Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
pvatryck
Zarejestrowany Użytkownik

28 lipca 2019, o 12:08

Czy nierówne źrenice mogą być spowodowane silną nerwicą lękową ? Robiłem badanie dna oka i podstawowe badanie neurologiczne, które nic nie wykazały. Cały czas się tym zamartwiam... :((
Lilyth

28 lipca 2019, o 12:28

pvatryck pisze:
Czy nierówne źrenice mogą być spowodowane silną nerwicą lękową ? Robiłem badanie dna oka i podstawowe badanie neurologiczne, które nic nie wykazały. Cały czas się tym zamartwiam... :((
Przy nerwicy niczemu sie nie dziw.....serio....
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.

Just because it burns, doesn't mean you're gonna die :friend:
zaburzony25

28 lipca 2019, o 13:02

pvatryck pisze:
Zasadnicze pytanie masz je rzeczywiście nie równe? Tzn okulista powiedział Ci ze są nie rowne? Nerwica ma to do siebie ze jeżeli czegoś się uczepi to zawsze coś znajdzie :)
pvatryck

28 lipca 2019, o 13:20

Tak, okulista przy badaniu mi to nawet powiedział, lecz po badaniu dna oka powiedział, że nie ma powodów do obaw i mam się po prostu tym nie przejmować.. Ale jak tym się nie przejmować jak nierówne źrenice są objawem guza mózgu, tętniaka, SM i krwiaków... :(
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

28 lipca 2019, o 13:28

pvatryck pisze:
28 lipca 2019, o 13:20
Tak, okulista przy badaniu mi to nawet powiedział, lecz po badaniu dna oka powiedział, że nie ma powodów do obaw i mam się po prostu tym nie przejmować.. Ale jak tym się nie przejmować jak nierówne źrenice są objawem guza mózgu, tętniaka, SM i krwiaków... :(
Kochany!
Nie panikuj!
Przede wszystkim KATEGORYCZNY ZAKAZ CZYTANIA GOOGLE.
Tam nawet ból palca oznacza raka pięty.
Jeżeli lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić to nie ma się czym martwić. Tak?
Koniec kropka, bez dyskusji, on jest lekarzem nie Ty.
A to, że się doszukujesz w tym groźnych chorób to już jest nerwica.
Zapraszam do nagrań i materiałów chłopaków na tym forum :
spis-tre-autorami-t4728.html

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 97U2vdL9kp
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... TgSpIvjGF3
pvatryck

28 lipca 2019, o 13:42

Postaram się nie czytać tych objawów.. Ale już w sumie zaakceptowałem to, że mam raka. Wszystko przez te źrenice.. Jak teraz z tego się uwolnić to ja nie mam bladego pojęcia.
Lilyth

28 lipca 2019, o 14:46

pvatryck pisze:
Postaram się nie czytać tych objawów.. Ale już w sumie zaakceptowałem to, że mam raka. Wszystko przez te źrenice.. Jak teraz z tego się uwolnić to ja nie mam bladego pojęcia.
Wszystkie materiały czyli odpowiedzi znajdziesz tu na forum. Ja polecam jeszcze terapie
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.

Just because it burns, doesn't mean you're gonna die :friend:
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

28 lipca 2019, o 14:56

Widzę, że to trudny stan ,skoro lękasz się o symetrię źrenic.Na początek zdaj sobie sprawę, że ludzkie ciało to skomplikowane "urządzenie", na które składa się niezliczona ilość funkcji, podfunkcji,elementów, komórek i tak dalej, ale to co chce Ci powiedzieć to to, że to "urządzenie" samo z siebie się reguluje do swojego stanu, który mu odpowiada pod względem także niezliczonych sytuacji, zakodowanych wspomnień, reakcji, temperatury i tak dalej.Osoba, która specjalizuje się w danej dziedzinie, to osoba, która zna się na określonej sferze tych rzeczy.Możesz nie wiedzieć i nawet nie wiedzieć, że czegoś nie wiesz, dlatego najrozsądniejszym jest zaufanie osobie wyspecjalizowanej.Tutaj to strach jest problemem, a nie to, że masz problem z oczami.Poza tym w nerwach źrenice także mogą wariować, sam tak miałem.Rozszerzały mi się mocno, aby wpuścić więcej światła aby zareagować "na zewnętrzny świat".Tak mi mój organizm dawał sygnał, że zbyt długo siedziałem w sobie.
Awatar użytkownika
Celine Marie

