Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
magia83
Odważny i aktywny forumowicz

9 maja 2017, o 15:57

Lilmama pisze:
9 maja 2017, o 15:25
magia83 pisze:
9 maja 2017, o 15:09
Hej nic mi nie będzie że palnelam się się głowę A mam czasami napieciowy bok głowy? ??chyba serwisujemy normalnie😰
Nic Ci nie będzie!
Dziękuję
<okey>
magia83

9 maja 2017, o 15:58

eiviss1204 pisze:
9 maja 2017, o 15:45
magia83 pisze:
Hej nic mi nie będzie że palnelam się się głowę A mam czasami napieciowy bok głowy? ??chyba serwisujemy normalnie😰
Ja Ci dam przejomowac sie takimi glupotami ! Ja wpadlam na drzwi i rozcielam sobie warge :) Wszystko bedzie ok :) Uwazaj,bo Cie obserwuje :P
Sluchaj nagran :)

Kochana moja 😙
<okey>
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

9 maja 2017, o 15:59

magia83 pisze:
9 maja 2017, o 15:58
eiviss1204 pisze:
9 maja 2017, o 15:45
magia83 pisze:
Ja Ci dam przejomowac sie takimi glupotami ! Ja wpadlam na drzwi i rozcielam sobie warge :) Wszystko bedzie ok :) Uwazaj,bo Cie obserwuje :P
Sluchaj nagran :)

Kochana moja 😙
:friend: :friend: Bedzie wszystko dobrze ,zobaczysz :) cmok
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
sloneczko92
Zarejestrowany Użytkownik

10 maja 2017, o 10:51

Hej :)
Macie moze cos takiego. Normalnie w pracy jestem jest ok i nagle przychodzi ze cos sie stanie, swiat straszny, przerazajacy :-( uczucie ze cos sis stanie. Wczoraj pilam wino... i wg takie odrealnienie, lek, atak paniki... i ostatnio mnie to strasznie dołuje...
Boje sie o kazdego w domu... ciagle mysli i wg masakra co to ostatnio ze mna :/ takie objawy psychiczne mam... boje sie :( w glowie mi sie kołuje...
Awatar użytkownika
Lilmama

10 maja 2017, o 11:13

sloneczko92 pisze:
Macie moze cos takiego. Normalnie w pracy jestem jest ok i nagle przychodzi ze cos sie stanie, swiat straszny, przerazajacy :-( uczucie ze cos sis stanie. Wczoraj pilam wino... i wg takie odrealnienie, lek, atak paniki... i ostatnio mnie to strasznie dołuje...
Boje sie o kazdego w domu... ciagle mysli i wg masakra co to ostatnio ze mna :/ takie objawy psychiczne mam... boje sie :( w glowie mi sie kołuje...
Ja tak miewałam przez długi czas, z tym że u mnie na ogół w takich sytuacjach pojawiały się objawy somatyczne, do tej pory się z resztą pojawiają. Jakiś czas temu przy jakimkolwiek objawie przychodził atak paniki, teraz potrafię nad tym zapanować.
W obecnej chwili chyba najbardziej dotkliwe są u mnie zaburzenia równowagi i problem ze wzrokiem. Nogi jakby nie moje. Wszystko wokół faluje. W takich sytuacjach - nie zawsze,ale czasem pomaga,jak mówię do siebie, że tak naprawdę nie ma realnego zagrożenia, do tej francy nerwicy mówię, że nogi są całkowicie moje,i nie będzie ich kontrolować i coś w stylu " zobacz,idę, nie masz na tyle mocy,aby sprawić, że padne plackiem". Wiadomo, nigdy nie padlam, choć bywało groźnie,myślałam, że zwariuję. Potworny strach, ale działalam mimo niego.
A druga sprawa, alkohol niestety nasila lęki. Dlatego nie ruszam go w ogóle odkąd zdecydowałam się na świadome odburzanie. Jedynie piwo bezalkoholowe :-D
be the change you want to see in the world :lov:
lamberth
Gość

10 maja 2017, o 11:44

Od dwóch dni czuję jakby ścisk w gardle i uczucie senności. Miałem już trochę różnych objawów somatycznych ale nie takie, strach pomyśleć co jeszcze będzie.... ;stop Uczucie jakby ktoś ścisnął mnie za gardło albo, że gardło napuchło no ale nic mnie nie boli. Dziwne to wszystko jest, nie denerwuję się, biorę leki - czuję się rozluźniony, nie denerwuję się niczym a jednak gdzieś to wszystko siedzi i cały czas atakuje. Jak temu uczuciu zaradzić? Wie ktoś?
Awatar użytkownika
Lilmama

10 maja 2017, o 12:24

lamberth pisze:
10 maja 2017, o 11:44
Od dwóch dni czuję jakby ścisk w gardle i uczucie senności. Miałem już trochę różnych objawów somatycznych ale nie takie, strach pomyśleć co jeszcze będzie.... ;stop Uczucie jakby ktoś ścisnął mnie za gardło albo, że gardło napuchło no ale nic mnie nie boli. Dziwne to wszystko jest, nie denerwuję się, biorę leki - czuję się rozluźniony, nie denerwuję się niczym a jednak gdzieś to wszystko siedzi i cały czas atakuje. Jak temu uczuciu zaradzić? Wie ktoś?
Nie skupiaj się na tym. Im więcej o tym myślisz, tym bardziej przeszkadza. Postaraj się zrelaksować. Rozluźnić mięśnie szyi i karku.
lamberth
Gość

