzyła ze to juz tak blisko...jakbym miała jakas blokade w glowie ktora nie ogarnia tego
wkurza mnie to bo niby wiem i zdaję sobie sprawe a przez mysl mi przechodzi cos takiego " ale heloł czy ja wiem ile to czasu zostalo?" Nie wiem czy to dlatego ze czuje się ciagle pozbawiona emocji i po prostu nie ciesze sie ze święta ida i dlatego tam mam? Czy to wina ten cholernej derealizacji i po prostu to olac?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Noga mi drętwieje od jakiegoś czasu w czasie snu i kolejny natręt,że to wszystko od kręgosłupa co w moim przypadku jest bardzo możliwe,końca nie ma tych chorób

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Tez mam sporo tych somatow,ale to jednak prawda ze gdy sie czyms człowiek zajmuję to mija ..tak mam faktycznie.najgorzej siedziec i myslec.ja mam zajęcie,bawie sie z dzieckiem.itp to nie rozmyslam..a przecież.przy neriwcy nawet jak gardlo zabaloli to czlowiek sobie wmowi np raka krtani.trzeba naprawde duzo zajec hobby itdCeline Marie pisze: ↑3 grudnia 2017, o 20:27Tak,to typowy objaw derealizacji,niby wiesz,która godzina jak spojrzysz ale nie dociera do Ciebie, że to już taznerwicowana_ja pisze: ↑3 grudnia 2017, o 19:48Jak to jest u Was z tym poczuciem czasu?
.wiem ze w momencie derealizacji jednym z objawow jest brak pouczucia czasu (czy jakos tak) ja mam teraz tak ze np.wiem ze niedługo święta ale jakby to do mnie nie dociera momentami i jakbym nie kojarzyła ze to juz tak blisko...jakbym miała jakas blokade w glowie ktora nie ogarnia tego
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Noga mi drętwieje od jakiegoś czasu w czasie snu i kolejny natręt,że to wszystko od kręgosłupa co w moim przypadku jest bardzo możliwe,końca nie ma tych chorób![]()
Jim Morrison
Jim Morrison