28 lipca 2019, o 19:23

pvatryck pisze:
Tak tak,raka źrenic :haha: ,a bierzesz jakieś leki? Te źrenice są nierówne cały czas? Dobrze widzisz?
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
pvatryck

28 lipca 2019, o 19:35

Celine Marie pisze:
pvatryck pisze:
Tak tak,raka źrenic :haha: ,a bierzesz jakieś leki? Te źrenice są nierówne cały czas? Dobrze widzisz?
Nie raka źrenic tylko może mózgu, tętniak ? Nie biorę leków żadnych, a źrenice są czasami równe czasami lewa jest większa, czasami prawa i tak na zmianę. Widzę dobrze jednym i drugim okiem. Do tego mam napięciowe bóle głowy, które są spowodowane tą nerwicą, a to jeszcze bardziej mnie nakręca :/
znerwicowana_ja

28 lipca 2019, o 20:42

Hej. Mialam ub nocy dziwną akcje. Otóż przebudzialam sie a raczej wrecz wyrwalam ze snu i przez chwilę moze to trwało minute przyszedł mi na myśl moj tata, tak po prostu bez powodu i mysl pt "o boże gdzie on jest" , byłam tak zakręcona i zamotana ze dopiero po chwili bylam w stanie sobie przypomnieć ze tata jest u siebie w domu, nie wiem skad mi sie to wzięło. Przestraszylam się ale wytłumaczylam sobie to niewyspaniem, zmęczeniem i tym nagłym wyrwaniem ze snu,dodam ze spie z dzieckiem wiec czesto mam takie pobudki ale nigdy nie maialm takiej sytuacji. Nie wiem moze przed obudzeniem śniło mi sie cos o tacie i stad taka myśl? Ale nie fajne to było jak próbowałam zebrac myśli i nie potrafilam sobie przypomniec gdzie tata jest. Zdarzylo sie Wam kiedys cos takiego? Zeby pod wpływem zmęczenia miec taka lukę w pamięci?
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Urzula123

28 lipca 2019, o 21:04

Lilyth pisze:
28 lipca 2019, o 12:28
pvatryck pisze:
Przy nerwicy niczemu sie nie dziw.....serio....
Idź do okulisty bo nierówne źrenice źle wróżą. Mój ziev też tak ma i wylądował na TK pod kątem wykrycia guza mózgu, a lekarz wysłał go w trybie pilnym. To ma pewno taka twoja uroda ale trzeba to sprawdzić.
Urzula123

28 lipca 2019, o 21:06

Trzeba zrobić TK głowy ,eby sprawdzić czy nie guza.
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

28 lipca 2019, o 21:42

Urzula123 pisze:
28 lipca 2019, o 21:06
Trzeba zrobić TK głowy ,eby sprawdzić czy nie guza.
Nie nakręcaj młodego.
Był u okulisty i lekarz mówił, że nie ma się czym martwić.
U neurologa też był i badania neurologiczne okej wyszły.
Więc prosiłabym najpierw się dobrze zapoznać z historią, a nie młodego nakręcac, szczególnie, że aktualnie boi się chorób.
Awatar użytkownika
Celine Marie

28 lipca 2019, o 22:06

pvatryck pisze:
28 lipca 2019, o 19:35
Celine Marie pisze:
pvatryck pisze:
Nie raka źrenic tylko może mózgu, tętniak ? Nie biorę leków żadnych, a źrenice są czasami równe czasami lewa jest większa, czasami prawa i tak na zmianę. Widzę dobrze jednym i drugim okiem. Do tego mam napięciowe bóle głowy, które są spowodowane tą nerwicą, a to jeszcze bardziej mnie nakręca :/
Więc nie masz ani raka,guza,czy tętniaka ,a całkiem zwyczajną popularną nerwicę,nierówne źrenice są częste w tym stanie ,zrobić sobie konika można ze wszystkiego ,Ty sobie zrobiłeś ze źrenic ;) A napięciowe bóle głowy ma 80% nerwicowców ,jak sama nazwa wskazuje są od stresu i napięcia a nie od guza,ja mam takowe 4 lata i guza nie mam,źrenice też mam często nierówne
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
ODPOWIEDZ