Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- stokrotka89
- Zarejestrowany Użytkownik
Sa tu moze na forum osoby, które miały robiony rezonans głowy? Bo chciałabym sie dowiedzieć jak to wygląda.bede mieć to badanie we wtorek i juz zaczynam sie stresować a to przy zaburzeniu nie wpływa to dobrze na moje samopoczucie.
-
Własnie ja mam takie samo to napięcie potem lęk i atak paniki... okropne to jest...
-
Tak ja niby o tym wiem... Ale ostatnio mam taki okropny okres... ;/ czuje ze to nie przejdzie że juz zawsze się będe z tym męczyć... bo ogolnie jestem taka wrazliwa ze sie przejmuje najdrobniejsza rzecza i sie boje tego ;/
- anita
- Odważny i aktywny forumowicz
To zmieniaj pomalutku to podejscie, bo na razie mowisz taka i taka jestem i to sie nie zmieni. A przeciez taka i taka jestes ale moze to ulec zmianie, nie patrzac na to ze masz teraz objawy.
I mowie to ja ktora bez przerwy ostatnio jestem jakby na skraju paniki ale zauwazylam ze nastawienie sie to poczatkowe 25 % sukcesu.
Mam natomiast pytanie jesli chodzi o poczucie slabych nog, jakby mi zanikaly miesnie, czy wy podczas nerwicy odczuwaliscie czasem cos takiego przez dluzszy czas? Pytam bo powiedzialam sobie ze juz badala sie w nieskonczonosc nie bede, a ten objaw kojarzy mi sie z jakas choroba oczywiscie powazna.
Jest to takie odczucie slabosci w nogach jakbym nie miala sily isc ani robic nic dalej.
I mowie to ja ktora bez przerwy ostatnio jestem jakby na skraju paniki ale zauwazylam ze nastawienie sie to poczatkowe 25 % sukcesu.
Mam natomiast pytanie jesli chodzi o poczucie slabych nog, jakby mi zanikaly miesnie, czy wy podczas nerwicy odczuwaliscie czasem cos takiego przez dluzszy czas? Pytam bo powiedzialam sobie ze juz badala sie w nieskonczonosc nie bede, a ten objaw kojarzy mi sie z jakas choroba oczywiscie powazna.
Jest to takie odczucie slabosci w nogach jakbym nie miala sily isc ani robic nic dalej.
- buull2323
Cześć stokrotka89, ja miałem Renons Głowy i również się bałem iść bo nie wiedziałem co i jak ale Ci powiem że nie masz czego się bać to jest bez bolesne i u mnie takie badanie trwało chyba 15 minut także nie musisz niczego się bać 

"mam twarde łokcie i miękkie serce zawsze tak miałem, dziękuje Bogu za ten dar który dostałem"
"od zawsze na zawsze wiara, nadzieja i miłość"
"Życie nie po to by się śpieszyć,
Życie jest po to by się życiem cieszyć,
A kiedy w życiu gonią nas terminy,
To się nie przejmuj najwyżej nie zdążymy"
"Carpe Diem"
"od zawsze na zawsze wiara, nadzieja i miłość"
"Życie nie po to by się śpieszyć,
Życie jest po to by się życiem cieszyć,
A kiedy w życiu gonią nas terminy,
To się nie przejmuj najwyżej nie zdążymy"
"Carpe Diem"
-
Ale czasami sie poprostu nie da... ostatnio nie mg sie skupic na niczym nawet nie umiem skupic mysli na czyms fajnym miłym... masakra poprostu ;/
wiesz co ja z nogami to mam czasami takie dziwne uczucie jak ide ze są słabe ale częściej mnie nogi poprostu bolą
wiesz co ja z nogami to mam czasami takie dziwne uczucie jak ide ze są słabe ale częściej mnie nogi poprostu bolą
-
Rezonans ja mialam,powiem ci ze to nic strasznego-wjezdzasz do kabiny nakladaja ci takie cos na glowe ze wygladasz jak transforme. I tak lezysz w zaleznosci od tego ile trwa badanie;-D jedyne co denerwuje to duzy halas ale czasami tak bywa ze w czasie badania mozesz posluchac muzyki przez sluchawki
- stokrotka89
Patex a miałas podawany kontrast? I powiedz czy musiałas być na czczo?
- Sasuke
Znowu wątpliwości , byłem dzisiaj u lekarza bo leki na alergię/domniemaną astmę , i pytałem tej lekarki czy te skoki ciśnienia i pulsu nerwicowe czy są groźne , tzn. ja jej chciałem wyjaśnić , że one nie są groźne i ,że przy moim 1 ataku paniki jak byłem u niej to nie musiali mi zbijać tego ciśnienia , bo ona mi wtedy gadała ,że mogłem dostać wylewu ! I gadam jej ,że to nie jest potrzebne bo orgaznim nie jest głupi i sam sobie tego nie zrobi , a ona do mnie ,że to są bajki i ,że nadciśnienie spowodowane nerwicą to normalne nadciśnienie i jest bardzo groźne , co innego jak się ma skok ciśnienia do 150 a co innego do 170 , powiedziała ,że nie można się tak mocno denerwować bo można faktycznie dostać wylewu ! I ja nagle zonk , nie pomogło to ,że naczytałem się ,nasłuchałem i nawet jej mówiłem o kardiologu co mi powiedział tzn. ,że to nie groźne i mogę robić podczas tych skoków ciśnienia wszystko co chce nawet zacząć biegać zareagowała na to tak " On po prostu chciał Cię tym uspokoić " i zonk , a to na prawdę dobra lekarka , i co wy o tym sądzicie ? Szczególnie kieruje pytanie do odburzonych i tych co mówili jak ja ,że to nie groźne . A od paru dni przy tych dusznościach widze i czuje jak mi bije nienatrualnie serce , i często przyśpiesza bo byle czym ..
