Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- JohnnyEDM
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam pytanie: Jak patrzę w jeden punkt, na jakąś daną rzecz, obiekt to obraz wokół tego jest rozmyty, niewyraźny, czy to jest normalną rzeczą? A drugie to jak dokładniej opisujecie widzenie tunelowe, z góry dzięx 

-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Tak snavv to normalne ale po co pytasz jak znasz odpowiedz . Haha to tak jak robisz zdjecie aparatem w telefonie ibraz skupia sie na jakims przedmiocie a wszystko z tylu zazwycaj jest roxmazane delikatnie
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- JohnnyEDM
No właśnie chodzi mi o coś takiego, jak np skupiam się na czerwonym krześle to tak to symulacyjnie wygląda jak na obrazku. [IMG=http://s1.fotowrzut.pl/NOJI0AQSX2/1_medium.jpg]
-
U mnie to samo. Wystarczy, że się lekko zdenerwuję i już jestem cały czerwony. Zastanawiam sie, czy to wina kortyzolu.papryczka78 pisze:U mnie skóra przesuszona, podrażniona. Włosy i paznokcie też. Łamliwe, słabe. Skóra często mi się zaczerwienia pod wpływem wody, zimna, mocniejszego dotyku, stała się trochę taka jakby alergiczna na wszystko, nawet na zmianę płynu do kąpieli reaguje a wcześniej mało co ją ruszało. Jednak nie ma jakiejś wielkiej tragedii. Na szczęście pryszcze na twarzy mi nie wychodzą ale to dlatego że jeszcze o tym nie myślałam:)
- justka
Kilka dni bylo ok potem kilka nerwowych i chyba te nerwy mi wychodzą.a mianowicie w postaci dość wysokiego pulsu który wyniósł 131potem spadl i znowu rosl.lęk mnie trzyma wiec możliwe ze to od tego.pytam bo wczesniej tak nie mialam.
-
- Gość
Bardzo sie boje własnych mysli boje sie że nie pochodza odemnie
że to nie ja je tworze

- Yayatoure
Czemu boisz się myśli, przecież to tylko myśl, a zamień myśl smutną na wesołą? To ten sam mechanizm
Twój umysł jest w stanie gotowości dlatego tak reagujesz, że szukasz zagrożenia którego nie ma, myśli smutne lub katastroficzne.
Polecam zajrzeć do vademecum i posłuchać nagrań divovica

Polecam zajrzeć do vademecum i posłuchać nagrań divovica
-
- Gość
No własnie czytałem te informacje i przez nie sie tak boje. Gdzies wyczytałem że "nerwica, lek nasyła mi mysli" i nie wiem jak mam to zinterpretować. Logicznie mysląc, mysle sobie tak że po prostu emocje mają wpływ na moje myslenie ale ostatecznie to ja generuje sobie mysli których sam sie boje co jeszcze bardziej poteguje lek który poprostu mnie do tego "pcha", czyli odbieram te "nasyłanie" jako metafore. Z drugiej strony sobie mysle a co jesli mam to dosłownie odebrac i moj lek to osobna istota która mi nasyła mysli zeby zrobic komus krzywde albo cos
i nie wiem czy mam to odbierac dosłownie czy metaforycznie. Boje sie przez to jeszcze bardziej i nie umie zaakceptowac swoich mysli i leku co prowadzi do jeszcze wiekszego leku
zanim to przeczytałem było ok a teraz sie boje ze to nie ja je generuje tylko cos mi je nasyła jakies "COS"

- Yayatoure
jak byłeś nie zaburzony, to miałeś w ciągu dnia setki myśli, takich trochę z dupy, ale nie nadawałeś im znaczenia, a teraz wszystko rozkminiasz, a im więcej tym mózg podsuwa Ci nowe tematy. Spójrz na somatykę, przez nerwicę możesz mieć potykanie serca, ból głowy itp. i można zadać sobie pytania, ale jak to myśli / emocje mogą powodować drżenie nóg - właśnie mogą i powodują. Zaakceptuj to
-
- Gość
To jest logiczne ze skupiając sie na czyms to o tym czyms mysle i ze w sumie człowiek zawsze o czyms mysli nawet kiedy sie nie skupia. Przeczytałem tez na "histori pewnej nerwicy " gdzie autor tez pisze "Na szczęście nasze świadome „ja” może generować myśli tak samo jak nasze uczucia „nam” je generują (ściśle mówiąc skłaniają nas do pewnych myśli)" czyli chodzi wlasnie o to że mysli są wyrazem naszych emocji ?
- Yayatoure
tak, jeśli jesteś szczęśliwy, myśli są pozytywne, ciepłe. W zaburzeniu są katastroficzne, negatywne bo Twój mózg jest w reakcji walcz lub uciekaj. Dobre podejście do myśli, objawów może osłabić ich wpływ na Ciebie, aż w końcu odpuszczą
-
- Gość
Czyli to są moje mysli i ja je generuje i wygląda to tak że bojąc sie czegos np własnie jakiejs mysli skupiam sie na tym i jeszcze bardziej sie lekam a to znow skłania mnie do jeszcze wiekszego myslenia i szukania zagrozenia bo lek jest wlasnie emocją która ma mnie do czegos mobilizować "skłaniac". czyli te "nasyłanie mysli" to metafora ?