Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja miewam coś takiego że czasem czuje się słabo i myślę że zaraz padnę ale ja teraz mam to gdzieś zawsze jak mnie to dopada to idę na przekór i mówię sobie w myślach no idź dalej zobaczymy czy padniesz czy nie i jakoś tak chodzę i nigdy nie padłem a właśnie betii jak twoje badania wyszły miałaś się pochwalić i coś cicho chyba że przegapiłem twój wpis.
-
Coś przegapiles wpis.Badania w miarę ok poza zelazem.norma do 30 a ja mam 33.To spowodowało ze czuję się jeszcze gorzej.strasznie się przejelam.jutro mam usg brzucha a w środę kardiologa to pokaże te badania bowiem co ni jak.emek16 pisze:Ja miewam coś takiego że czasem czuje się słabo i myślę że zaraz padnę ale ja teraz mam to gdzieś zawsze jak mnie to dopada to idę na przekór i mówię sobie w myślach no idź dalej zobaczymy czy padniesz czy nie i jakoś tak chodzę i nigdy nie padłem a właśnie betii jak twoje badania wyszły miałaś się pochwalić i coś cicho chyba że przegapiłem twój wpis.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Betii ja tak mam. Wprawdzie nie cały czas. Ale jak mam np jakas stresująca sytuację to nagle zaczynam czuć słabość zmieszaną z takim oszolomieniem pustka w glowie całkowitym spadkiem myślenia i uczuciem sennosci niemocy w nogach i całym ciele. Trzyma zazwyczaj do godziny. Poczym przechodzi nigdy nawet nie wiem kiedy. Najgorzej jak złapie jak jadę autem albo jestem w pracy.
-- 13 marca 2016, o 16:12 --
P.s czy ktoś z Was doswiadcza pieczenia w klatce piersiowej? Mnie piecze na środku klatki pod szyją. Trochę tak jak po oparzeniu słonecznym.
-- 13 marca 2016, o 16:12 --
P.s czy ktoś z Was doswiadcza pieczenia w klatce piersiowej? Mnie piecze na środku klatki pod szyją. Trochę tak jak po oparzeniu słonecznym.
-
Ostatnio mam problemy z sercem.Już o tym pisałam.jestem w trakcie badań.dziś mialam ust brzucha które wyszło dobrze ale jak szłam tam to serce mi zaczęło wariowac.potykac,dziwny rytm no i oczywiście ogromny puls.Przeżywała bardzo silny stres i serce gubilo normalniecrytm.czy jest coś takiego jak arytmia przy stresie?czy to zawsze chorobowe i czy ktoś ma takie dolegliwości które się tak mocno nasilają w stresie?głównie to chodzi mi o serducho?
- myszusia
Betii moim zdaniem to Ty za bardzo się skupiasz na sercu,ciągle gdzies się miotasz z tym. Rozumiem Cie,bo domyślam się ,ze uczucie niezbyt komfortowe. Ale to jak najbardziej z nerwów,ze stresu. Pewnie przed nerwica w stanach naprawde extremalnych miałaś przyspieszone bicie. To jest naturalne.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
Tu nie chodzi o przyspieszony rytm bo to akurat mnie nie dziwi w nerwicy.Chodzi mi o nieregularne bicia jakby uderzenia pomiędzy rytmem czy takie potykania .Jak czujesz w klasie inny rytm niż normalny,przewrotny serca czy jak tam zwał to lek o siebie sam sie wysuwa.lek ze serce nie załamie rytmu i coś Ci się stanie.Sam wysoki puls to pestka.myszusia pisze:Betii moim zdaniem to Ty za bardzo się skupiasz na sercu,ciągle gdzies się miotasz z tym. Rozumiem Cie,bo domyślam się ,ze uczucie niezbyt komfortowe. Ale to jak najbardziej z nerwów,ze stresu. Pewnie przed nerwica w stanach naprawde extremalnych miałaś przyspieszone bicie. To jest naturalne.
-
Dokładnie tak jak powiedziała myszusia za bardzo skupiasz się na tym sercu daj mu spokój niech robi swoją robotę ja sobie poradziłem już z palpitacjami już nie mam lęku że coś mi się przez nie stanie albo że mam chore serce raz a dobrze sprowokowałem serce aby mi szybko biło i potykało i przełaziłem tak cały dzień z nim mierząc sobie jeszcze specjalnie ciśnienia i po tym dniu sobie uświadomiłem że jeżeli cały dzień serce mi szalało i nic mi się nie stało to po prostu nic mi się nie stanie i koniec kropka
- myszusia
Rozumiem,ale przeciez kiedys pisalas ze bylas u kardiologa i badania ok. A takie szybsze,wolniejsze,loziolkowania,fiokowania i inne cuda to normalka pisal nawet o tym Victor w możliwych objawach. Takze ja na Twoim miejscu bym się tak nie martwiła tym. Chociaż może tez zalezy od podejścia. Mnie np wystarczyło zwykle ekg ze wszystko jest ok.betii pisze:Tu nie chodzi o przyspieszony rytm bo to akurat mnie nie dziwi w nerwicy.Chodzi mi o nieregularne bicia jakby uderzenia pomiędzy rytmem czy takie potykania .Jak czujesz w klasie inny rytm niż normalny,przewrotny serca czy jak tam zwał to lek o siebie sam sie wysuwa.lek ze serce nie załamie rytmu i coś Ci się stanie.Sam wysoki puls to pestka.myszusia pisze:Betii moim zdaniem to Ty za bardzo się skupiasz na sercu,ciągle gdzies się miotasz z tym. Rozumiem Cie,bo domyślam się ,ze uczucie niezbyt komfortowe. Ale to jak najbardziej z nerwów,ze stresu. Pewnie przed nerwica w stanach naprawde extremalnych miałaś przyspieszone bicie. To jest naturalne.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
Myszusia jestem cały czas w trakcie badań.U kardiologa byłam i robił mi echo serca które było ok ale w Ekg coś tam wyszło ale kardiolog to olal.robię teraz resztę badań. Ktore mi zlecil i narazie tylko to żelazo podwyższone .zobaczymy co powie w środę.nakręca się przez tecwatpliwisci z Ekg. Krew ok ust brzucha też.zobaczymy po środowej wizycie......Ale mam cały czas wątpliwości.
-
Od kilku dni trzyma mnie to dziwne uczucie scisku w głowie. Czuje sie jakbym był po jakimś urazie głowy... do tego zauwazyłem ze troche mną buja, jak stane na jednej nodze i zamkne oczy to buja mna na lewo i prawo...nie wiem czy to moze byc błędnik??
Na sor nie pojade bo znowu odesla mnie z kwitkiem... Cholernie sie boje ze to moze byc ten guz. Ale jestem bezradny, siedze w domu i mysle
Na sor nie pojade bo znowu odesla mnie z kwitkiem... Cholernie sie boje ze to moze byc ten guz. Ale jestem bezradny, siedze w domu i mysle
- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
Po prostu jestes zdrowabetii pisze:Myszusia jestem cały czas w trakcie badań.U kardiologa byłam i robił mi echo serca które było ok ale w Ekg coś tam wyszło ale kardiolog to olal.robię teraz resztę badań. Ktore mi zlecil i narazie tylko to żelazo podwyższone .zobaczymy co powie w środę.nakręca się przez tecwatpliwisci z Ekg. Krew ok ust brzucha też.zobaczymy po środowej wizycie......Ale mam cały czas wątpliwości.

