Nie polecam paniki w tej sprawie bo to tylko pogorszy dolegliwości. Zapewne ten ból leci po zewnętrznej stronie uda od talerza biodrowego do kłykcia pod kolanem. Tam masz naprężacz powięzi szerokiej który napręża całe tkanki ścięgniste od biodra i pośladka i powoduje różne bóle. Tak działają łańcuchy powieziowo- mięśniowe. Można to wałkować, masować, rozciągać ale zapewne za jakiś czas samo ustąpi by przejść w inną partię ciała. U mnie ból był tak duży, że nie mogłem chodzić po schodach w dodatku po obu stronach. Potem poszło na łydki i duży paluch. Ból w pewnym momencie trwał już 3miesiace i nie poddawał się żadnym ćwiczeniom wiec luzowalem somaty alproxem. Po dwóch latach zostało lekkie napięcie w prawym udzie już nie bolesne tylko łaskoczące. Zobacz sobie taśmy powięzi Meyersa w Internecie może co nieco się wyjaśni. Zobaczysz, że bóli jest tam gdzie w altasie anatomii są białe miejsca. Tak działa nerwica napina ciało wzdłuż i w szerz a potem ludzie biegają po specjalistach od raka, guza itp a to tylko stan napięcia ciała spowodowany nagromadzeniem nadmiaru emocji.infekcjaduszy pisze: ↑3 października 2024, o 22:19Czy kogoś też rwie jedna noga? Już zwariuję... trwa to kilka miesięcy i miejsce to udo i kolano promieniuje...już czytałam o rzadkich chorobach mam dość. Jestem po kuracji (9msc) izotekiem - 3 miesiące minęły. Od kilku miesięcy (3-4) zaczęły się dziwne bóle jednej nogi - udo i kolano - rwanie/promieniujący, tylko w nocy które wybudzają do dziś i nad ranem. Jak sie obudzę i poruszam to przejdzie ale czasem trwa nawet dlużej ostatnio aż godzinę już po wstaniu, w aucie. Zaczelam czytac o rzadkich rakach u młodych ludzi i nie wiem co robic dalej, jedynie tylko mysle czy ktos tak mial od Izoteku? Bo sie bardzo przejmuję, staw biodrowy rowiez przeskakuje trzeszczy raz wstając z wanny go naruszyłam az bylo slychac trzask... Wszystko dotyczy jednej nogi prawej...Ktoś cos doradzi lub mial podobnie? Nic innego nie przychodzi mi do glowy jak straszne chorobyMam 23 lata
To nie są jakieś raki tylko ciasnota w ciele i inne podskórne objawy. Każdy ma w różnych miejscach wg niektórych każdy obszar bólu odpowiada kumulowaniu się różnych emocji, wstydu, zazdrości, złości, strachu itp może to będzie jakaś wskazówka.