Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
RDQ90
Zarejestrowany Użytkownik

24 grudnia 2015, o 13:42

Może masz lamblie :D
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

28 grudnia 2015, o 13:13

Hej jestem prawie pewna, że to objaw zaburzenia,ale nie do końca.Bo dostałam lęku na swoje ulubione filmy/seriale.Gdzie zawsze było dużo mordobicia, krew itp Rok temu jak juz miałam nerwice dawało mi to ulge a od niedawno powoduje to u mnie lęk i dyskomfort, raz nawet dostałam derealizacji od tego.Najgorsze jak oglądałam film gdzie są moi ulubieni aktorzy i jak zwykle uczucie euforii i podniecenia i sie tego przestraszyłam i zaczęłam to uczucie analozować.Czy to normalne itpPotem zamieniło się ono w lęk i nie mogłam z tej mieszanki usnąć do 4 w nocy .Bo tyle o tym myślałam, że się rozbudziłam.Nwm co troszke myśleć bo niby nadal to nerwica, ale chyba ciasteczko wspominała, że to prowokatorzy złego nastroju, ale u mnir nigdy nie powodowało to złego nastroju.Teraz jedynie lęk i napięcie.Kiedyś to uczucie euforii jak widziałam swojwgo ulubionwgo aktora było normalne teraz mnie to przeraziło.
Wiem, że trzeba przełamywać lęk, ale czy ma się on też do filmów gdzie jest przemoc itp?
Mam świadomośc, że to o co sie pytam jest głupie.Ten typ tak ma :D

-- 28 grudnia 2015, o 14:13 --
Ale to uczucie podniecenia i euforii jak do tego doszło napięcie naprawdę mnie przestraszyło :/
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
papryczka78

28 grudnia 2015, o 13:58

Byłam w czwartek u neurologa. Babka konkretna i miła, stwierdziła, iż SM i SLA na bank nie mam. Przebadała mnie bardzo dokładnie. Powiedziała, że nie widzi podstaw do dalszej diagnostyki jeśli chodzi o te choroby. Stwierdziła za to silną nerwicę lękową. Być może mam też tężyczkę. Dostałam skierowanie na EMG. Do czasu wizyty u psychiatry Pramolan i Propranolol.
2 dni względnego spokoju i znowu obawy. Słuchajcie mnie naprawdę w rękach drętwieje i tężeje - to takie ataki (raz krótkie raz długie są dni że trwa to praktycznie od rana do wieczora z krótkimi przerwami) - zatyka mi uszy, kołowato w głowie, objaw reynauda, parestezje, silna drętwota, mrowienie i ból rąk, coś jakby skurcz i puszcza, nawet trudno to nazwać słowami, do tego niepokój, drżenie rąk (PRAKTYCZNIE NIEUSTANNE). Czuję się jakbym tężała, w zasadzie to mam pełne objawy tężyczki. Czuję jakbym traciła władze w rękach. Jakby prądy. To jest przerażające i najgorsze że znowu mam wątpliwości czy to tylko ta nerwica/tężyczka.
Awatar użytkownika
tymbark92

29 grudnia 2015, o 02:44

A ja mam ciagly dyskomfort po prawej stronie brzucha, taki ucisk, wrazliwa jest ta czesc brzucha :( odbija mi sie czasem

Jak prawe zebro biore tak chce od dolu zmacac to cos mi przeskakuje TEZ TAK MACIE :| ?
Awatar użytkownika
siwa

29 grudnia 2015, o 08:51

Czy wy tez macie tak ze nachodzi mysl np o depresji i juz sie jej boicie. Analizujecie itd.? I czy macie tez tak ze nerwica ciagle sie zmienia: tzn raz jest panika, potem mam mysli np przez 3 dni, potem ataki paniki, potem stany depresyjne, potem mam wszystkiego dosyc i zastanawiam sie czy nie isc po leki, potem np jest ok ale znowu bumerang powraca...
Tchórzem jest ten, kto się boi i ucieka, a ja się boję, ale nie uciekam. - Fiodor Dostojewski
Ten, kto ma odwagę sądzić samego siebie, staje się coraz lepszy. - Albert Schweitzer
Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu. - Mark Twain
Doskonała miłość odrzuca lęk. - 1 List św. Jana 4,18
Bóg daje nam odwagę, by iść pod prąd- papież Franciszek
Nie bój się wielkiego kroku-nie pokonasz przepaści dwoma małymi.- David Lloyd George
Strach zapukał do drzwi, otworzyła mu odwaga i nikogo tam nie było. - kard. Stefan Wyszyński
Odwaga jest to wiedza o tym, czego się bać, a czego nie. - Platon
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć- Napoleon
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

