Niestety dopóki będziesz się bała o własne zdrowie, to poprawy nie będzie. Lęki nasilają somaty, a somaty nasilają lęki - ciężko z tego wyjść. Farmakologia pewnie da Tobie odetchnąć i zebrać siły. Trzymaj się decyzji o podjęciu leczenia. Gdy leki zaczną działać i będziesz czuć się dobrze, to wykorzystaj dobrze ten czas (może jakaś terapia), nie utrać świadomości że jest Tobie dobrze bo jesteś na lekach, pamiętaj o nerwicy aby nie dać się jej w przyszłości zaskoczyć jak z tych leków zejdziesz.oliwiaxxx pisze: ↑29 września 2024, o 02:19Dziękuję bardzo za pomoc. To wszystko uderzyło mnie tak nagle, odkad pamietam bylam nerwowym dzieckiem i stres mi towarzyszyl, ale w ostatnim czasie to sie nasililo do takiego stopnia, ze boje sie zostac sama w domu. Czuje sie nie zrozumiana. Lęki wlasnie przezwyciężają i objawy somatyczne tak samo. Dziwne to uczucie, bo staram sie zyc i cieszyc zyciem, a nie daje rady przez to wszystko. W ciagu 5miesiacy umieralam juz po tysiac razy, guz mozgu, zator plucny, chore serce, a badania ciagle ok, a ja nadal ciagle leki i strach. Nie wiem juz sama, dziwne to wszystko.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- MESJASZ
- Zarejestrowany Użytkownik
-
U mnie objawy dosłownie wymieniaja się między sobą, ból, kłucie oka prawego, uczucie czegoś w głowie, ni to ucisk, kłucie, również z prawej strony, ból łopatek, wczoraj bol kości udowych, drętwienie policzka, EKG i cho serca wszystko git
Niepokoją tylko te kłucia, mama jest po przebytej embolizacji tętniaka mózgu, tłumaczę sobie jedynie że gdyby był to tętniak, to już dawno bym leżał w szpitalu gdyż te kłucia trwają już od kilku miesięcy, ale gdzieś tak z tyłu głowy jest myśl że „może jednak to dziedziczny tętniak”
Niepokoją tylko te kłucia, mama jest po przebytej embolizacji tętniaka mózgu, tłumaczę sobie jedynie że gdyby był to tętniak, to już dawno bym leżał w szpitalu gdyż te kłucia trwają już od kilku miesięcy, ale gdzieś tak z tyłu głowy jest myśl że „może jednak to dziedziczny tętniak”
- MESJASZ
Jeżeli głównym lękiem jest tętniak, to czemu go nie wykluczysz badaniami. Pozbywanie się takich lęków jest kluczowe aby wyzdrowieć.Matthew98 pisze: ↑30 września 2024, o 08:50U mnie objawy dosłownie wymieniaja się między sobą, ból, kłucie oka prawego, uczucie czegoś w głowie, ni to ucisk, kłucie, również z prawej strony, ból łopatek, wczoraj bol kości udowych, drętwienie policzka, EKG i cho serca wszystko git
-
Wtrącę się tutaj. Takie badania jak MRI glowy sa o tyle "niebezpieczne", że można wykluczyć jedno, a trafić na jakieś przypadkowe znalezisko, które nie ka znaczenia klinicznego jednak będzie pożywka dla nerwicy. Ja po rezonansie dotyczącym szumów usznych wcale się zdrowsza nie czuje bo mam torbiel pajeczynowki w głowie i poszerzone komory w płacie czołowym (neurolog mówi że od urodzenia).MESJASZ pisze: ↑30 września 2024, o 13:02Jeżeli głównym lękiem jest tętniak, to czemu go nie wykluczysz badaniami. Pozbywanie się takich lęków jest kluczowe aby wyzdrowieć.Matthew98 pisze: ↑30 września 2024, o 08:50U mnie objawy dosłownie wymieniaja się między sobą, ból, kłucie oka prawego, uczucie czegoś w głowie, ni to ucisk, kłucie, również z prawej strony, ból łopatek, wczoraj bol kości udowych, drętwienie policzka, EKG i cho serca wszystko git
-
Wszystko wraca do normy gdy nie myślę o tym objawie, lub przez kilka dni nie zestresuję się jakąś sytuacją, wtedy wszelkie objawy prawie znikają, lecz gdy coś niespodziewanego wydarzy się dzień później wszytskie objawy wracają, czuje klucie w głowie, ucisk prawej stopy, ucisk oka, mam wrażenie że paraliż prawej strony całej, który nie utrudnia mi żadnych ruchów fizycznych, lecz jest po prostu dyskomfortem psychicznym, który wymyśla szereg różnych chorób w tym głowie tętniak mózgu
Dodam że EKG, echo serca wszystko w porządku, holesterol w normie, podwyższone trójglicerydy na poziomie 213 jednostek(norma do 150)
Dodam że EKG, echo serca wszystko w porządku, holesterol w normie, podwyższone trójglicerydy na poziomie 213 jednostek(norma do 150)
-
leci juz 7 miesiac nerwicy. Mam leki, mam terapie, czytam ksiazki i slucham nagran.
