Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
wiki12
Zarejestrowany Użytkownik

7 marca 2020, o 19:12

Urzula123 pisze:
7 marca 2020, o 07:15
wiki12 pisze:
6 marca 2020, o 22:08
Urzula123 pisze:
6 marca 2020, o 21:09
A jak radzicie sobie teraz gdy przyatakował koronawirus? Boicie się? Co robicie, żeby się nie zarazić,?
narazie nie ma czego się bać,mówi to nerwicowiec,hipochondryk,warto mieć w domu środki antybakteryjne i ew maseczkę ale nie ma co się nakręcać niepotrzebnie chociaż skala problemu ogromna :)
A mnie chwilami ogarnia groza. To podobno ginie dopiero w temperaturze 40stopni, a do lata daleko, a u nas takich temeratur nie ma.
No tak rozumiem cię ja mam tak gdy usłyszę ze ktoś jest chory na ospę której nigdy nie miałem jeszcze majac 18 lat najlepiej chyba sobie to jakoś racjonalizmie wytłumaczyć żeby znaleźć przynajmniej mechanizm działania choroby i warto zobaczyć wskaźniki ze głównie śmiertelny jest on dla osób starych bądź z wadami,z tego co wiem groźniejszy od niego w kategorii śmiertelnych był Sars :)
ewagos

7 marca 2020, o 19:50

Urzula ja tam kupowania czegos w sklepach to wogole sie nie boje.Przeciez nie wiadomo dokad bedzie ten koronawirus to nic sobie nie kupisz??Bardziej martwie sie ,ze tak sie rozprzestrzenia I komplikuje zycie I ze bedzie jak we Wloszech.
Urzula123

7 marca 2020, o 19:51

wiki12 pisze:
7 marca 2020, o 19:12
Urzula123 pisze:
7 marca 2020, o 07:15
wiki12 pisze:
6 marca 2020, o 22:08

narazie nie ma czego się bać,mówi to nerwicowiec,hipochondryk,warto mieć w domu środki antybakteryjne i ew maseczkę ale nie ma co się nakręcać niepotrzebnie chociaż skala problemu ogromna :)
A mnie chwilami ogarnia groza. To podobno ginie dopiero w temperaturze 40stopni, a do lata daleko, a u nas takich temeratur nie ma.
No tak rozumiem cię ja mam tak gdy usłyszę ze ktoś jest chory na ospę której nigdy nie miałem jeszcze majac 18 lat najlepiej chyba sobie to jakoś racjonalizmie wytłumaczyć żeby znaleźć przynajmniej mechanizm działania choroby i warto zobaczyć wskaźniki ze głównie śmiertelny jest on dla osób starych bądź z wadami,z tego co wiem groźniejszy od niego w kategorii śmiertelnych był Sars :)
Najgorsze jest dla mnie to, że mam zerowe zaufanie do naszych polityków i w ogóle nie wierzę w to, że podają nam prawdziwe informacje, nie tylko na temat koronawirusa, ale pod każdym względem. Jesteśmy tak olamywani i manipulowani.
Mam cicha nadzieję, że to jakoś się rozwieje i minie jak zły sen.
usunietenaprosbe
Gość

9 marca 2020, o 21:11

Miał ktoś tak że nagle ręce stawały się bardzo ciężkie, tak jakby przeszkadzaly, jakby nie były nasze? Jak sobie z tym pomóc, czekać aż samo minie czy jest coś co może pomóc? Wiem że to jest przez nerwice ale to uczucie bardzo mnie denerwuje.
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

9 marca 2020, o 22:40

zaburzona23 pisze:
Miał ktoś tak że nagle ręce stawały się bardzo ciężkie, tak jakby przeszkadzaly, jakby nie były nasze? Jak sobie z tym pomóc, czekać aż samo minie czy jest coś co może pomóc? Wiem że to jest przez nerwice ale to uczucie bardzo mnie denerwuje.
Tak miałem tak, najlepiej brać to sobie na długofalowe przeczekanie i akceptację, bo właśnie wiesz skąd to jest wiec możesz akceptować choć to trudny objaw.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
usunietenaprosbe
Gość

9 marca 2020, o 22:58

dankan pisze:
9 marca 2020, o 22:40
zaburzona23 pisze:
Tak miałem tak, najlepiej brać to sobie na długofalowe przeczekanie i akceptację, bo właśnie wiesz skąd to jest wiec możesz akceptować choć to trudny objaw.
Dzięki! No ciężko jest ale wiem że to objaw nerwicy więc mam nadzieję że szybko przejdzie.
kasiekasie

10 marca 2020, o 21:22

Kurczę jest coraz gorzej, coraz wiecej zarażonych a ja w coraz większą panikę i nerwy popadam. Jeszcze córka chora, mąż chory i mnie też gardło boli. Mąż mówi że znalazłam sobie temacik do denerwowania się i się nakręcam, ale jak tu zadziałac logika? Jak tu teraz wyjść z nerwicy i nie zwracać na to uwagi? Jak to robicie?
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

10 marca 2020, o 21:39

A propos paniki to po dzisiejszej wizycie w sklepie stwierdzam, że obecnie lepiej puścić bąka w towarzystwie niż zakasłać :))
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
kasiekasie

10 marca 2020, o 21:43

Katja pisze:
A propos paniki to po dzisiejszej wizycie w sklepie stwierdzam, że obecnie lepiej puścić bąka w towarzystwie niż zakasłać :))
Tak bak jest bezpieczniejszy :D
życie

10 marca 2020, o 22:20

Katja pisze:
:hehe: :hehe: :hehe:
mistrzyni....
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Awatar użytkownika
Nipo

10 marca 2020, o 22:50

kasiekasie pisze:
Kurczę jest coraz gorzej, coraz wiecej zarażonych a ja w coraz większą panikę i nerwy popadam. Jeszcze córka chora, mąż chory i mnie też gardło boli. Mąż mówi że znalazłam sobie temacik do denerwowania się i się nakręcam, ale jak tu zadziałac logika? Jak tu teraz wyjść z nerwicy i nie zwracać na to uwagi? Jak to robicie?
Kurde mam to samo,mega się nakręciłem.No nic co ma być to będzie,nie mamy na to zbytnio wpływu.Trzeba przestrzegać higieny i tyle.
Karo_90

11 marca 2020, o 08:51

:friend:
Katja pisze:
Hahaha dobre
Katja

11 marca 2020, o 13:51

Tak zostając w temacie to sądząc po ilości sprzedaży papieru toaletowego wnioskuje, że czeka nas raczej pandemia sraczki :?
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
znerwicowana_ja

11 marca 2020, o 14:54

kasiekasie pisze:
https://youtu.be/1UDGIePu-nY
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Urzula123

11 marca 2020, o 20:30

A mnie przeraża wizja komarów, które już wkrótce się pojawia. W moim mieszkaniu praktycznie nigdy nie miałam komarów, czasem trafił się jakiś pojedynczy, ale w mieszkaniu córki tych komarów zawsze było sporo. Trzeba będzie zaopatrzyć się w środki na komary i może w te wtyczki do kontaktów.
Jak sądzicie czy komary przemieszczają się na duże odległości, czy też siedzą głównie w swoim rewirze, w którym się wylęgły.
Uważam że już teraz powinni wybić wszystkie komary. Much też się boję, ale komary naprawdę mnie przaeazaja.
ODPOWIEDZ