Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

7 grudnia 2015, o 14:09

tymbark92 pisze:Taa wiem, ale na poczatku myslalem ze to przeziebienie, 4 dni w domu i duzo spanai + aspiryna czy tam gripex. POtem doszla ta dusznosc i jakies krostki na gardle - lekarz rodzinny kazal psikac gardlo. Minelo 3-4 dni i nic sie nie poprawilo mam wahania ostre temperatury zmomentami nizszej gdzie czuje sie oslabiony i podwyzszonej gdzie rowniez czuje sie oslabiony a przekracza prog 37. Znam sie dosc dobrze ze raczej u mnie okolo 36.6 bylo. Nie wiem co to moze jakies candida czy cos, nie wiem...

od 36.5 do 37 to normalna temperatura !
Ja pier...le co ta nerwica robi z człowiekiem normalnie przepraszam ale jak to czytam to śmiać mi się chce jak nas potrafi wodzić za nos! :haha:
Teraz widze ile razy mnie zrobiła w bambuko 'niemoge
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Finura
Zarejestrowany Użytkownik

7 grudnia 2015, o 14:34

No widzisz tymbark92, twoja "temperatura" tak wszystkich rozbawiła, że ze śmiechu nie mają siły mi odpowiedzieć ;) no dziękiiiiii....!
Awatar użytkownika
martusia1979

7 grudnia 2015, o 14:43

Finura pisze:Wczoraj miałam jakąś taką niemoc w dłoni. Pisałam przez chwilę i po krótkim czasie poczułam ból ścięgien i zmęczenie. Tak samo jak przez jakiś czas czytałam książkę. Czy może to być objaw nerwicy??? Wydaje mi się, że jakoś tak mocniej wszystko ściskam i nie umiem nad tym zapanować (robię to podświadomie) :(

...podejrzewam ,że to są takie skurcze nerwowe, zaciskanie ,spinanie mięśni, ja przy nerwicy mam takie zaciskanie i składanie dłoni w pięść łapie się na tym ,że to takie dziwne :D
nie którzy tu na forum mają skurcze w postaci takiego (podczas leżenia )zarzucania, podskakiwania więc myślę ,że to normalne w tych okolicznościach. Po za tym zauważ ,że obserwując się skanujesz się i w tej chwili wyłapiesz wszystkie sygnały z ciała od burczenia w brzuchu do szybszego pulsowania!
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
sloneczko92

7 grudnia 2015, o 15:26

Hej, pisze bo zaczynam sie juz martwic... ostatnio mam ciagle objawy, skoki cisnienis czasami, ciagle nie wyrazne widzenie, uczucie cisnienia w klatce, wysoki puls, to uczucie moje ze zaraz sie cos stanie, nawet dzisiaj sprzatalam, mylam okna i zawsze jak sie zajelam tym to jakos przechodzilo... a dzis nie... cale dnie mam ostatnio to uczucie i odrealnienie do tego...
Powie mi ktos czy to jest normalne? By mi sie to juz tyle czasu utrzymywalo? Nie wiem czy ja cos zle robie? Przy tych objawach jezeli zaczynam czuc ze zaraz bedzie atak paniki to mowie sobie ze nic mi nie jest ze to jest tylko nerwica, ale mnie to tak trzyma ze juz sama nie wiem co robic... ten ciagly strach przrd smiercia, chec ucieczki nie wiem gdzie juz mnie dobija...
Jak ja mam to akceptowac... tyle czasu juz sobie tlumacze ale wiem ze cos zle robie ale nie wiem co...
bart26

7 grudnia 2015, o 15:30

Jak to co zle robisz . Nie ufasz sama w to co sibie mowisz . Dlaczego boisz sie zawalu jak wiesz ze to od nerwicy i nic ci nie grozi bo nie akceptujesz nerwicy . Frustracja to emocja ktorantrzeba zasem przegrysc i minie . Zacznij ufsc sobie zamiast objawa .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
sloneczko92

7 grudnia 2015, o 15:39

No chyba masz racje... bo ja za wszelka cene bym chciala by bylo dobrze juz a niestety tak nie da sie od razu...

Non stop o tym pisze, wiem... ale mam nadzieje ze nie macie mnie juz dosyc :P mojego narzekania i walkowania tego samego ciagle
bart26

7 grudnia 2015, o 15:55

My nie bo my meczymy sie z toba tylko podczas czytania postu . Pytanie czy ty nie masz dosc swojego myslenia . Czy nie warto wkoncu potraktowac te emocje z szacunkiem i przestac im przedzkadzac byc . Zakceptuj to ze sa i beda przedtan liczyc dni
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
sloneczko92

7 grudnia 2015, o 17:43

No ale naprawde sie ciesze ze chociax pisse non stop to zawsze mi ktos odpisse...
Ojj mam naprawde dosyc oj mam...
Wiem ze tak by bylo najlepiej ale mi to ciezko idzie... ale mimo wszystkiego dzisiaj juz myslalam ze nie zrobie nic w domu ale robilam i wychodze z domu...
Awatar użytkownika
tymbark92

7 grudnia 2015, o 17:50

Co do mojej temperatury, to nie sadze ze 37,2 lub 37,3 bylo normalne :P zamierzam zrobic CRP bo cos mi tu nie gra.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

7 grudnia 2015, o 17:51

Zrób, oczywiscie dobrze jest sie zbadac, ale ja podczas zaburzenia mialem przez 6 miesiecy temperature 37 :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
bart26

7 grudnia 2015, o 17:51

Heh uparty jak by mial Nerwice
Awatar użytkownika
tymbark92

7 grudnia 2015, o 18:32

ja nie wiem o ch... tu chodzi - 37,3 a za pol godziny 37 i pod jedna pachą ciut mniej heh czuje ze mi zimno choc w pokoju mam 21 stopnie , czy jesli to od przeziebienia to CRP byloby podwyzszone?
bart26

7 grudnia 2015, o 18:34

Tymbark a wes zapytaj lekarza bo nie wiem czy ty jaja sobie robisz czy ty na serio tym sie przejmujesz .
Awatar użytkownika
tymbark92

7 grudnia 2015, o 19:01

no jaj nie.. ale szczerze mowiac nie panikuje z tym az tak! wierze ze to jakas niebardzo grozna sprawa, nie wmawiam sobie rakow tylko moze to jakies zapalenie, infekcja itp. musze sie zbadac tylko nawet nie iwem od czego zaczac. czuje sie zle jakbym byl przeziebiony a przeziebienie leczylem kilka dni i nic to nie dalo, skoki temperatury, w nerze cos rypie tzn kuje ale nie wiem czy to to, mialem mocz zbadac jakis czas temu bo lekarz zlecił przy okazji rutynowych badan i olałem sprawe moze powinienem od tego zacząć

w sercu chyba nie mam co szukac, dzieki Bogu nie skacze mi nie mam jazd z sercem jak co niektorzy, a mialem EKG i ECHO kilka mies. temu
RDQ90

7 grudnia 2015, o 19:07

Finura, mnie na samym początku tak 'ścisnęło', dosłownie i w przeności, że miałem w ogóle jakieś lekkie niedowłady i sztywne palce, że nie mogłem czasem nic długopisem napisać.
ODPOWIEDZ