Zaczelo sie od hipochondrii i twa, Teraz nie latam do lekarzy juz ale czego nie dotkne w cieple, co mi nie przeskoczy, nie strzzeli w ciele, krzywo zamkne powieke, urosnie pryszcz, cos nierownego czuje pod palcami od razu sie nakrecam na najgorsze, tu zylka jakas leci tu nie- nakrecam sie. Przygryziony policzek- od razu nakretka, ze cos zlego. Cos na dziasle rosnie od razu cos zlego.
Jak z tym walczyc, dac temu "byc". BO jak chodzenie po lekarzach usunalem z zycia tak wszystko mnie wpedza w nerwy- i to z glupich powodow.
Multum Badan mialem robionych, krew, rtg, usg wszystkiego- niby git z wyjatkiem maleguo guza na tarczycy ale o to sie nie martwie, ma 8mm i sobie jest do kontroli co rok.
macie jakies porady na te nerwicowe nakretki z byle powodu?sikam i krzywo zlapie wiemy co i juz sie nakrcam, ze cos zle itd itd. Kosc nosa krzywa- juz sie martwie, ze brak asymetrii
Zaczelo sie od hipochondrii i twa, Teraz nie latam do lekarzy juz ale czego nie dotkne w cieple, co mi nie przeskoczy, nie strzzeli w ciele, krzywo zamkne powieke, urosnie pryszcz, cos nierownego czuje pod palcami od razu sie nakrecam na najgorsze, tu zylka jakas leci tu nie- nakrecam sie. Przygryziony policzek- od razu nakretka, ze cos zlego. Cos na dziasle rosnie od razu cos zlego.
Jak z tym walczyc, dac temu "byc". BO jak chodzenie po lekarzach usunalem z zycia tak wszystko mnie wpedza w nerwy- i to z glupich powodow.
Multum Badan mialem robionych, krew, rtg, usg wszystkiego- niby git z wyjatkiem maleguo guza na tarczycy ale o to sie nie martwie, ma 8mm i sobie jest do kontroli co rok.
macie jakies porady na te nerwicowe nakretki z byle powodu?sikam i krzywo zlapie wiemy co i juz sie nakrcam, ze cos zle itd itd. Kosc nosa krzywa- juz sie martwie, ze brak asymetrii
-
Czy kogoś też rwie jedna noga? Już zwariuję... trwa to kilka miesięcy i miejsce to udo i kolano promieniuje...już czytałam o rzadkich chorobach mam dość. Jestem po kuracji (9msc) izotekiem - 3 miesiące minęły. Od kilku miesięcy (3-4) zaczęły się dziwne bóle jednej nogi - udo i kolano - rwanie/promieniujący, tylko w nocy które wybudzają do dziś i nad ranem. Jak sie obudzę i poruszam to przejdzie ale czasem trwa nawet dlużej ostatnio aż godzinę już po wstaniu, w aucie. Zaczelam czytac o rzadkich rakach u młodych ludzi i nie wiem co robic dalej, jedynie tylko mysle czy ktos tak mial od Izoteku? Bo sie bardzo przejmuję, staw biodrowy rowiez przeskakuje trzeszczy raz wstając z wanny go naruszyłam az bylo slychac trzask... Wszystko dotyczy jednej nogi prawej...Ktoś cos doradzi lub mial podobnie? Nic innego nie przychodzi mi do glowy jak straszne choroby
Mam 23 lata
-
Dodam jeszcze, że RLS wykluczyłam, bo nie piecze i nie dotyczy całych obu nóg...masakra
- MESJASZ
