Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

8 kwietnia 2019, o 15:08

Klasyka. Jeśli nie wierzysz że to somaty od zaburzenia a nie choroba to badania zrób. Reszte jeśli wyjdą dobrze a obstawiam że tak to popracuj nad emocjami i podejściem do tego jak myśli i emocje pięknie potrafią takie somaty wykreować. Zawsze mnie ciekawi jak to niewytrzymie i zwariuje . To jeśli potrafisz to puść , nietrzymaj i zwariuj, bo to właśnie nie jest takie proste i to obciąża to trzymanie. Będzie dobrze co sie ucierpisz to twoje i to umocni. To NIE CHOROBA !!!!
.
Johanka
Zarejestrowany Użytkownik

8 kwietnia 2019, o 15:16

Solkan36 pisze:
8 kwietnia 2019, o 14:04
Johanka pisze:
8 kwietnia 2019, o 13:46
Ja dzis juz mam zawroty nawet jak w lustro patrze albo na jakas rzecz ktora mam w reku i za nia buja mi sie tlo. Telewizor tez mi sie buja. Czy to normalne w tej chorobie? Poryczalam sie. :buu:
Na Twoim miejscu zrobiłbym rezonans głowy z kontrastem aby mieć święty spokój i nie wmawiać sobie nie wiadomo jakich chorób, a przy okazji odwiedził okuliste. Jeżeli badania nic nie wykażą to pozostaje jesno nerwica. Ps. Nie bierzesz zadnych leków? Np na obniżenie cholesterolu? Bo statyny maja to do siebie że niektórym dają popalić właśnie powodując ostre zawroty glowy.
Nie lekarstw nie biore zadnych, jedynie hormony na endometrioze ale je biore od lat. Robilam tk glowy - ok, tk szyi - dyskopatia kregow szyjnych ale chodze z nimi do fizjo i nawet aktualnie chodze ale nie mialam nigdy takich rzeczy od szyjnego, zawroty silne ale stabilizowal je kolnierz.Mialam wstepne badanie blednika i sluchu wyszly ok. Czekam na vng i chyba najbardziej przeraza mnie to ze moge miec uszkodzony blednik.
Johanka

8 kwietnia 2019, o 15:19

Ansia pisze:
8 kwietnia 2019, o 14:20
Johanka pisze:
8 kwietnia 2019, o 13:46
Ja dzis juz mam zawroty nawet jak w lustro patrze albo na jakas rzecz ktora mam w reku i za nia buja mi sie tlo. Telewizor tez mi sie buja. Czy to normalne w tej chorobie? Poryczalam sie. :buu:
Badania oczywiście warto zrobić ale w mojej opinii to klasyk nerwicowy. Wszystkiego co opisujesz doświadczyłam, doświadczam, miałam, miewam w różnych wariacjach i natężeniu...
Nawet roznica w oswietleniu powoduje zawroty? Bo to tez mam, i ziemia mi ucieka i jak z kims rozmawiam to jak na niego patrze to tez buja to tlo za nim a ja mam wrazenie ze lece.albo jak glowa szybciej obroce.
Awatar użytkownika
Halka

8 kwietnia 2019, o 15:24

Bujanie , uczucie zapadania , rozciąganie , to somaty jeśli czujesz lęk do tego to zaburzenie lękowe . Jeśli badania będą ok to studiuj materiały , a tak czy siak to je obczajać zacznij jeśli nieznasz bo na moje oko też zaburzonym widzeniem przydadzą Ci sie
Johanka

8 kwietnia 2019, o 15:30

Halka pisze:
8 kwietnia 2019, o 15:08
Klasyka. Jeśli nie wierzysz że to somaty od zaburzenia a nie choroba to badania zrób. Reszte jeśli wyjdą dobrze a obstawiam że tak to popracuj nad emocjami i podejściem do tego jak myśli i emocje pięknie potrafią takie somaty wykreować. Zawsze mnie ciekawi jak to niewytrzymie i zwariuje . To jeśli potrafisz to puść , nietrzymaj i zwariuj, bo to właśnie nie jest takie proste i to obciąża to trzymanie. Będzie dobrze co sie ucierpisz to twoje i to umocni. To NIE CHOROBA !!!!
.
Wiesz ja mialam ponad dwa tygodnie temu zawroty silne nawet lezec nie moglam . Wyladowalam na Sorze tam tk zrobili wyszlo ok , szyjny wiadomo dyskopatia ale po noszeniu kolnierza i wizycie u osteopaty te zawroty nocne minely a zrobilo mi sie to co mam teraz. W miedzyczasie zostalam jeszcze do laryngolozkie skierowana i tak w takich podstawowych badanich nie wyszedl oczoplas , mam skieroweanie na badanie vng blednika na 24 marca ale jestem przerazona ze jednak cos mi w nim wyjdzie nie tak bo jak naczytalam to juz blednika sie nie da naprawic. I mam wszelkie symptomy takie jakie mam... I lęk w kosmos wybujaly. Dzis juz nawet klopot z popatrzeniem szybszym w bok bo mamwrazenie ze mnie znosi i lece...
Awatar użytkownika
Halka

8 kwietnia 2019, o 15:37

Błędnik błędnikiem i by Cie bujało a skąd lęk? Zaobserwuj że np myśląc o tym , dając uwage temu lęk Ci rośnie , somaty rosną. Jest masakra jak czujesz sie na haju odlot lęk , znoszenie , to jest taki stan awaryjny umysłu i musisz go uspokoić , somaty zaczną schodzić po mału.
Johanka

