Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
sloneczko92
Zarejestrowany Użytkownik

31 grudnia 2015, o 13:25

Kazdy mi to wlasnie mowi i teraz tez spanikowalam ale nastepnym razem sie postaram wlasnie tak zrobic...
W sumie moj ostatni atak byl tez silny ale poszlam sie wykapac w goravej wodzie lezalam i naprawde napiecie zniklo :-)
Awatar użytkownika
Deszczyq

31 grudnia 2015, o 14:52

Cześć.
Papryczka ma ja mam dokładnie takie objawy jak Ty i potwierdzoną nerwicę lękową ;luzz
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 16:09

A macie cos takiego ze jest ok, np prasowalam i nagle sie mi slabo zrobilo i zakrecilo w glowie ?
Taci

31 grudnia 2015, o 16:24

To tak samo mam prasuje jest ok i nagle straszak przyjdzie i prasuje dalej. Typowe rozkminanie lekowe kochana
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 16:30

A moze to byc no tez od tego ze kapalam sie w goracej wodzie ?
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

31 grudnia 2015, o 17:21

sloneczko- a jak prasowalas i zanim zrobilo ci sie slabo to o czym myslals?.....od kompania w zbyt goracej wodzie dla kobiety jest niezdrowe.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
papryczka78

31 grudnia 2015, o 17:34

Deszczyq witaj:) Dzięki że napisałaś/eś. To nie jestem sama w takich objawach.... :(:
Ja jakoś nie mogę sobie z tymi objawami dot. mięśni poradzić. Kołatanie serca czy duszność tak mnie nie przeraża jak to:(

Słoneczko zawroty głowy mogą być po wyjściu z gorącej wody. Taka woda na nikogo dobrze nie wpływa. Mnie też kąpiele odprężają ale staram się aby woda nie zaparowywała luster.
Awatar użytkownika
tymbark92

31 grudnia 2015, o 19:08

A JA WSZYSTKIM CHCE ZYCZYC

ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA !

I szczesliwego nowego roku !
Awatar użytkownika
anetta30
Odważny i aktywny forumowicz

31 grudnia 2015, o 19:54

Kochani ja również chce wam zlozylc życzenia żebyście byli zdrowi i duchem i ciałem bo zdrowie jest najważniejsze wszystko inne zdobędziecie sami
Awatar użytkownika
schanis22

31 grudnia 2015, o 20:11

a ja życzę: Przyjemności w dotyku, słodkości w przełyku. Szelestu w kieszeni, i słońca promieni. Oraz by rok cały, po prostu był wspaniały. Dziękuję wszystkim za wsparcie za rady ... oczywiście Viktorowi i Hewadowi za wszystko co dla nas robią dziękuję z całego serca i życzę wszystkiego co tylko sobie wymarzą !
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 22:46

martusia1979 pisze:sloneczko- a jak prasowalas i zanim zrobilo ci sie slabo to o czym myslals?.....od kompania w zbyt goracej wodzie dla kobiety jest niezdrowe.
Wiesz co ja ogolnie ostatnio mam zly czas :( od poniedxialku mam strach przed wysokim cisnieniem, mieni mi sie w oczach :/ siedzialam z rodzina i odrealnienie i strach zaraz sie cos stanie :( dzis atak paniki teraz mnie kluje z tylu tak jakby sercr a przed prasowaniem kapalam sie w goracej wodzie a ogolem to mam ciagle mysli strach przed rakami zawalrm wylewem
Awatar użytkownika
martusia1979

1 stycznia 2016, o 15:27

no widzisz....ciagle masz myśli straszaki i dlatego tak ci się robi.....o to twoja odpowiedz!..wystarczy ,że masz myśl z tyłu głowy i straszak gotowy.
lekowy89

1 stycznia 2016, o 18:43

Witam serdecznie! Wszystkiego NAJ w Nowym Roku :)

Co do straszaków, to niestety też je miewam. Najgorsza jest dla mnie somatyzacja objawów. Coś mnie strzyknie, zakaszlę, coś zaswędzi i zaczynam się skupiać na swoim oddechu, na tym czy serce równo bije, sprawdzam tętno itp. Dzięki WSPANIAŁYM materiałom Divina i Victora czuję się super. Z nerwicą żyję od sierpnia, kiedy dostałem nie wiedziecz czemu (he he) pierwszego ataku paniki. Nie mam jakoś wybitnie nasilonych objawów, ale są dni kiedy czuję cały czas napięcie i taki... lekki lęk. Mówię sobie, że to myśli, tylko myśli... Nie zawsze działa, ale cóź... czasem bywa trudniej :) To forum bardzo mi pomaga, nawet jak czytam to od razu robi mi się lepiej :)
sloneczko92

1 stycznia 2016, o 19:41

martusia1979 pisze:no widzisz....ciagle masz myśli straszaki i dlatego tak ci się robi.....o to twoja odpowiedz!..wystarczy ,że masz myśl z tyłu głowy i straszak gotowy.
No widzisz to widac...
Dzis tez koszmar... od rana bylo w miare ale znow strach przyszedl ze nie wystoje w Kosciele bo ze mi sie zrobi slabo no i wzielam sobie polowke afobamu bo sie balam ale w Kosciele na poczatku myslalam ze wyjde ze sie cos stanie :-( ale w Koncu pow sobie stop ! I zaczelam wewnetrznie sobie mowic cos i przeszlo ! Poczulam sie tak bezpiecznie ze soba... wiem ze te dialogi pomagaja ale moze nie zawsze mi pomoglo...
No i wrocilam do domu i gotowalam i nrml nie moglsm stac bo krecilo mi sie slabo mi sie robilo w oczach mienilo i mialam wrazemie ze to koniec i sie polozylam i o dziwo nic sie nie dzialo ! I znow wstalam i atak paniki znow... od nowa to samo...
Ja juz naprawde nie wiem co mi jest...
Powiedzcie mi czy naprawde te objawy moje sa normalne ?
Wszystko naraz: mieni mi sie w oczach, kreci w glowie, co jakis czas robi mi sie slabo, czasem kluje serce i ciezko oddycha i mam wrazenie ze to juz koniec :-( teraz leze i sie trzese nwm co robic glowa boli u nawet na lezaco sie kreci i taka slabosc
Awatar użytkownika
martusia1979

1 stycznia 2016, o 21:44

jak zrobilas badania i wszystko w porzadku to co moze byc innego....pomysl!
ODPOWIEDZ