Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
zrezygnowana
Zarejestrowany Użytkownik

26 czerwca 2020, o 08:43

Witajcie kochani mam do Was pytanie.Wiem,że nerwica daje milion objawów somatycznych,ale czy pieczenie w klatce piersiowej też może być na tle nerwowym?to nie jest tak,że mnie piecze non stop, tylko zapiecze i przestanie i po jakimś czasie znowu.Dodam,że mam 35 lat.Pozdrawiam i czekam na odzew.
zrezygnowana

26 czerwca 2020, o 10:20

Hallo???????
Patricia25

26 czerwca 2020, o 10:44

Zdecydowanie może być. Każdy objaw wrzucaj do jednego worka i ignoruj :)
Serce obawia się cierpień [...] Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia...

Paulo Coelho, Alchemik
Kalola198

26 czerwca 2020, o 10:50

zrezygnowana pisze:
26 czerwca 2020, o 08:43
Witajcie kochani mam do Was pytanie.Wiem,że nerwica daje milion objawów somatycznych,ale czy pieczenie w klatce piersiowej też może być na tle nerwowym?to nie jest tak,że mnie piecze non stop, tylko zapiecze i przestanie i po jakimś czasie znowu.Dodam,że mam 35 lat.Pozdrawiam i czekam na odzew.
Oczywiście, że tak, to normalka przy nerwicy .A miałaś robione badania serca ?
zrezygnowana

26 czerwca 2020, o 11:15

Miałam holter w 2017 r ogólnie wszystko ok tak stwierdził lekarz.
Kalola198

26 czerwca 2020, o 11:19

To jeśli tak ,nie masz się czym martwić. Ja mam z sercem cuda na kiju ,A w badaniach wszystko ok.Mam 36lat. To nerwica takie dary nam daje .
znerwicowana_ja

26 czerwca 2020, o 13:23

zrezygnowana pisze:
26 czerwca 2020, o 11:15
Miałam holter w 2017 r ogólnie wszystko ok tak stwierdził lekarz.
Pieczenie może być też objawem refluksu.
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Martusia

26 czerwca 2020, o 17:21

Czy jak miałam tomograf 2018 bo bolała mnie głowa w jednym miejscu , badanie wyszło ok, to teraz mam powtarzać bo znowu boli tylko w innym miejscu.😭
Kalola198

26 czerwca 2020, o 17:41

Martusia pisze:
Czy jak miałam tomograf 2018 bo bolała mnie głowa w jednym miejscu , badanie wyszło ok, to teraz mam powtarzać bo znowu boli tylko w innym miejscu.😭
Jeśli się bardzo tego obawiasz i jest to dokuczliwe dla Ciebie to zrób dla świętego spokoju.
Kasia 123

26 czerwca 2020, o 18:20

Czy myśli że bardzo tęsknię za mężem i bardzo chce się do niego przytulić i płacz to nie są myśli schizoidalne?
Jak nie ma go przy mnie to nie umiem sobie poradzić. dziś przeczytałam że to są zaburzenia osobowości typu zależne..a mnie się wydaje że nie umiem.funkcjonowac samej, chyba że to znów wkrętaki?
znerwicowana_ja

26 czerwca 2020, o 19:29

Kasia 123 pisze:
Czy myśli że bardzo tęsknię za mężem i bardzo chce się do niego przytulić i płacz to nie są myśli schizoidalne?
Jak nie ma go przy mnie to nie umiem sobie poradzić. dziś przeczytałam że to są zaburzenia osobowości typu zależne..a mnie się wydaje że nie umiem.funkcjonowac samej, chyba że to znów wkrętaki?
A to nie przypadkiem zwykła ludzka tęsknota? Nie wkrecaj sobie lepiej takich zaburzeń bo nie ma co. Tęsknisz po prostu i tyle. A z czym nie umiesz sobie poradzić jak męża nie ma, Z lękiem czy z obowiązkami?
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Kasia 123

26 czerwca 2020, o 19:42

znerwicowana_ja pisze:
Kasia 123 pisze:
A to nie przypadkiem zwykła ludzka tęsknota? Nie wkrecaj sobie lepiej takich zaburzeń bo nie ma co. Tęsknisz po prostu i tyle. A z czym nie umiesz sobie poradzić jak męża nie ma, Z lękiem czy z obowiązkami?
Lęk mam cały czas, każda myśl wywołuje u mnie poczucie zagrożenia, wydaje mi się że ja nie radzę sobie wql w życiu, jak coś robię to nie myślę A twraz nie mogę muszę leżeć w szpitalu, boję się swoich myśli , boję się że nie dam rady, pytam męża czasem czy on też ma takie różne dziwne odczucia...boje się rozmawiać sama że sobą w głowie bo wydaje mi się to co najmniej dziwne...mam.mysli że się boję ale nie wiem czego. chyba samej siebie, mam poczucie że nie rozumiem.siebie ludzi
znerwicowana_ja

26 czerwca 2020, o 20:04

Kasia 123 pisze:
znerwicowana_ja pisze:
Kasia 123 pisze:
Lęk mam cały czas, każda myśl wywołuje u mnie poczucie zagrożenia, wydaje mi się że ja nie radzę sobie wql w życiu, jak coś robię to nie myślę A twraz nie mogę muszę leżeć w szpitalu, boję się swoich myśli , boję się że nie dam rady, pytam męża czasem czy on też ma takie różne dziwne odczucia...boje się rozmawiać sama że sobą w głowie bo wydaje mi się to co najmniej dziwne...mam.mysli że się boję ale nie wiem czego. chyba samej siebie, mam poczucie że nie rozumiem.siebie ludzi
Widać że jestes w dużym poczuciu zagrożenia. Sam pobyt w szpitalu do łatwych i przyjemnych nie należy. Nie martw się dyskusje w glowie to niż złego. Chyba każdy tak robi ale wiaodmo że jak jesteś w napięciu psychicznym to się tego boisz. Ja też tak robie i wierz mi to nic nienormalnego.
Jim Morrison
Kasia 123

26 czerwca 2020, o 20:17

znerwicowana_ja pisze:
26 czerwca 2020, o 20:04
Kasia 123 pisze:
znerwicowana_ja pisze:

Widać że jestes w dużym poczuciu zagrożenia. Sam pobyt w szpitalu do łatwych i przyjemnych nie należy. Nie martw się dyskusje w glowie to niż złego. Chyba każdy tak robi ale wiaodmo że jak jesteś w napięciu psychicznym to się tego boisz. Ja też tak robie i wierz mi to nic nienormalnego.
Tylko ja nie wiem co to znaczy myśleć normalnie? Która myśl jest normalna taka nie należąca do osoby z zaburzeniem A która nie.Ja nawet teraz nie mogłam podjąć decyzji czy ubrać tę koszulkę na noc do.spania czy inna..Boje się wszystkirgo
Martusia

26 czerwca 2020, o 20:39

Kalola198 pisze:
26 czerwca 2020, o 17:41
Martusia pisze:
Jeśli się bardzo tego obawiasz i jest to dokuczliwe dla Ciebie to zrób dla świętego spokoju.
Obawiam się i kiedyś się badałam a teraz dostaje ataku paniki na sam widok lekarza a badania to koszmar 🤦 ja w myślach już słyszę że to nie ma już ratunku i zostało pani 3miesiace życia.

Ps .czy ktoś z was miał sytuację, że dziecko małpowało po was objawy ?
No.syn nie lubi jechać daleko autem i automatycznie ból głowy itp.itd..
ODPOWIEDZ