Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
muhanjala
Zarejestrowany Użytkownik

10 marca 2016, o 14:45

Muszunia mi utrudniaja na maksa. Ciagle sie skanuje i jakby zastanawiam czy tegi dnia bedzie lepiej czy nie. I jak klade sie na lozko czy spac to juz sie boje ze cos bedzie. I jest. Ehhhhh. Czy takie objawy moga trwac caly czas? Bo w to trudno mi uwierzyc.
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

10 marca 2016, o 14:48

Jeśli się będziesz ciągle nimi nakręcać ,przeżywać,skanować to mogą jak najbardziej.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
muhanjala

10 marca 2016, o 14:57

Dziękuję Ci za odpowiedź. To wszystko mnie męczy, dręczy i niszczy. Trudne jest i tyle. Ale co ja będę pisać - wszyscy o tym dobrze wiecie :)
zaburzona92

10 marca 2016, o 15:32

Hej. Chcialam się zapytać czy macie takie dziwne wrazenie jak idziecie po ulicy? Nie wiem jak to nawet nazwac...i jeszcze czesto myle slowa i mam taka pustke w glowie...niewiem czy to dd czy coś gorszego...:-(
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

10 marca 2016, o 15:41

Nizej upasc nie upadniesz . Dostajac Nerwicy to jestes wlasnie na dnie hello . Zaburzenie ma to do siebie ze daje nam mase obaw i watpliwosci tak naprawde to sa wszystko narzedzia caly szkopul lezy w sposobie myslenia zmieniajac to uwolnisz sie od zaburzenia na zawsze .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
jacobsen

10 marca 2016, o 16:26

Hej mam do Was szybkie pytanie. Czy miewacie w nerwicy objaw następujący: Drży, faluje lub kurczą sie Wam mięśnie na języku? Ja odczuwam taki objaw is strasznie się go boję :(
Awatar użytkownika
myszusia

10 marca 2016, o 17:20

Jacobsen ja czasami mam takie igielki,mrowienie na języku zazwyczaj dzieje mi się tak,gdy drży mi twarz.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
heavym13

10 marca 2016, o 18:12

Elo, zauważyłem ostatnio jeszcze jedną dziwną w sumie rzecz, jak mi się coś śni, to normalnie się w tym śnie czuję, tak jak bym nie miał żadnego zaburzenia, i całe szczęście, że nie mam żadnych jazd we śnie dziwnych xD, ale oczywiście na samym początku swoje przeszedłem ze spaniem wybudzanie z lękiem co 2h, nie mogłem zasnąć itp. pomogło mi nie nakręcanie się, po prostu mam pewność, że się położę, zasnę i obudzę się rano :) Jeszcze "tylko" wprowadzić taką postawę w dzień i będzie spoko :P
"cios co dłutem gorliwie uderzał
z ludzkiej bryły wydobył człowieka
ból opada z resztkami kamienia
z ludzkiej bryły wydobył człowieka"

Luxtorpeda - Imago
Awatar użytkownika
Kasia1977

11 marca 2016, o 21:53

Bart uwielbiam Twoje odpowiedzi ;)

-- 11 marca 2016, o 21:53 --
Nie dajcie się myślom bo one Was oszukują w nerwicy. Wasze emocje płatają figla. Trzeba zmienić myslenie, łatwe to nie jest, ale nie niewykonalne. Poczytać atykuły, posłuchać nagrań chłopaków i do roboty!!!!!!! ^^
Bo jak nie my to kto ????????
Dajmajla

12 marca 2016, o 21:42

A macie też tak, że czasem czujecie się jakbyście byli pijani? xD tzn, ja mam tak w sumie tylko wtedy gdy wchodze do jakiegoś większego sklepu, że przez dłuższą chwilę jest jakoś tak dziwnie, nie wiem co tu robie (tzn, wiem, ale tak troche nie ogarniam jak po alko własnie), razi was światło, wiotkie nogi i poczucie jakby zaraz mialo się stracić równowagę i taki ogólny stan jakby lekkiego alkoholowego otumanienia?
Awatar użytkownika
myszusia

12 marca 2016, o 21:45

Ja tak mam często jak gdzies jestem sama. Zazwyczaj dzieje mi się kiedy jestem sama w galerii choc ostatnio jest lepiej. Światło jakos mnie nie razi,ale to dziwne bujanie,nóżki z waty i ogólnie robię sie taka lekka.
Kokotowski

12 marca 2016, o 23:23

Mam tak dzisiaj przez caly dzien... to jest straszne . Mysle nad rezonansem
Dajmajla

12 marca 2016, o 23:34

Może to niekorzystny biomet? xd bo w sumie też sie troche czuje jak po 2 piwkach przez cały dzień, ale w sklepie mi sie to nasiliło okrutnie, przez ułamek sekundy stałam, zamyśliłam sie nad czymś i nawet straciłam równowage, bo troche zawróciło mi sie w głowie, chociaz nie zrobiło mi sie słabo, czy coś ;/
Awatar użytkownika
elala73

13 marca 2016, o 07:21

zaburzona92 pisze:Hej. Chcialam się zapytać czy macie takie dziwne wrazenie jak idziecie po ulicy? Nie wiem jak to nawet nazwac...i jeszcze czesto myle slowa i mam taka pustke w glowie...niewiem czy to dd czy coś gorszego...:-(

W zaburzeniu lękowym wszystko wydaje się dziwne , dlatego trzeba do tego podchodzić bardziej ogólnie i nie rozdrabniać się na dziwne,mniej dziwne i nie dziwne rzeczy .Ja niestety też mam dużo do zrobienie w tej kwestii , ale zauważyłam ,że właśnie takie podejście do tematu bardziej pomaga .
betii

13 marca 2016, o 14:42

Macie tak ze czujecie taka słabość ze nawet ciężko chodzic?Jak wstaje to tak jakbym od razu miała zemleć.Czuję straszną słabość.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
ODPOWIEDZ