Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
wwax
Zarejestrowany Użytkownik

10 listopada 2016, o 20:05

Monikaaaaaa pisze:Ja od wczoraj boję się, że mam raka płuc, bo męczy mnie taki suchy kaszel.

Zaczął się sezon grzewczy, w pomieszczeniach panuje mniejsza wilgotność, na zewnątrz śmierdzi dymem z pieców to i o kaszel nie trudno. Gdyby każdy z suchym kaszlem miał raka płuc to... aż strach pomyśleć.
Mieszkam w Krakowie, wiem, że może być to spowodowane smogiem
Sporo o tym w mediach ostatnio, nie? :P
Do tego mam jeszcze drgania obrazu w lewym oku, tak.jakby nachodzily z kącika oka. Może być to nerwica?
Może - jeśli jesteś zdenerwowana i wkręcona to możesz mieć dowolny objaw, ja od pewnego czasu robię tak, że jak mi coś dolega to daje sobie 2 tygodnie, po tym czasie idę do lekarza(jeszcze nie doczekałem 2 tygodni) :D Oczywiście w między czasie nie wkręcam się w choroby i nie czytam NIC w necie na temat objawu. Mam wrażenie, że najważniejsze w tym wszystkim to rezygnacja z samo-diagnozy przez internet.

Dopiero miałaś SM, teraz rak - z takim szczęściem proponuje zagrać w totka, pewnie prędzej trafisz 6 niż będziesz miała obie choroby i to z dnia na dzień.
Mandragora

11 listopada 2016, o 00:25

Witam kochani. A mam pytanie chyba raczej do kobiet na poczatek. Odkad mam nawrot nerwicy czyli jakies 4 mce mecza mnie bardzo bolesne owulacje:( bol podbrzusza i jajnikow i odbytu, takie wszystko jest czule ze siadac nie moge. Bylam u ginekologa i zrobila cytologie oraz usg i oczywiscie wyniki bajka. Powiedziala ze nie jest to zadna patologia i dala leki przeciwbolowe, z tym ze ja troche sie ich boje bo to jakies mocne ma recepte. Za kazdym razem gdy jest ten dzien przezywam monstrualne ataki paniki i widze siebie na stole operacyjnym z popekanymi jelitami, bo glowa tworzy zawsze swoje scenariusze, ale kalendarzyk jednoznacznie wskazuje na owulacje, zelaszcza ze dochodza inne objawy owulacyjne, m.in: mezu nie podchodz;) mam tez zdiagnozowany przez kilku lekarzy IBS ale kurde nie moge uwierzyc ze takie akcje to moze byc tylko byle IBS skoro ja czuje jakby mial mi zaraz rozerwac sie brzuch i zalac zgaga. Mialam usg wszystkie wyniki krwi gastro kilka lat temu, do kolonoskopii dojrzewam bo bardzo sie boje.napiszcie o swoich doswiadczeniach prosze:)
Awatar użytkownika
pudzianoska
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 listopada 2016, o 18:20

Przy nasilonych objawach nerwicy i IBS również miałam bolesne owulacje. Teraz zdarzają się co kilka miesięcy, ostatnio towarzyszyły mi przy nawrocie lęków. Także relax, wrzucaj to do jednego wora -to nerwica - napięte jelita, napięte jajniki, wszystko jest ze sobą połączone. Buziak :*
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.

https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
Begonia

13 listopada 2016, o 10:11

Bardzo źle widzę, czuję jakby wzrok pogorszył się przez noc. Ani z bliska, ani z daleka nie mogę ostro zobaczyć liter, przedmiotów. Mało tego, ból głowy przy schylaniu się, ściskanie głowy, zimno mi i czuję się baaaardzo słaba i senna... To ciężka choroba czy ratować się myślą, że nerwica i zaraz będzie lepiej?
- Nic ci nie jest! [...] Dwa miesiące temu myślałeś, że masz czerniaka złośliwego!
- Nagle pojawiła mi się czarna plama na plecach!
- Ona była na twojej koszuli!
- Nie wiedziałem! Ludzie pokazywali na moje plecy.
OLX
Zbanowany

13 listopada 2016, o 10:31

robiłaś jakieś badania????
"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"
Begonia

13 listopada 2016, o 11:03

nie pamiętam kiedy miałam robione podstawowe.