8 kwietnia 2019, o 15:40

Halka pisze:
8 kwietnia 2019, o 15:37
Błędnik błędnikiem i by Cie bujało a skąd lęk? Zaobserwuj że np myśląc o tym , dając uwage temu lęk Ci rośnie , somaty rosną. Jest masakra jak czujesz sie na haju odlot lęk , znoszenie , to jest taki stan awaryjny umysłu i musisz go uspokoić , somaty zaczną schodzić po mału.
Teraz to juz mam caly czas te objawy. :buu:
Marta_b

8 kwietnia 2019, o 15:59

Hania22 pisze:
8 kwietnia 2019, o 13:25
Ja mam takie uczucie w nosie i gardle jak się napijesz bardzo gazowanego napoju i tak idzie w nos to coś takiego mam bez picia i dziwne jakby coś w uszach w głowie tam w środku :buu:
Zwariuje myślę że mam coś w głowie.
Ja mam ciężko sline przełknąć bo jakbym jezyk pchala na podniebienie;( I czuje dyskomfort. Czy aż takie rzeczy Może powodować nerwica?;(
Johanka

8 kwietnia 2019, o 16:20

Marta_b pisze:
Hania22 pisze:
Ja mam takie uczucie w nosie i gardle jak się napijesz bardzo gazowanego napoju i tak idzie w nos to coś takiego mam bez picia i dziwne jakby coś w uszach w głowie tam w środku :buu:
Ja mam ciężko sline przełknąć bo jakbym jezyk pchala na podniebienie;( I czuje dyskomfort. Czy aż takie rzeczy Może powodować nerwica?;(
Ja kiedys ze dwa tygodnie mialam taka jakby kluche w gardle i problem z przelykaniem sliny... Pozniej jakos minelo...
Marta_b

8 kwietnia 2019, o 16:22

Johanka pisze:
Marta_b pisze:
Hania22 pisze:
Ja kiedys ze dwa tygodnie mialam taka jakby kluche w gardle i problem z przelykaniem sliny... Pozniej jakos minelo...
A miałaś wrażenia jakby jezyk był napuchniety I opierał się za mocno na podniebienie. Ja zwariuje z tą jama ustna;(
Johanka

8 kwietnia 2019, o 16:27

Marta_b pisze:
8 kwietnia 2019, o 16:22
Johanka pisze:
Marta_b pisze:

A miałaś wrażenia jakby jezyk był napuchniety I opierał się za mocno na podniebienie. Ja zwariuje z tą jama ustna;(
Mialam wrazenie jakbym miala taka gule zamiast jezyka.Ale minelo po dwoch tygodnia i cos innego mi sie zaczelo dziac... :evil: Teraz za to koszmar co mam i mam ochote urwac sobie glowe.
Marta_b

8 kwietnia 2019, o 16:37

Mi się opiera o podniebienie to mam wrażenie bolu I tego że się udusze:( a do tego czuje pieczenie tez tak miałaś? Nie martw sie tymi zwrotami. Minie. Masz jakieś leki? Spróbuj wziąć afobam jak masz. Pow8nno ustapic po 1 tabletce I wtedy będziesz miała pewność że to nerwica.
Johanka

8 kwietnia 2019, o 16:41

Marta_b pisze:
8 kwietnia 2019, o 16:37
Mi się opiera o podniebienie to mam wrażenie bolu I tego że się udusze:( a do tego czuje pieczenie tez tak miałaś? Nie martw sie tymi zwrotami. Minie. Masz jakieś leki? Spróbuj wziąć afobam jak masz. Pow8nno ustapic po 1 tabletce I wtedy będziesz miała pewność że to nerwica.
Piec mnie nie pieklo ale pewnie moze piec bo mnie np kiedys piekly stopy a pozniej mialam wrazenie jakbym miala na stopach sznurek zawiazny . Dlugo to trwalo , przeszlo tez ale pamietam jak sie zle z tym czulam. Mam afobam , bralam w sobote tylko ze bylam tak nakrecona ,ze tylko troche mi tylko zminimalizowalo moze to co mam . Ale dzis mam gorzej :(
Marta_b

8 kwietnia 2019, o 16:49

Ja jak bylam taka nakrecona to musialqm brac dwie 1 rano i ok polidnoa druga i bylo lepoej. Nie kestem przeciwnikiem lekow dlatego pogadalabym z psychiatra. Ja brałam afobam 4 tygodnie w najgorszych momentach i się nie uzależnilam. Teraz też czasem biorę żeby sobie udowodnić że to nerwy. Ale na pieczenie jamy ustnej nie pomaga;(
Johanka

8 kwietnia 2019, o 16:52

Marta_b pisze:
8 kwietnia 2019, o 16:49
Ja jak bylam taka nakrecona to musialqm brac dwie 1 rano i ok polidnoa druga i bylo lepoej. Nie kestem przeciwnikiem lekow dlatego pogadalabym z psychiatra. Ja brałam afobam 4 tygodnie w najgorszych momentach i się nie uzależnilam. Teraz też czasem biorę żeby sobie udowodnić że to nerwy. Ale na pieczenie jamy ustnej nie pomaga;(
Rozumiem , a dlugo juz masz ten objaw?
ODPOWIEDZ