Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
nerwicalekowa
Zarejestrowany Użytkownik

2 czerwca 2024, o 17:31

Plus jeszcze na szyi moge wyczuc chyba kregi i jeden wyczuwam a drugiego nie (tzn czuj kosci i na jednej jest zabek taki na kosci a na drugiej nic)
Dodam, ze mam krzywy kregoslup na c7-h1 i troche asymetryczna szyje
Mroczna.Krolowa

3 czerwca 2024, o 21:15

nerwicalekowa pisze:
Plus jeszcze na szyi moge wyczuc chyba kregi i jeden wyczuwam a drugiego nie (tzn czuj kosci i na jednej jest zabek taki na kosci a na drugiej nic)
Miałam takie wkręty i powiem jedno. Przestańcie sobie tworzyć w głowie iluzje bo potem jak na serio zachowujecie to będziecie żałować czasu zmarnowanego na absurdy typu duszenie szyi i zastanawianie się czy kość jest węzłem....
anita _d

4 czerwca 2024, o 13:03

Mroczna.Krolowa pisze:
3 czerwca 2024, o 21:15
nerwicalekowa pisze:
Miałam takie wkręty i powiem jedno. Przestańcie sobie tworzyć w głowie iluzje bo potem jak na serio zachowujecie to będziecie żałować czasu zmarnowanego na absurdy typu duszenie szyi i zastanawianie się czy kość jest węzłem....
Dokładnie, szkoda życia na zamartwianie się. Świat nie jest idealny, ZAWSZE coś tam będzie wystawało, kłuło, będzie asymetryczne. Przy nerwicy ważne jest odpuszczanie.
nerwicalekowa

4 czerwca 2024, o 13:41

Hej, dzis mialem znowu zjazd.
Zaczalem wymacywac szyje, bo z jednej strony bardziej czuje kosci niz z drugiej… cala szyja do krwi zdarta jest…
Ogolnie mam krzywa szyje i z prawej strony czesciej kosci wyczuwam a i tak przepadam…. Tak moze byc?
Pod pachami tez liczne grudki mam ale symetrycznie i to s apodobno gruczoly. Takie nad zebramj kuleczki przeskakujace jak nacisne ale ich nie widac golym okiem. No i duzo jakiejs narosli albo miesni, ktore tez skacza.
Na klatce piersiowej tez znalazlem taka nitke jakby obok sutka, z drugiej strony nie czuje takiej.
Tez liczne grudki mam na klatce piersiowej- to pewnie tluszcz, takie ziarenka przeskakujace.
Jak lopatki macam to tez jedna jest inna od drugiej, jedna ma troche inne miesnie i jakies kosteczki….
Lopatki mam krzywe jak cos
Kregoslup od c7. Do th1 mam krzywy

Prosze niech mnie ktos uspokoi
Mroczna.Krolowa

4 czerwca 2024, o 17:35

nerwicalekowa pisze:
Zaczalem wymacywac szyje, bo z jednej strony bardziej czuje kosci niz z drugiej… cala szyja do krwi zdarta jest…
Ogolnie mam krzywa szyje i z prawej strony czesciej kosci wyczuwam a i tak przepadam…. Tak moze byc?
Pod pachami tez liczne grudki mam ale symetrycznie i to s apodobno gruczoly. Takie nad zebramj kuleczki przeskakujace jak nacisne ale ich nie widac golym okiem. No i duzo jakiejs narosli albo miesni, ktore tez skacza.
Na klatce piersiowej tez znalazlem taka nitke jakby obok sutka, z drugiej strony nie czuje takiej.
Tez liczne grudki mam na klatce piersiowej- to pewnie tluszcz, takie ziarenka przeskakujace.
Jak lopatki macam to tez jedna jest inna od drugiej, jedna ma troche inne miesnie i jakies kosteczki….

Sorry ale to bez sensu. Nie jesteśmy lekarzami i nie mamy rentgena w ekranach telefonu. Idź do lekarza jak masz wątpliwości i przestań po wizycie się macac. A jak już byłes to zaakceptuj brak 100% pewności i też przestań się macać. Dziś Cię ktoś uspokoi a jutro od nowa zaczniesz i znajdziesz nowa rzecz.
Livi

4 czerwca 2024, o 19:08

nerwicalekowa pisze:

Dużo osób ma kręgosłup w jeszcze gorszym stanie i nic im się nie dzieje. Ja mam całą chyba lewą stronę pleców wyżej od prawej lub na odwrót z tego, co mi fizjoterapeuta powiedział, lordoza szyjna zniesiona, coś tam z odcięciem kifotycznym i jeszcze inne różności, ale nawet mój mąż na tak lub podobnie i jego np. tak nie boli bardzo jak mnie od ponad 3 lat (odkąd przeszłam pierwsze załamanie).
Ale żebym tylko takie problemy miała jak bóle głowy czy karku...
Polly