-- 13 listopada 2016, o 12:03 --
tak myślę ina pewno w kwietniu jak pierwszy raz z atakiem paniki trafiłam do szpitala, było wszystko ok. Czy później miałam, nie jestem pewna czy to było po, ale jak tak, to też ok.
- Nic ci nie jest! [...] Dwa miesiące temu myślałeś, że masz czerniaka złośliwego!
OLX
Zbanowany

13 listopada 2016, o 12:26

no to jesli podstawowe badania wyszly ok to juz sama wiesz ;)
"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"
Begonia

13 listopada 2016, o 22:09

OLX, ale wiesz, to było ponad pół roku temu, to już nadchodzą różne myśli...
przemo95

14 listopada 2016, o 00:25

Hej.
A ja dziś wybrałem się do kina ze znajomymi, pierwszy raz od roku. Na korytarzu już gdy czekaliśmy około 30 minut zacząłem się trochę gorzej czuć, ludzi multum, pozniej gdy juz weszlismy na sale, usiedlismy na miejscach to zaczęły się natrętne myśli, a za chwile wiele objawów, najbardziej te ze strony brzucha, wzdęcia, przelewanie, uciskanie, palenie, szczypanie oraz szybkie bicie serca, drętwienia rąk, nóg, ze 30 razy myślałem że za chwilę zemdleję albo coś mi się stanie, jakies 40 minut przed koncem zacząłem miec taki ogromny nacisk na pęcherz i myślałem że nie wytrzymam do końca ale udało się, gdy film się skonczyl "wyleciałem" z sali i szybko poszedłem go opróżnić, później stałem jeszcze ze znajomymi przed kinem i rozmawialiśmy ale nadal byłem przerażony, dopiero gdy wróciłem 30 minut temu do domu, to się sporo uspokoiłem, a dziś miałem taki piękny dzień, pierwszy raz odkąd mam to wszystko czyli od lutego tamtego roku, wstałem z dobrym humorem i od godziny 09.30 do 18 czułem się tak w 95% okey, bo coś tam jeszcze przebiegało przez myśli i ciało. Eeeeh, masakra. ;/
mrowa7474i

15 listopada 2016, o 09:23

Czy ktoś z was miał uczucie prądu w koniuszkach palcy? Tak jak by ten prąd bzyczał w palcu :D
Awatar użytkownika
Monikaaaaaa

15 listopada 2016, o 10:26

Nie, ale ja mam czasem tak, że mówi mnie cały ciało, jakby takie dreszcze mi przechodziły, coś laskotalo

-- 15 listopada 2016, o 11:26 --
Mrowi mnie całe ciało *
Autokorekta -.-
mrowa7474i

17 listopada 2016, o 13:46

Czy macie też tak przy nerwicy ze jak skończą sie jedne objawy somatyczne to zaczynaja sie drugie inne? Chodzi mi o to ze np. tydzien mrowienia w rekach potem z dwa dni spokój i znowu tydzien nasilone drgania potem nastepny tydzień uczucie ciepła lub zimna .... I tak na okrągło ....... ??????
mrowa7474i

17 listopada 2016, o 13:46

Czy macie też tak przy nerwicy ze jak skończą sie jedne objawy somatyczne to zaczynaja sie drugie inne? Chodzi mi o to ze np. tydzien mrowienia w rekach potem z dwa dni spokój i znowu tydzien nasilone drgania potem nastepny tydzień uczucie ciepła lub zimna .... I tak na okrągło ....... ??????
Awatar użytkownika
Monikaaaaaa

17 listopada 2016, o 15:11

O dokładnie tak mam i się zawsze zastanawiam czy to.na pewno nerwica bo to niemożliwe, żeby w kółko coś się dzialo
mrowa7474i

17 listopada 2016, o 18:38

No jedyny plus ze nie jestem sam :D
ODPOWIEDZ