Zrób badania.infekcjaduszy pisze: ↑3 października 2024, o 22:19Czy kogoś też rwie jedna noga? Już zwariuję... trwa to kilka miesięcy i miejsce to udo i kolano promieniuje...już czytałam o rzadkich chorobach mam dość. Jestem po kuracji (9msc) izotekiem - 3 miesiące minęły. Od kilku miesięcy (3-4) zaczęły się dziwne bóle jednej nogi - udo i kolano - rwanie/promieniujący, tylko w nocy które wybudzają do dziś i nad ranem. Jak sie obudzę i poruszam to przejdzie ale czasem trwa nawet dlużej ostatnio aż godzinę już po wstaniu, w aucie. Zaczelam czytac o rzadkich rakach u młodych ludzi i nie wiem co robic dalej, jedynie tylko mysle czy ktos tak mial od Izoteku? Bo sie bardzo przejmuję, staw biodrowy rowiez przeskakuje trzeszczy raz wstając z wanny go naruszyłam az bylo slychac trzask... Wszystko dotyczy jednej nogi prawej...Ktoś cos doradzi lub mial podobnie? Nic innego nie przychodzi mi do glowy jak straszne chorobyMam 23 lata
-
Nie polecam paniki w tej sprawie bo to tylko pogorszy dolegliwości. Zapewne ten ból leci po zewnętrznej stronie uda od talerza biodrowego do kłykcia pod kolanem. Tam masz naprężacz powięzi szerokiej który napręża całe tkanki ścięgniste od biodra i pośladka i powoduje różne bóle. Tak działają łańcuchy powieziowo- mięśniowe. Można to wałkować, masować, rozciągać ale zapewne za jakiś czas samo ustąpi by przejść w inną partię ciała. U mnie ból był tak duży, że nie mogłem chodzić po schodach w dodatku po obu stronach. Potem poszło na łydki i duży paluch. Ból w pewnym momencie trwał już 3miesiace i nie poddawał się żadnym ćwiczeniom wiec luzowalem somaty alproxem. Po dwóch latach zostało lekkie napięcie w prawym udzie już nie bolesne tylko łaskoczące. Zobacz sobie taśmy powięzi Meyersa w Internecie może co nieco się wyjaśni. Zobaczysz, że bóli jest tam gdzie w altasie anatomii są białe miejsca. Tak działa nerwica napina ciało wzdłuż i w szerz a potem ludzie biegają po specjalistach od raka, guza itp a to tylko stan napięcia ciała spowodowany nagromadzeniem nadmiaru emocji.infekcjaduszy pisze: ↑3 października 2024, o 22:19Czy kogoś też rwie jedna noga? Już zwariuję... trwa to kilka miesięcy i miejsce to udo i kolano promieniuje...już czytałam o rzadkich chorobach mam dość. Jestem po kuracji (9msc) izotekiem - 3 miesiące minęły. Od kilku miesięcy (3-4) zaczęły się dziwne bóle jednej nogi - udo i kolano - rwanie/promieniujący, tylko w nocy które wybudzają do dziś i nad ranem. Jak sie obudzę i poruszam to przejdzie ale czasem trwa nawet dlużej ostatnio aż godzinę już po wstaniu, w aucie. Zaczelam czytac o rzadkich rakach u młodych ludzi i nie wiem co robic dalej, jedynie tylko mysle czy ktos tak mial od Izoteku? Bo sie bardzo przejmuję, staw biodrowy rowiez przeskakuje trzeszczy raz wstając z wanny go naruszyłam az bylo slychac trzask... Wszystko dotyczy jednej nogi prawej...Ktoś cos doradzi lub mial podobnie? Nic innego nie przychodzi mi do glowy jak straszne chorobyMam 23 lata
To nie są jakieś raki tylko ciasnota w ciele i inne podskórne objawy. Każdy ma w różnych miejscach wg niektórych każdy obszar bólu odpowiada kumulowaniu się różnych emocji, wstydu, zazdrości, złości, strachu itp może to będzie jakaś wskazówka.