4 czerwca 2024, o 19:34

Jak tak dalej pójdzie to kolega od grudek będzie musiał poddać się hospitalizacji. Facet potrzebujesz pomocy bo się zakatujesz. Już po tym co piszesz widać znaczne pogorszenie twojego stanu. Bez leków się nie obejdzie może lepiej zaplanuj sobie L4? Te natręctwa cię wykończą.
nerwicalekowa

4 czerwca 2024, o 21:07

Mam leki- mozarin ale 3 tygodnie biore i niezbyt pomaga jeszcze, mam ogrom stresu w zyciu i moze dlatego tak sie katuje

Żebra przeskakuja, jakies nierownosci i juz panika… i macanki
Polly

4 czerwca 2024, o 21:15

Może masz jakiś remont to zrobienia ze szpachlowaniem szlifowaniem gruntowaniem i malowaniem? Mogłoby cię to solidnie zająć i oderwać od macanek. Cokolwiek oby nie macać.
Kiedyś moja znajoma ciągle naczynia myła. Umyła i zaraz znowu myła i tak w kółko aż jej prawie nadgarstki zgniły od ran po tym myciu.
W końcu położyła się do szpitala na jakiś czas dostała solidne leki i jej przeszło.
Mroczna.Krolowa

4 czerwca 2024, o 21:34

Przecież masz wybór. To Ty decydujesz czy będziesz dłubał w ciele. Wiem bo robiłam tak samo...a dziś mam objawy fizycznie uprzykrzające życie i wiele bym dała żeby móc odpocząć jak wtedy, po prostu iść na spacer i przestać macać...
nerwicalekowa

4 czerwca 2024, o 22:13

Mam wybor ale gdy cos mi sie nie zgadza w ciele to ciagle chce to sprawdzac… i to mnie nakreca

Teraz ja jednym zeberku mam jakas zylke a na drugim mniejsza i juz…

Postepy zrobilem. Bo kiedys macalem cale dnie i do lekarza co dwa dni. Teraz lekarza odstawilem. Termometr 100x dziennie uzywalem teraz ani razu. Cisnienie mierzylem tez i juz tego nie robie. Wiec cos tam poszlo.
Mialem panike jak cos znalazlem a teraz jak znajduje to staram sie trzezwo myslec.
Dziewczyna tez gulki ma na zebrach wiec tez mnie to uspokaja, ze kazdy czlowiek ma przyczepy itd
Polly

4 czerwca 2024, o 23:23

Ciesz się, że dziewczyna ma guzki na żebrach a nie np ptaka hhehe. Jedno ci napisze musisz być czymś zajęty na długo. Nie możesz jakby to określić zostawać sam ze sobą na dłużej bo ci odbija. Ja tak macałem swoje spięte plecy i oprócz siniaków nic to nie dało. Jesteś zbyt wyczulony na swoje ciało i asymetrię a ludzie są asymetryczni. Dobrze, że nie masz torbieli na szyszynce ciekawe jak bys to wymacał? :hehe:
nerwicalekowa

5 czerwca 2024, o 00:21

Rozumiem to wszystko ale jak np mam miesien na zebrach wiekszy albo jakas gulke wieksza jak np przyczep to bawi… dostaje

Jest jakis lekaz od zeber w ogole? Zeby dotykiem sprawdzil czy nic sie na nich nie dzieje?
Moze to by mnie uspokoilo troche. Pol ciala mam zeskanowane ale nie klatke i mozg
Mroczna.Krolowa

5 czerwca 2024, o 12:06

nerwicalekowa pisze:
5 czerwca 2024, o 00:21
Rozumiem to wszystko ale jak np mam miesien na zebrach wiekszy albo jakas gulke wieksza jak np przyczep to bawi… dostaje

Jest jakis lekaz od zeber w ogole? Zeby dotykiem sprawdzil czy nic sie na nich nie dzieje?
Moze to by mnie uspokoilo troche. Pol ciala mam zeskanowane ale nie klatke i mozg
A może by tak nauczyć się żyć bez uspokajania przez lekarzy od żeber itd?
nerwicalekowa

5 czerwca 2024, o 13:16

Ciezko jest wlasnie, ale probuje
Dzis tez mialem atak leku i zaczalem naciskac miejsca intymne i niby jest okej ale z lewej strony kostke czuje….
ODPOWIEDZ