Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

18 maja 2015, o 17:50

Po 5 no kurcze nie wieze ze nie dasz rady wyjsc z lozeczka nawet pocwiczyc naprawde z rana.sport jak smietana . Widzisz.rano jest najgorz3j tak jak u mnie bo czlowiek wstaje i nowy dzien budzi sie i odrazu skan czy wszystko jak wczoraj i doswiadcze tego hujowego stanu i zaczyna sie dalej po czym po poludniu juz puszcza troche bo umysl stracil sily jakie mial rano i nie atakuje tak mocno bo prawda jest taka ze myslenie zjade ogromne poklady energi.
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Agusiab1
Zarejestrowany Użytkownik

18 maja 2015, o 18:50

No cos ty ja w ogóle boje sie ćwiczyć musze to przezwyciężyć ale na pewno nie pójdę na dwór :) musze uregulować rytm spania zeby znowu do 7 pospać

-- 18 maja 2015, o 17:50 --
A w ogóle mnie bardzo denerwuje takie dziwne uczucie w głowie - jakby cos bylo nie tak. :(( jak położę dzieciaki spać wezmę sie za odsłuchiwanie
usunietenaprosbe
Gość

18 maja 2015, o 18:53

W nerwocy to sie nam wydaje, ze wszystko jest nie tak. I wszystko analizujemy, jak male dzieci odkrywajace swiat. Odsluchaj, odsluchaj.
Awatar użytkownika
Rosebud

18 maja 2015, o 18:55

Rosebud pisze:Słuchajcie, jak większość pewnie już wie od ok. 2 tygodni czuje się dużo gorzej, postępujące osłabienie, brak sił, lęk przed wychodzeniem z domu po tym jak prawie zasłabłem na ulicy. Teraz moje myśli krążą wokół białaczki lub raka kości, a wszystko za sprawą bólów kości. No i ta moja przeczuilica stawow, kregoslupa i strzelanie wszystkich kosci.

Jakie mam fizyczne objawy:
- skurcze mięśni brzucha tak jakby coś wypierało zawartość żołądka i chciała wyskoczyć
- skrajne wyczerpanie brak sił, nie chce wstawać od 2-3 dni z łóżka, bo się boje, że zemdleję
- nudności napadowe, wczoraj jak miałem wyjść i wrócićdo domu to się dosłownie prawie porzygałem.
- ciągle chce mi się spać
- mam nieustajacy niepokój w żołądku bez powodu

Czy to nerwicowe, czy moze po prostu toczy mnie jakas choroba nowotworowa?
Dodam, ze od roku od zgiagnozwoanej nerwicy nigdy, az tak wyczerpany nie bylem.
Ktoś reflektuje za odpowiedzia?
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
Agusiab1

18 maja 2015, o 18:58

Rosebud wiem co czujesz mnie mdłości często męczą, żołądek także. Wszystko to nerwica. No właśnie teorie znam, gorzej u mnie z praktyka i wcieleniem tego w zycie aby pozbyć sie tego dziadostwa
usunietenaprosbe
Gość

18 maja 2015, o 19:03

Rosebud, to nerwicowe. Zauwaz, ze PRAWIE zemdlales, PRAWIE zwymiotowales. Czyli co z tego wynika? NIC SIE NIE STALO. To wszystko siedzi w Twojej glowie. Oczywiscie, mozesz zrobic markery nowotworowe, ale po co? Potemstwierdzisz, ze masz cos z tarczyca, ze zle wyszly wyniki, ze pomylili je z wynikami innych itd. Zyj, dzialaj, ROB COKOLWIEK byle nie rozmyslac jak to Ci zle.
Agusiab1

18 maja 2015, o 19:12

Divam a masz jakis sposob jak ignorować objawy ??? Z myślami jako tako sobie radzę ale objawy somatyczne nie dają mi spokoju i to coraz to nowe
usunietenaprosbe
Gość

18 maja 2015, o 19:17

Po prosti trzeba zajac czyms innym glowe, czytaniem ksiazki, rozmowa z kims. Ale nie rozzmowa o objawach i nie o nerwicy, tylko o czyms calkiem innym, pogodzie, planach, tym, co dobre. Dobrze miec taka osobe,a Ty dodatkowo masz dzieci wiec mozesz sie im calkiem poswiecic, ale znajdz tez czas dla siebie, kup sobie takie kulku do wanny, one sa takie mile dla skory, wlacz jakis filmikbrelaksacyjny z youtube, pelno tego znajdziesz na pewno, lez na podlodze/w wannie, skupisz sie na tym i nie bedziesz myslec o somatycznych objawach.
Agusiab1

18 maja 2015, o 19:39

Divam pisze:Po prosti trzeba zajac czyms innym glowe, czytaniem ksiazki, rozmowa z kims. Ale nie rozzmowa o objawach i nie o nerwicy, tylko o czyms calkiem innym, pogodzie, planach, tym, co dobre. Dobrze miec taka osobe,a Ty dodatkowo masz dzieci wiec mozesz sie im calkiem poswiecic, ale znajdz tez czas dla siebie, kup sobie takie kulku do wanny, one sa takie mile dla skory, wlacz jakis filmikbrelaksacyjny z youtube, pelno tego znajdziesz na pewno, lez na podlodze/w wannie, skupisz sie na tym i nie bedziesz myslec o somatycznych objawach.

No to mam problem - nie mam wanny :D:D
usunietenaprosbe
Gość

18 maja 2015, o 19:43

To na dywanie i relaksacja z youtube :P
Awatar użytkownika
Rosebud

18 maja 2015, o 19:48

To jest właśnie ta trudność objawowa, o której mówił w nagraniu Divin. Niestety jak się czujesz osłabiony itp. to się odechciewa żyć.
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
Agusiab1

18 maja 2015, o 19:50

Divam pisze:To na dywanie i relaksacja z youtube :P
cholercia dywanu tez nie mam :):):) - czas zmienić mieszkanie na takie z dywanem i wanną
usunietenaprosbe
Gość

18 maja 2015, o 19:53

Agusia, to juz szukanie wymowek, w lozku tez sie mozesz polozyc, na ziemi na reczniku.
Rosebud, nie tylko Ty masz takie momenty.
damianos5000

19 maja 2015, o 07:12

Dziendoberek wszystkim :)

Czy miał ktoś z was tak że mu sie wydawało że oczy sie plątają takie dziwne uczucie czy to też należy do Pani nerwicy? I czy to normalne ze przy oswajaniu lęku bedą porażki tzn raz się będzie udawało oswoić jakiś objaw lęk a na drugi dzień to samo będzie już powodować uczucie leku od nowa. :?
Pozdro!!!
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

19 maja 2015, o 08:43

Miał tak ktoś. Wiele osób miało tak. I tak porażki to normalka przy oswajaniu lęku, w końcu to emocje Twoje.
ODPOWIEDZ