Raczej wymyślone.. Też się zmagam z tym drugi raz w ciągu rokuJustyna36 pisze: ↑4 września 2025, o 10:15Witam . Na nerwice i zaburzenia depresyjne choruje już od 10 lat . Po dwuletnim okresie względnego spokoju znów zaczynam swoją walkę . W ciągu ostatniego roku doświadczyłam dwóch traumatycznych przeżyć które myślę że wywołały u mnie znów objawy ale mimo to bardzo się boję że to guz mózgu . Moje objawy to zawroty głowy, uczucie ściskania i gniecenia w głowie brak apetytu , obniżony nastrój, problemy ze snem i uczucie silnego lęku. Od kilku lat mam również nierówne źrenice które w stanach wzmożonego lęku i napięcia starasznie wariują . Wizytę u neurologa mam w październiku . Jestem już wrakiem człowieka . W ciągu 10 lat kilka razy lądowałam na sorze z udarami , zawałami których nie miałam . Tomografię głowy i rezonans zawsze czysto badania idealne . 5 lat temu miałam taki rzut że nie byłam w stanie chodzic . Po dwuletniej terapii stanęłam na nogi . Było lepiej . Teraz znów się zaczyna. A ja znów tak strasznie boję się że umrę .
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Nowy Użytkownik
-
- Nowy Użytkownik
Witam
Kto może niech pomoże
Otóż w tamtym tygodniu na FB wyświetlil mi się post o dziewczynie z guzem mózgu i była zbiórka i tak mi to utknęło w pamięci że dzień później niewiadono skąd odczuwałem takie jakby zawroty głowy coś jakby mózg nie nadążał za wzrokiem i odrazu panika że też mam guza,i tak trwam w tym kilka dni, nie mam żadnych objawów poza tym właśnie "złudzeniem" ? Że mózg nie naraża za wzrokiem no takie dziwne uczucie ale to nie są zawroty głowy, przerabiałem też v temat guza w styczniu.. Bardzo wtedy to przeżywałem,robiłem MRI itd wszytko dobrze wyszlo i po wyniku jakby przeszło z miejsca i właśnie takie objawy wróciły teraz.. Jak się z tym uporać ? Jak o tym nie myśleć? Nie chcę brać lekow, ktoś da jakieś rady/wskazówki ? Wierzę że uda mi się z tego wyjść tak jak pół roku temu
Wtedy też miałem takie uczucie jakby mózg nie nadążał za wzrokiem, musiałem często tężyc wzrok żeby coś przeczytać z bliska itd..
Wszytkie rady będą cenne, może mi coś jest czy to kolejny atak??
Kto może niech pomoże
Otóż w tamtym tygodniu na FB wyświetlil mi się post o dziewczynie z guzem mózgu i była zbiórka i tak mi to utknęło w pamięci że dzień później niewiadono skąd odczuwałem takie jakby zawroty głowy coś jakby mózg nie nadążał za wzrokiem i odrazu panika że też mam guza,i tak trwam w tym kilka dni, nie mam żadnych objawów poza tym właśnie "złudzeniem" ? Że mózg nie naraża za wzrokiem no takie dziwne uczucie ale to nie są zawroty głowy, przerabiałem też v temat guza w styczniu.. Bardzo wtedy to przeżywałem,robiłem MRI itd wszytko dobrze wyszlo i po wyniku jakby przeszło z miejsca i właśnie takie objawy wróciły teraz.. Jak się z tym uporać ? Jak o tym nie myśleć? Nie chcę brać lekow, ktoś da jakieś rady/wskazówki ? Wierzę że uda mi się z tego wyjść tak jak pół roku temu
Wtedy też miałem takie uczucie jakby mózg nie nadążał za wzrokiem, musiałem często tężyc wzrok żeby coś przeczytać z bliska itd..
Wszytkie rady będą cenne, może mi coś jest czy to kolejny atak??