-
- Nowy Użytkownik
Witajcie kochani. Od jakiegos czasu dzieją sie dziwne rzeczy. Mam w sobie chyba cos z hipohondryka. Doszukuje się u siebie ciągle chorób, nowotworów i innych. Badania krwi, morfologia, CRP i OB zawsze w normie. Ale wystarczy ze cos mnie gdzies zaboli i szukam chorób. Od jakiegos czasu okresowo meczy mnie ból krzyża z bólem podbrzusza, podczas snu wybudzają mnie różne bóle (prawdopodobnie też niewygodny materac) kilka lat temu odczuwalem mrowienie w stopie, tiki miesniowe, ktorych nabawilem sie po pobycie w szpitalu. Po kuracji Aciprexem i Pramolanem przeszlo. Od pol roku jakoś ciagle martwie się sytuacja zawodową, trochę zyciem prywatnym, wizją zostania samemu z jakimiś obciążeniami finansowymi, którym mogę nie podołać. Zle sypiam, zasypiam o 22-23 i budze sie w okolicy 2.00 lub 4.00 rano i kręcę sie w łóżku. Po przebudzeniu pojawiaja sie od razu zle mysli, najczęściej dotyczace objawów zdrowotnych, mysli o nowotworach itp.
Jakies trzy tygodnie temu spedzilem troche czasu na pomocy przy powodzi pracując wśród lądujących i startujących helikopterów bwz nauszników. Z dwa tygodnie temu robiac sobie kolację w lewym uchu uslyszalem przez kilka sekund jakby startujacy smiglowiec. Bylem tym wystraszony, bo pierwszy raz mialem taką akcję. Dzisiaj rano obudzil mnie dźwięk jakbym "beknął" ale prawdopodobnie nic takiego sie nie wydarzylo. Przed chwilą wrocilem z grzybów na ktorych bylem w towarzystwie i nagle usłyszałem ryk jelenia. Pytam sie wspoltowarzyszy co to było, a oni na to co? Bo nic nie słyszeli. Ja na bank mam hakas nerwice, albo depresję, ale czy takie akcje są normalne? Proszę, pomóżcie
Jakies trzy tygodnie temu spedzilem troche czasu na pomocy przy powodzi pracując wśród lądujących i startujących helikopterów bwz nauszników. Z dwa tygodnie temu robiac sobie kolację w lewym uchu uslyszalem przez kilka sekund jakby startujacy smiglowiec. Bylem tym wystraszony, bo pierwszy raz mialem taką akcję. Dzisiaj rano obudzil mnie dźwięk jakbym "beknął" ale prawdopodobnie nic takiego sie nie wydarzylo. Przed chwilą wrocilem z grzybów na ktorych bylem w towarzystwie i nagle usłyszałem ryk jelenia. Pytam sie wspoltowarzyszy co to było, a oni na to co? Bo nic nie słyszeli. Ja na bank mam hakas nerwice, albo depresję, ale czy takie akcje są normalne? Proszę, pomóżcie
-
kolejny gorszy dzien, mam przeziebienie i bylem u lekarza- sprawdzil wezelki itd- wszystko super.
wrocilem do domu i cos sobie ubzduralem, ze przy uszach mam jakies nierownosci, ze tu jest tu nie i juz panika/....
we srode ide do laryngologa, bo tez chce sprawdzic nos i jame ustna(mialem robiana przegrode nosowa) czy wszystko jest ok to poprosze lekarza zeby ocenil te uszy(jestem pewny, ze sa dobre). A w jamie tez czuje jakies malutkie zgrubienia, na jezyku itd....
co ta nerwica ze mna robi to szok
wrocilem do domu i cos sobie ubzduralem, ze przy uszach mam jakies nierownosci, ze tu jest tu nie i juz panika/....
we srode ide do laryngologa, bo tez chce sprawdzic nos i jame ustna(mialem robiana przegrode nosowa) czy wszystko jest ok to poprosze lekarza zeby ocenil te uszy(jestem pewny, ze sa dobre). A w jamie tez czuje jakies malutkie zgrubienia, na jezyku itd....
co ta nerwica ze mna robi to szok
-
Hej , ja też walczę od lat czasem jest lepiej czasem gorzej wiadomo . Ale ostatnio mój napad nerwicowy miał miejsce w pracy - serce waliło jak oszalało , duszno , cala się trzęsłam było mi gorąco na szczęście koleżanka dała mi Pramolan i po 30 minutach mi było lepiej ale od tego czasu mam taki wewnętrzny lęk jak wychodzę z domu że zaraz znowu mnie to złapie i to do takiego stanu że zakupy w sklepie robię w 2 minuty bo już czuję napływającą fale nerwicy . Czy macie jakieś skuteczne rady , jak sobie z tym poradzić.