ty masz watpliwosci bo masz juz nawyk watpliwosci, czy ty czasem w ostatnich latach nie mialas czesto watpliwosci?

Echo serca to wazne badanie i wyszlo ci dobrze i to najwazniejsze, w ekg to mogla wyjsc tachykardia, ajkas lekka arytmia ale kardiolog olal bo to pewnie od zdenerwowania, mi tez to w ekg wyszlo.
Jak sie jest chorym mocno i to tak zeby byly objawy podobne do nerwicowych to w badaniach to po prostu wychodzi i nie ma zadnego ale i lekarze to widza i zaczynaja leczyc.
Kiedy bedziesz tak przezywac kazde odchylenie do normy to zle widze twoja prace nad nerwica.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
-
Od jutra idę do pracy na trzy tygodnie bez przerwy do centrum handlowego, czyli mojego postrachu
W dodatku jestem trochę chora, ale mam nadzieję, że dam radę. Zmiana 10 godzinna.
Generalnie mam problem, przez który bardzo się wstydzę załatwiać różnych spraw (Co nie zmienia faktu, że załatwiam je pomimo to). W każdym razie, chodzi o to, że mam bardzo sztywne, niezgrabne ruchy, może nawet chodzę lekko krzywo, co jest popularne w rodzinie, bo są przypadki ataksji móżdżkowej, a w dodatku problem z wymową, który nasila się w trakcie stresu- chodzi o to, że mówię cicho, niewyraźnie i trochę bełkoczę, ciężko jest mi się wyartykułować. Ciężko mi się mówi w sytuacjach spontanicznych, więc ilekroć wchodzę do urzędu i chcę coś załatwić, patrzą na mnie, jakbym była pijana. To samo bywało w pracy. Mam też krzywą przegrodę nosową po złamaniu i alergię, więc często mi tam coś zalega jak wchodzę z dworu. W każdym razie bardzo mnie to onieśmiela.

Generalnie mam problem, przez który bardzo się wstydzę załatwiać różnych spraw (Co nie zmienia faktu, że załatwiam je pomimo to). W każdym razie, chodzi o to, że mam bardzo sztywne, niezgrabne ruchy, może nawet chodzę lekko krzywo, co jest popularne w rodzinie, bo są przypadki ataksji móżdżkowej, a w dodatku problem z wymową, który nasila się w trakcie stresu- chodzi o to, że mówię cicho, niewyraźnie i trochę bełkoczę, ciężko jest mi się wyartykułować. Ciężko mi się mówi w sytuacjach spontanicznych, więc ilekroć wchodzę do urzędu i chcę coś załatwić, patrzą na mnie, jakbym była pijana. To samo bywało w pracy. Mam też krzywą przegrodę nosową po złamaniu i alergię, więc często mi tam coś zalega jak wchodzę z dworu. W każdym razie bardzo mnie to onieśmiela.
Zespół lęku uogólnionego i napadowego, zaburzenia obsesyjno- kompulsywne, C-PTSD, podejrzenie zaburzeń neurorozwojowych.
-
Pisałam tu w tym wątku o swoich wynikach żelaza.Dziś je powtórzyła i dużo spadło.jest teraz peawiecw środku normy.Nie wiem czym był spowodowany tamten wynik.Zaliczyłam już wszystkie badania krwi łącznie z borelioza,alat,i całym lipidogramem,kreatynina,cukrem.usg brzucha też zaliczone i bez zarzutu.wszystko w normie.jutro idę jeszcze z tymi wynikami do kardiologa.Czemu nie czuję ulgi?nawet jak to żelazo spadło i jest w normie też nie czuję ulgi a tak się martwilam.Czemu do cholery te badania mnie wcale nie uspokajają?powinno mnie to uleczyć.jeszcze obawy o serceczostaly no tak.tylko czy na pewno?