Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
mimi31
Zarejestrowany Użytkownik

9 lipca 2015, o 13:34

stokrotka, nie strasz mnie rezonansem :(
życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz...
Awatar użytkownika
stokrotka89

9 lipca 2015, o 13:37

Nie martw sie ja miałam robiony z innego powodu bo mam drżenia mięśni.dzis odebrałam wyniki i wszystko dobrze. A taka dolegliwość jak Ty tez czasem miewam.
Awatar użytkownika
Grześ
Odważny i aktywny forumowicz

9 lipca 2015, o 13:38

Mimi jeśli jesteś po TK w którym nic nie wyszło nie baw się w Rezonans. To Ci mówie z własnego doświadczenia. Jeśli nic nie wyszło w TK to rezonans jest stratą czasu i pieniędzy . Już w samym TK wyszły by jakieś obrazowe oznaki SM - naprawdę. zaufaj neurologowi.

To tak jak powiedział mi pewien mądry kardiolog ...."Hm.. męczy Pana ten stan 7 lat tak ? To powiem Panu ,że gdyby to była choroba, to dawno by Pan nie żył " :DD I koniec tematu! SM by Cie już zjadło, więc go nie masz - potwierdza to lekarz i badania. Zaufaj sobie.
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

9 lipca 2015, o 13:40

A co to jest SM .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
stokrotka89

9 lipca 2015, o 13:42

Stwardnienie rozsiane.
mimi31

9 lipca 2015, o 13:45

tyle ,że ja u neurologa byłam w listopadzie a mamy lipiec, wtedy tez mialam TK ale neurolog powiedziała,że mam zrobic bez kontrastu, ( bolała mnie głowa stąd TK) bo jak dla niej to nerwica
bart26

9 lipca 2015, o 13:46

Aa to ja nie mam haha :DD
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
Grześ

9 lipca 2015, o 13:47

Miałaś TK w lipcu czy w listopadzie ?

-- 9 lipca 2015, o 13:47 --
Miałaś TK w lipcu czy w listopadzie ?
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
mimi31

9 lipca 2015, o 13:54

w listopadzie 2014
Awatar użytkownika
Grześ

9 lipca 2015, o 14:16

I od tego czasu masz już te objawy , tak ?

mimi31

9 lipca 2015, o 14:27

chyba tak :) już Sm z 3 razy przechodziłam. Zawroty mam z przerami od pół roku a ostatnie 3 dni ta słabośc nóg i zawroty
Awatar użytkownika
martusia1979

9 lipca 2015, o 20:55

mimi ja tez miałam zawroty i mam nadal oczywiście poszłam do neurologa żeby wynaleść chorobę :evil: jak już poszłam to pokolei badania:

rezonans(bez kontrastu) bo kontrast tylko stwierdza lekarz w trakcie badania jeżeli dokładnie nie widzi twojego mózgu he he , i badanie na błędnik bo objawy miałam też błędnikowe i wiesz co NIC ! Więcej się tylko męczyłam podczas i po badaniu ( błędnik ) okropne badanie nie polecam dochodziłam do siebie 4 dni i to jakoś przeżyłam :DD . Wyobrażnia jak zwykle się sprawdziła nie zawiodła mnie :D

-- 9 lipca 2015, o 20:55 --
dodam tylko jak zrobiłam TK to się nie masz czym martwić to też dokładne badanie. A przez ten okres czasu od badania do badania nie miało prawo nic się wydarzyć chyba Viktor też o tym wspominał.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
stokrotka89

10 lipca 2015, o 11:08

Jak sie czujecie prowadząc auto?
u mnie różnie jak jadę z kimś to ok zajmę sie rozmowa i jakoś to idzie.a jak sama to tak dziwnie zaraz myśli żebym nie wjechała w rów albo co gorsza nie zasnela.ma ktoś podobnie?
Awatar użytkownika
b00s123

10 lipca 2015, o 11:10

stokrotka89 pisze:Jak sie czujecie prowadząc auto?
u mnie różnie jak jadę z kimś to ok zajmę sie rozmowa i jakoś to idzie.a jak sama to tak dziwnie zaraz myśli żebym nie wjechała w rów albo co gorsza nie zasnela.ma ktoś podobnie?
mam tak samo , ostatnio mniej ale mam , że wjadę w drzewo albo pod tira : D
"Wola psychiki daje wyniki"
bart26

10 lipca 2015, o 11:13

Tez tak mam ja jade casem wyobrazam sobie ze skrecam specjalnie np na autostradzie w bok i robi sie karambol :DD
ODPOWIEDZ