29 grudnia 2015, o 16:36

tak oczywiscie...to naturalne w stanie lekowym..to sa emocje, a jak wiesz moga byc rozne kazdego dnia.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 12:49

Hej pisze do Was bo juz nie mam sil :-( od poniedzialku mam zawroty glowy, mieni mi sie w oczach, glowa mnie boli i tak sciska :-( nie mam juz sil :-(
Dzis dostalam ataku paniki ;-( skoczylo mi cisnienie i nadal pisze i sie trzese cala :-( masakra :-( co robic znow watpliwosci doszly
Taci

31 grudnia 2015, o 12:50

Iść do przodu mimo wszystko! :)
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 12:51

Ale ja teraz siedze i cala sie trzese i mam wrazenie ze to konice :-( jejku nie moge :-(
Taci

31 grudnia 2015, o 12:53

Jeju chciałabyś aby tak wyglądał lajtowo Twój koniec życia? O moja droga nie jest tak łatwo :D
miałaś atak paniki za chwilę Tobie przejdzie więc spokojnie, nie nakręcaj się to tylko nerwica...
Awatar użytkownika
siwa

31 grudnia 2015, o 13:02

Powiedzcie mi jak radzicie sobie ze stanami depresyjnymi w nerwicy? Jak z tymi nadchodzącymi myslami typu to ciezka depresja, nie dasz rady wyjsc, jestes w mega ciężkim stanie, a do tego ze tylko leki ktorych nie chce brac, bo chce świadomie przejsc przez to i ten cholerny dol ze nie dam rady
Tchórzem jest ten, kto się boi i ucieka, a ja się boję, ale nie uciekam. - Fiodor Dostojewski
Ten, kto ma odwagę sądzić samego siebie, staje się coraz lepszy. - Albert Schweitzer
Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu. - Mark Twain
Doskonała miłość odrzuca lęk. - 1 List św. Jana 4,18
Bóg daje nam odwagę, by iść pod prąd- papież Franciszek
Nie bój się wielkiego kroku-nie pokonasz przepaści dwoma małymi.- David Lloyd George
Strach zapukał do drzwi, otworzyła mu odwaga i nikogo tam nie było. - kard. Stefan Wyszyński
Odwaga jest to wiedza o tym, czego się bać, a czego nie. - Platon
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć- Napoleon
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 13:04

Tacia pisze:Jeju chciałabyś aby tak wyglądał lajtowo Twój koniec życia? O moja droga nie jest tak łatwo :D
miałaś atak paniki za chwilę Tobie przejdzie więc spokojnie, nie nakręcaj się to tylko nerwica...
Wiesz co jak dostalam ataku to mowie sobie ze to tylko nerwica itd... ale jestem juz taka wsciekla na ta nerwice :-(
Taci

31 grudnia 2015, o 13:08

Ja sama po sobie stwierdziłam, że najlepiej nerwicę podpuszczać pokazać kto tu ma władzę i nie wchodzić w dyskusję a z tyłu głowy mieć, że to tylko iluzja i zaufać swojej świadomości oraz jeśli ktoś chce osobom z forum i psychologom czy też psychiatrom :) pokaż tej suce kto tu ma władzę!!!
sloneczko92

31 grudnia 2015, o 13:09

A Ty masz juz za soba ataki paniki ?

Wlasnie wiem ze tak powinnam zrobic bo ja nawet w swieta nie moglam normalnie posiedziec z rodzina tylko musialam isc sie polozyc bo mi sie krecilo...
Taci

31 grudnia 2015, o 13:20

Miałam kilka w swoim życiu ataków, ja zmagam się z natrętami a co do ataków to trzeba je przyjąć położyć się w łóżku i przetrzymać go i mówić pokaż nerwico co potrafisz dawaj tą chorobę i na pewno gorzej będziesz się czuć ale przejdziesz tą magiczną barierę za która nic się nie kryje i wtedy będziesz mieć pewność, że to tylko lęk :) nie odpychaj ataków paniki, natrętów czy cokolwiek niech one beda naucz się z nimi żyć :)
ODPOWIEDZ