A co do duszności to znowu mi powiedziała ,że nic nie słychać na płucach i ,że mogę mieć zwężone oskrzela przez stres i moją podatność na alergię i astmę , ale narazie nic złego nie słychać , a jak się będę dusić to mam psikać ventolinem (który mi nie pomaga , i jej to powiedziałem , a ona powiedziała ,że jak nie pomaga tylko pogarsza to na pewno jest to nerwicowe , i ,że mam przestać kurzyć bo jak nie przestanę to nic mi nie pomoże się przestać dusić )
A co do duszności to znowu mi powiedziała ,że nic nie słychać na płucach i ,że mogę mieć zwężone oskrzela przez stres i moją podatność na alergię i astmę , ale narazie nic złego nie słychać , a jak się będę dusić to mam psikać ventolinem (który mi nie pomaga , i jej to powiedziałem , a ona powiedziała ,że jak nie pomaga tylko pogarsza to na pewno jest to nerwicowe , i ,że mam przestać kurzyć bo jak nie przestanę to nic mi nie pomoże się przestać dusić )
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
-
A co tu mozna dodac, jesli sluchasz kardiologa ktory nie zna sie na reakcjach ciala przy stresie i pieprzy takie farmazony to po prosty zacznuiej to NADCISNIENIE NERWICOWE leczyc tabsami na nadcisnienie.... co bys wylewu nie dostal.....
Prawda jest taka ze bez przerwy latasz i sie upewniasz czy tak sei moze stac czy nie.
Zastanow sie kurva mac czlowieku!!!!!!!! Tysiace ludzie na forach o nerwicy czy gdziekolwiek kurva widziales kiedys wzmianke ze ludzie od skokow pulsu nerwicowego dostaja wylewu!!!!?????
Masz takie przypadki!!!!?????
NIE MA!!!! Bo serce to ma 190 pulsu jak walisz gruche i jakos wylewu nie dostajesz.
Zacznij myslec a nie wkolo po tych lekarzynach za 5 zyla biegasz.
Prawda jest taka ze bez przerwy latasz i sie upewniasz czy tak sei moze stac czy nie.
Zastanow sie kurva mac czlowieku!!!!!!!! Tysiace ludzie na forach o nerwicy czy gdziekolwiek kurva widziales kiedys wzmianke ze ludzie od skokow pulsu nerwicowego dostaja wylewu!!!!?????
NIE MA!!!! Bo serce to ma 190 pulsu jak walisz gruche i jakos wylewu nie dostajesz.
- Sasuke
Czytaj ze zrozumieniem , kardiolog powiedział ,że to nie groźne , lekarz rodzinny powiedział ,że on mnie tylko chciał uspokoić , a kardiolog ogólnopolskiej sławyhelpmi pisze:A co tu mozna dodac, jesli sluchasz kardiologa ktory nie zna sie na reakcjach ciala przy stresie i pieprzy takie farmazony to po prosty zacznuiej to NADCISNIENIE NERWICOWE leczyc tabsami na nadcisnienie.... co bys wylewu nie dostal.....

Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
-
Dla mnie to zadna roznica kardiolog, lekarz, chirurg, oni nie sa dla mnie autorytetami w dziedzinie psychologii i dzialania organizmu pod wplywem ukladu nerwowego, tobie to samo doradzam abys w kocnu sam stal sie dla siebie autorytetem psychologicznym i emocjonalnym a na drugi raz zlejesz takie slowa lekarzyny a nie znowu bedziesz wielce watpil.
Po drugie takie cos to niepotrzebny ferment na takim forum o tematyce nerwicowej.
"Lekarz rodzinny powiedzial ze to grozne i trzeba leczyc." No to leczcie, powodzenia zycze w leczeniu cisnienia nerwicowego tabsami na nadcisnienie.
Bo jak jednego dnia opadni ecisnienie i lykniesz proszka do tego to mozesz dostac zapasci albo bedziesz mial takie zawroty ze nie wstaniesz z lozka.
Musilabys zaczac kontrolowac cisnienie co godzine i kombinowac tak mocno ze bys nie wyszedl z nerwicy NIGDY. O czym lekarzyna przeciez wiedziec nie moze bo o nerwicy wie tyle co czytal informacje jakie sa napisane na wikipedii.
Po drugie takie cos to niepotrzebny ferment na takim forum o tematyce nerwicowej.
"Lekarz rodzinny powiedzial ze to grozne i trzeba leczyc." No to leczcie, powodzenia zycze w leczeniu cisnienia nerwicowego tabsami na nadcisnienie.
Bo jak jednego dnia opadni ecisnienie i lykniesz proszka do tego to mozesz dostac zapasci albo bedziesz mial takie zawroty ze nie wstaniesz z lozka.
Musilabys zaczac kontrolowac cisnienie co godzine i kombinowac tak mocno ze bys nie wyszedl z nerwicy NIGDY. O czym lekarzyna przeciez wiedziec nie moze bo o nerwicy wie tyle co czytal informacje jakie sa napisane na wikipedii.
- Sasuke
Ja podzielam zdanie administracji, ale chciałbym usłyszeć od nich słówko nad ten temat.