Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak rozumiem... ale wiesz jaki jest problem ?
Ja dawniej mierzylam non stop teraz rano i wieczor a nawet wgl ale wiem ze Go mam i jak cos bd nie tak to mg w kazdej chwili zmierzyc a tersz jestem poza domem za granica i masakra !!! Wgl mam uczucie cisnienka w glowie czerwona jestem... a odrealnjenie mam takie ze szok !mial ktos tak z Was jak gdzisz wyjechaliscie daleko ? Nie moge sobir z tym poradzic
Ja dawniej mierzylam non stop teraz rano i wieczor a nawet wgl ale wiem ze Go mam i jak cos bd nie tak to mg w kazdej chwili zmierzyc a tersz jestem poza domem za granica i masakra !!! Wgl mam uczucie cisnienka w glowie czerwona jestem... a odrealnjenie mam takie ze szok !mial ktos tak z Was jak gdzisz wyjechaliscie daleko ? Nie moge sobir z tym poradzic
- schanis22
tak Słoneczko92 , ja miałam silne odrealnienia i ciśnienie w głowie podczas urlopu-wyjechałąm z Anglii do Polski a w Polsce jezdziałam po różnych miastach , nic Ci nie będzie .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
Hej, chciałam zapytać,czy to możliwe żeby odcięło mi uczucia do chłopaka,i miała z nim tą jedną natrętną myśl..a jednocześnie zadreczała się tysiącem innych mysli? które wgle nie powinny mnie obchodzic? Jednym słowem,nie umiem mieć wyje.bane na wszystko tylko wszystkim dookoła się przejmuję...
-- 13 sierpnia 2016, o 21:09 --
Hej, chciałam zapytać,czy to możliwe żeby odcięło mi uczucia do chłopaka,i miała z nim tą jedną natrętną myśl..a jednocześnie zadreczała się tysiącem innych mysli? które wgle nie powinny mnie obchodzic? Jednym słowem,nie umiem mieć wyje.bane na wszystko tylko wszystkim dookoła się przejmuję...
-- 13 sierpnia 2016, o 21:09 --
-
schanis22 pisze:tak Słoneczko92 , ja miałam silne odrealnienia i ciśnienie w głowie podczas urlopu-wyjechałąm z Anglii do Polski a w Polsce jezdziałam po różnych miastach , nic Ci nie będzie .
Tez mialas taki lek w sobie ? Bo ja jak tylko wjechalam na granice to masakra tak jakbym nie zyla nie wiem... terazsiedze mam rumienciw i cisnienie w gloeie
- schanis22
tak miała Słoneczko92 , myślam że po prostu zniknę tak bardzo się bałam ale wiedziałam że to nerwica, i muszę robić swoje bo inaczej nie da się z niej wyjść .
-
Masakra przerazajace uczucie...
-
Hej kochani,
Mam objawy co do objawow,czy to na pewno derealizacja,nerwica...
Czuje jakbym była "dziwna" spostrzegam świat nienaturalnym, glosnym, groznym... boje sie wychodzić na dwór bo od razu mam wrażenie,że zaraz odlece,zwariuje,mam spowolniona reakcje,jest to nie do opisania... nie chce przebywać z innymi ludźmi,wręcz tego unikam,leżąc w lozku podnoszę co chwile głowę żeby patrzeć czy na pewno kontaktuje... mam ciągły ucisk z tylu głowy, drżą mi nogi kark i glowa...dziwne uczucie,jak stoję to tak jakbym prawie nie czuła nog...I ten ucisk w potylicy,aż się ciężko chodzi... biore parogen od 7dni. I szczerze zastanawiam się czy to nerwica...I dd... badania większość miałam porobione...proszę pomóżcie bo poszaleć mozna
Mam objawy co do objawow,czy to na pewno derealizacja,nerwica...
Czuje jakbym była "dziwna" spostrzegam świat nienaturalnym, glosnym, groznym... boje sie wychodzić na dwór bo od razu mam wrażenie,że zaraz odlece,zwariuje,mam spowolniona reakcje,jest to nie do opisania... nie chce przebywać z innymi ludźmi,wręcz tego unikam,leżąc w lozku podnoszę co chwile głowę żeby patrzeć czy na pewno kontaktuje... mam ciągły ucisk z tylu głowy, drżą mi nogi kark i glowa...dziwne uczucie,jak stoję to tak jakbym prawie nie czuła nog...I ten ucisk w potylicy,aż się ciężko chodzi... biore parogen od 7dni. I szczerze zastanawiam się czy to nerwica...I dd... badania większość miałam porobione...proszę pomóżcie bo poszaleć mozna
- schanis22
Tak Karola88 , to nerwica i dd daje takie objawy , wysłam Ci nagrania do od słuchania po kolei :
etap-4-1-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4425.html
etap-4-2-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4460.html
etap-4-3-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4501.html
etap-4-1-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4425.html
etap-4-2-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4460.html
etap-4-3-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4501.html
- BruceWayne
- Odważny i aktywny forumowicz
Brzmi jak dość klasyczna depersonalizacja i derealizacja.
Wiem jakie to potrafi być koszmarne, od tego się u mnie zaczęło i tak spanikowałem, że przyszły ataki paniki.
Generalnie nic się nie martw, nic Ci nie grozi. Nic Ci się nie stanie, wyjdziesz z tego.
Ogarnij sobie forum na spokojnie. Możesz zacząć też słuchać nagrań DIVOVIC na YouTube.
No i zawsze tuataj znajdziesz wsparcie.
Wiem jakie to potrafi być koszmarne, od tego się u mnie zaczęło i tak spanikowałem, że przyszły ataki paniki.
Generalnie nic się nie martw, nic Ci nie grozi. Nic Ci się nie stanie, wyjdziesz z tego.
Ogarnij sobie forum na spokojnie. Możesz zacząć też słuchać nagrań DIVOVIC na YouTube.
No i zawsze tuataj znajdziesz wsparcie.
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Ja też się stosuję też mam lęk, ale to nie wszystko... Stres robi swoje, jakieś presje, dlatego sie to trzyma, może jakieś konflikty wewnetrzne.. nie ma co gdybać nad depresjami tylko znaleźć przyczynę.

- schanis22
Karola88 , każdy odburza się inaczej , jeden korzysta z forum , terapii i bierze leki , inny korzysta tylko z forum na przykład ja .
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Dokladnie. Poza tym terapie sa różne i Najlepiej znalezc taka, jaka odpowiada na nasze aktualne potrzeby. Przy silnych objawach nerwicowych nie polecam np. Innej terapii jak tylko poz-beh. Druga sprawa to świadomość, ze odburzanie to praca nad sobą. Ja kiedyś myślałam, ze pobiorę sobie leki, pochodze na pogadanki do psychologa i będzie ok. To tak jednak nie działa, bo to są sprawy mentalne i tutaj potrzebna jest świadoma praca własna.schanis22 pisze:Karola88 , każdy odburza się inaczej , jeden korzysta z forum , terapii i bierze leki , inny korzysta tylko z forum na przykład ja .