Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
zagrody123456
Zarejestrowany Użytkownik

11 kwietnia 2019, o 09:06

Johanka pisze:
11 kwietnia 2019, o 07:13
Celine Marie pisze:
10 kwietnia 2019, o 22:34
Johanka pisze:
10 kwietnia 2019, o 08:14

Badal neurolog , stweirdzil ze od tej strony ok.
Ale jak Cię badał? Kazał Ci dotknąć palcem nosa,przejść po linii prostej itd?
Tak mniej wiecej to wygladalo.

W nocy znow silne zawroty. To na pewno fizyczny objaw. Moze ten szyjny kregoslup.
program-cwiczen-na-problemy-z-utrzymani ... t3557.html
Johanka

11 kwietnia 2019, o 09:10

zagrody123456 pisze:
11 kwietnia 2019, o 09:06
Johanka pisze:
Celine Marie pisze:

W nocy znow silne zawroty. To na pewno fizyczny objaw. Moze ten szyjny kregoslup.
program-cwiczen-na-problemy-z-utrzymani ... t3557.html
Wlasnie te same dostalam od laryngolozki po wizycie . cwicze sobie pomalutku aczkolwiek nie dalam rady we wtorek i wczoraj , tylko te z oczami zrobilam.
Mam jechac do psychiatry ( nie sama) ale doslownie lęk wbija mnie w fotel.
Wstalam, chodze w kolnierzu ortopedycznym ale boję sie co bedzie na zewnatrz bo we wtorek nie moglam ani kroku ujsc. Prosilam na Sorze o jakies leki na uspokojenie to dostalam hydre - 10 mg a ta mam w domu i nie pomaga.

A komus z Was takie cwiczenia pomogly???? Ja cwicze je juz dwa tygodnie.
Johanka

11 kwietnia 2019, o 12:55

Wrocilam, dostalam Amisan mam brac 50 mg plus hydre 3x25 tranxene doraznie i skierowanie na terapie, mam dzwonic po niedzieli na ustalenie terminu. O ile tam w osrodku bylo w miare bo dostalam tylko pobudzenia psychoruchowego i spacerowalam na wizycie , tak juz w sklepie spozywczym po wizycie masakra. Glowa scisnieta, zawroty, uciekanie obrazu a na koncu lek i mdlosci.
Ledwo zyje i znow mam bujanie i karuzele.
Awatar użytkownika
Celine Marie

11 kwietnia 2019, o 12:57

Johanka pisze:
Celine Marie pisze:
Johanka pisze:
10 kwietnia 2019, o 08:14

Badal neurolog , stweirdzil ze od tej strony ok.

Ale przeszłaś te badania bezbłędnie? Więc to raczej nie błędnik bo po pierwsze od czego by Ci się uszkodził ,po drugie z tego co wiem byś tych badań na równowagę nie zaliczyła.Nie jestem lekarzem ale po sobie wiem,że od stresu i napięcia można mieć niesamowite objawy,sama pisałaś,że miałaś ciężki okres ostatnio w życiu,niemniej się przebadaj dla spokojności jak to mówi Viktor :friend:
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Johanka

11 kwietnia 2019, o 13:05

Celine Marie pisze:
11 kwietnia 2019, o 12:57
Johanka pisze:
Celine Marie pisze:

Ale przeszłaś te badania bezbłędnie? Więc to raczej nie błędnik bo po pierwsze od czego by Ci się uszkodził ,po drugie z tego co wiem byś tych badań na równowagę nie zaliczyła.Nie jestem lekarzem ale po sobie wiem,że od stresu i napięcia można mieć niesamowite objawy,sama pisałaś,że miałaś ciężki okres ostatnio w życiu,niemniej się przebadaj dla spokojności jak to mówi Viktor :friend:
Tak te badania wszystkie dobrze przeszlam.
Ale widmo badania blednika wisi nade mna i pewnie tam wpadne w panike podczas wykonywania go.
Nie mozna nic na uspokojenie wziac przed. Pewnie z nerwow to mi zaraz tam bedzie niedobrze i wyjdzie zle.
Dziekuje :*** jade jeszcze chyba w pon na badanie przeplywowe tetnic szyjnych.
robert1989

11 kwietnia 2019, o 14:55

Hej,

Czy jeśli wszystkie somaty tj. zawroty głowy, ból głowy i otępienie przechodzi po 0,5 afobamu to mogę przyjąć, że to na pewno nerwica :DD :hehe: :D

fakt, że po 4-5h wszystko powraca ale niedawno zacząłem leczenie depralinem więc afobam doraźnie :D

Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych
Korbi305

12 kwietnia 2019, o 21:33

Hejka,takie drobne pytanko - czy wy też tak miewacie,że macie uczucie jakby całe gardło było spuchnięte,napięte czy coś takiego a przez to i mówić jakoś też trudniej?
AnxietyDisorder0

12 kwietnia 2019, o 21:38

Z czego może wynikać ból/ucisk/rozpieranie w dołku nad mostkiem, pod krtanią? Zazwyczaj pojawia się jak gwałtownie wstanę, czy zdenerwuję się. Wtedy czuję taki może nie ból, ale ucisk w tym miejscu, często zachodzący na brodę i ogólnie górę klatki piersiowej. Czy mieliście coś takiego przy nerwicy? Jeśli nie, to pod co to podpiąć?
Monia88

12 kwietnia 2019, o 21:50

Witajcie cisza na forum mnie od kliku dni męczy niewiem jak to nazwać czy to zawroty czy co chodzę jak pijana głową ciągnie jakoś dziwnie mi w niej nie boli mnie przeważnie popołudniu się tak dzieje i wieczorny puls przeraża mnie mam od 63 do 70 i już bierze mnie wytłumaczycie czy to od nerwicy i czy jak biorę tylko na noc sympramol jest za mało niewiem jak już zrozumieć i co robić ręce opadają a najgorsze ze mąż tłumaczy a ja swoje 😥
zaburzony86

12 kwietnia 2019, o 22:09

Monia88 pisze:
12 kwietnia 2019, o 21:50
Witajcie cisza na forum mnie od kliku dni męczy niewiem jak to nazwać czy to zawroty czy co chodzę jak pijana głową ciągnie jakoś dziwnie mi w niej nie boli mnie przeważnie popołudniu się tak dzieje i wieczorny puls przeraża mnie mam od 63 do 70 i już bierze mnie wytłumaczycie czy to od nerwicy i czy jak biorę tylko na noc sympramol jest za mało niewiem jak już zrozumieć i co robić ręce opadają a najgorsze ze mąż tłumaczy a ja swoje 😥
Też tak mam, że od paru dni pseudo zawroty głowy. Jak idę to jak pijany bo mnie niby ściąga w jedną stronę i chodzę "po ogrodzeniach". To zwykły objaw. Szczególnie jeśli np. w domu nie masz a jak wychodzisz z domu to masz. A co do pulsu - przestań mierzyć. Jeśli podejrzewasz, że masz coś nie tak z układem krążenia to idź do lekarza, do Ci holter i wszystko będzie jasne. Samodzielne pomiary ciśnienia w takim stanie prowadzą tylko do nakręcania się. Olej to.
Monia88

12 kwietnia 2019, o 22:35

Zaburzony czyli to tak ma nerwica jak sobie radzisz? Mnie buja straszne ile można się męczyć 😥co za diabelstwo a holtera miałam chyba z 2 lata temu i było ok
zaburzony86

12 kwietnia 2019, o 22:49

To wszystko jest w Twojej głowie, pamiętaj. Nie przerwócisz się. Jedyną metodą jest to zaakceptować. Myśleć sobie - a trudno, najwyżej sie wywalę, akceptuję to, wstanę i pójdę dalej. Nie jest tak łatwo włączyć takie myślenie, ale jak już się uda to objaw szybko minie ;) No bo na dobrą sprawę co się może stać?
A co do pulsu i ciśnienia - zobaczysz że zdrowiej się poczujesz jak to olejesz. Ja miałem kiedyś nawet smartwatch, który mierzył mi puls cały czas. I wiesz co? Nie widziałem zadnej zależności pomędzy pulsem a wystąpieniem odrealnienia. Więc szkoda czasu i nerwów na to.
Monia88

12 kwietnia 2019, o 23:00

Zaburzony dzięki za rady ciężki temat a co do zegarka chciałam sobie taki kupić mam nadzieję że mi to minie biorę sympramol na noc miesiąc może za krótko na efekty lub za mała dawka
zaburzony86

12 kwietnia 2019, o 23:03

To czy Ci minie to przede wszystkim zależy od tego czy będziesz miała odpowiednie podejście ;)
AnxietyDisorder0

13 kwietnia 2019, o 01:26

AnxietyDisorder0 pisze:
12 kwietnia 2019, o 21:38
Z czego może wynikać ból/ucisk/rozpieranie w dołku nad mostkiem, pod krtanią? Zazwyczaj pojawia się jak gwałtownie wstanę, czy zdenerwuję się. Wtedy czuję taki może nie ból, ale ucisk w tym miejscu, często zachodzący na brodę i ogólnie górę klatki piersiowej. Czy mieliście coś takiego przy nerwicy? Jeśli nie, to pod co to podpiąć?
Odpowie ktoś? :no
ODPOWIEDZ