10 maja 2017, o 12:53

Nie skupiam się na tym, staram się to olać ale utrudnia mi to dość mocno komfort życia. Szyja jakby zesztywniała, ciężko się przełyka nawet ślinę i takie uczucie jakby spuchniętego języka i narastającego ciśnienia. Sam już nie wiem czy to ta nerwica, czy może jakaś inna choroba albo uczulenie jakieś? Niczym się ostatnio nie denerwowałem, jestem rozluźniony, odpocząłem w weekend majowy a tu nagle takie coś :cry:
Awatar użytkownika
Lilmama

10 maja 2017, o 13:50

Tak,to nerwica.

Miewam te same objawy.

Musisz to przeczekać.

Mi pomaga gimnastyka odcinka szyjnego.
Takie objawy głównie mnie nadchodzą kiedy np.dzien wcześniej miałam silnie napięte mięśnie szyi,karku i barków. Wtedy u mnie pojawia się ta gula w gardle,trudności z polykaniem, wrażenie spuchnietego języka.dokladnie to samo:-)
Mimo, że się nie stresujesz,to będzie przychodzić jeszcze przez jakiś czas.
zabner

10 maja 2017, o 16:49

Czy ktoś z Was miewa/miewał delikatne pobolewanie z lewej strony czubka głowy? Od czasu do czasu się pojawia w ciągu dnia
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

10 maja 2017, o 17:24

lamberth pisze:
Nie skupiam się na tym, staram się to olać ale utrudnia mi to dość mocno komfort życia. Szyja jakby zesztywniała, ciężko się przełyka nawet ślinę i takie uczucie jakby spuchniętego języka i narastającego ciśnienia. Sam już nie wiem czy to ta nerwica, czy może jakaś inna choroba albo uczulenie jakieś? Niczym się ostatnio nie denerwowałem, jestem rozluźniony, odpocząłem w weekend majowy a tu nagle takie coś :cry:
nerwica-kowa-objawy-t3405.html

Tutaj masz objawy,zapoznaj sie z tym postem ,a bedziesz mial się czym podeprzec jak pojawi się jakas nowa wspanialosc nerwicowa :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
sloneczko92

10 maja 2017, o 18:45

Lilmama pisze:
10 maja 2017, o 11:13
sloneczko92 pisze:
Ja tak miewałam przez długi czas, z tym że u mnie na ogół w takich sytuacjach pojawiały się objawy somatyczne, do tej pory się z resztą pojawiają. Jakiś czas temu przy jakimkolwiek objawie przychodził atak paniki, teraz potrafię nad tym zapanować.
W obecnej chwili chyba najbardziej dotkliwe są u mnie zaburzenia równowagi i problem ze wzrokiem. Nogi jakby nie moje. Wszystko wokół faluje. W takich sytuacjach - nie zawsze,ale czasem pomaga,jak mówię do siebie, że tak naprawdę nie ma realnego zagrożenia, do tej francy nerwicy mówię, że nogi są całkowicie moje,i nie będzie ich kontrolować i coś w stylu " zobacz,idę, nie masz na tyle mocy,aby sprawić, że padne plackiem". Wiadomo, nigdy nie padlam, choć bywało groźnie,myślałam, że zwariuję. Potworny strach, ale działalam mimo niego.
A druga sprawa, alkohol niestety nasila lęki. Dlatego nie ruszam go w ogóle odkąd zdecydowałam się na świadome odburzanie. Jedynie piwo bezalkoholowe :-D

No jest to strasznie uciążliwe...
Ale te objawy co Ty opisujesz to ja tez mialam... i teraz tez mam... to zaburzenie rownowagi... tak jakbym sie miala przewrocic i takie dziwne zawroty glowy... tylko wiesz u mnie naprawde rok byl spokoj radzilam sobie bez objawow prawie... takie pojedyncze a teraz to wrocilo... na tamta wiosne bylo to samo...
A co do alkoholu to ja tak mam po winie ;-P piwka wypije dwa nieraz czy wiecej i nic :) ale staram sie ograniczyc... zawsze nie pije zeby sie nie czuc zle
Awatar użytkownika
ani-ani

10 maja 2017, o 19:19

zabner pisze:
10 maja 2017, o 16:49
Czy ktoś z Was miewa/miewał delikatne pobolewanie z lewej strony czubka głowy? Od czasu do czasu się pojawia w ciągu dnia
tak, ja mam, więc spoko :D
mlodanerwica

10 maja 2017, o 19:54

lamberth pisze:
Miałam to samo jakiś czas i czasami wraca. Brałam nawet tabletkę na uczulenie, ale nie pomagała. To jest chyba norma w nerwicy, jak się rozluźnisz to przejdzie, albo przejdzie samo po jakimś czasie. ;)
ewelinka1200

10 maja 2017, o 21:10

Kochani czy miewacie kłócia pod lewom oachom i w okolicach serducha?
ODPOWIEDZ