Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Celine Marie
Zarejestrowany Użytkownik

5 stycznia 2019, o 23:05

Nerwyzestali pisze:
5 stycznia 2019, o 23:03
Celine Marie pisze:
5 stycznia 2019, o 23:02
Nerwyzestali pisze:
5 stycznia 2019, o 22:57

A mozesz napisac czy nie chcesz?
No mogę,3 rezonanse (głowy,karku) ,2 tomagrafie głowy,rtg zatok,rtg karku,rtg piersiowego,morfologie i takie tam różne pierdy z krwi,usg brzucha i nadnerczy,usg tarczycy,kolonoskopię ,ekg,echo,okulista,laryngolog,kilka neurologów,chyba tyle z tych istotniejszych.
Mialas angio glowy? Faktyczne wpizdu tego
Miałam,wyszło rzekomo ok,jakieś tam wrodzone coś tam żylne ale nieistotne podobno

Zaburzony -od kilku lat tak słabo sypiam
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Nerwyzestali

5 stycznia 2019, o 23:07

Celine Marie pisze:
Nerwyzestali pisze:
Celine Marie pisze:

No mogę,3 rezonanse (głowy,karku) ,2 tomagrafie głowy,rtg zatok,rtg karku,rtg piersiowego,morfologie i takie tam różne pierdy z krwi,usg brzucha i nadnerczy,usg tarczycy,kolonoskopię ,ekg,echo,okulista,laryngolog,kilka neurologów,chyba tyle z tych istotniejszych.
Miałam,wyszło rzekomo ok,jakieś tam wrodzone coś tam żylne ale nieistotne podobno

To mialas wszystko. Na przelomie jakiego czasu zrobilas te badania?
zaburzony25

5 stycznia 2019, o 23:10

Celine Marie pisze:
Nerwyzestali pisze:
Celine Marie pisze:

Masz jakiś pomysł co dalej? Tzn podejrzewasz coś? Jest jeszcze jakieś badanie które chciałabyś zrobić? A miałaś sprawdzana gospodarkę hormonalna?
Awatar użytkownika
Celine Marie

5 stycznia 2019, o 23:12

Nerwyzestali pisze:
Celine Marie pisze:
Nerwyzestali pisze:

No 3-3,5 jakoś ,wcześniej zanim to się zaczęło w życiu u lekarza nie byłam .Nie miałam badań na boreliozę,kręgosłupa lędzwiowego nie badałam, a mnie boli ,na tężyczkę i dokładniejszych na tarczycę (mam guzy) ,gastroskopia mi potrzebna,te rzeczy powinnam zbadać ale już mi się nie chce szczerze mówiąc

Zaburzony,hormonów nie badałam ale w sumie nawet jeśli coś z nimi nie tak (bardzo możliwe) to nie łykałabym leków hormonalnych tak czy siak.Nie wiem na co stawiam,nerwicę mam na pewno ale może ona jest od czegoś ,od jakiejś choroby ,która ją podkręca aż do takiego poziomu i moje objawy
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2019, o 23:14 przez Celine Marie, łącznie zmieniany 1 raz.
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Nerwyzestali

5 stycznia 2019, o 23:13

Celine Marie pisze:
Nerwyzestali pisze:
Celine Marie pisze:

No 3-3,5 jakoś ,wcześniej zanim to się zaczęło w życiu u lekarza nie byłam .Nie miałam badań na boreliozę,kręgosłupa lędzwiowego nie badałam, a mnie boli ,na tężyczkę i dokładniejszych na tarczycę (mam guzy) ,gastroskopia mi potrzebna,te rzeczy powinnam zbadać ale już mi się nie chce szczerze mówiąc

Zaburzony,hormonów nie badałam ale w sumie nawet jeśli coś z nimi nie tak (bardzo możliwe) to nie łykałabym leków hormonalnych tak czy siak
Jestes hipochondrykiem?
Tove
Odważny i aktywny forumowicz

5 stycznia 2019, o 23:14

Ja dopiero teraz z dystansu widzę jak psychika może sterować objawami. Przeszłam już w życiu sporo „nowotworów” od stop do głów:) i powiem ci, ze za każdym razem te objawy były realne i odczuwalne. Ustępowały po badaniu i dopiero po kilku latach wyciaglam wnioski. Ja np naprawdę czułam guza w głowie, dokładne miejsce, mogłam opisać ból, naprawdę mnie bolało, do głowy by mi nie przyszło wtedy, ze takie odczucie może zafundować psychika. W dużym stopniu uporać pomogła mi jedna pani doktor( mądra, z prywatnej krakowskiej kliniki), powiedziała, ze gdybym faktycznie miała raka, to już dawno bym nie żyła, bo jeżeli te moje „objawy” są od nowotworu, to teoretycznie powinnam być na oddziale paliatywnym. Naprawdę do mnie dotarło wtedy, ze problem leży w psychice.
U ciebie celine jest tak samo, musisz machnąć reka i powiedzieć” trudno, najwyżej umrę, takie życie i tak mnie meczy” musisz ostro i stanowczo się zadeklarować. Sporo tych badań zrobilas i musisz zaufać lekarzom
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
zaburzony25

5 stycznia 2019, o 23:20

Celine Marie pisze:
Nerwyzestali pisze:
Celine Marie pisze:

Zaburzony,hormonów nie badałam ale w sumie nawet jeśli coś z nimi nie tak (bardzo możliwe) to nie łykałabym leków hormonalnych tak czy siak.Nie wiem na co stawiam,nerwicę mam na pewno ale może ona jest od czegoś ,od jakiejś choroby ,która ją podkręca aż do takiego poziomu i moje objawy
Bardziej mi chodzi o to ze rozchwiana gospodarka hormonalna może robić cuda w organizmie. A przywrócenie jej do stanu normalności nie musi być związane z łykaniem leków hormonalnych, a z przywróceniem stanu psychicznego do normalności. Prawie 4 lata hmm borelioza by Cię już pewnie wykończyła, zmiany w odcinku lędźwiowym nie dawały by takich objawow, gastroskopia hmm na pewno jakieś nadrzerki będą jak to 50% społeczeństwa ma i z tym żyje bez takich objawow jak Ty masz. Tarczyca masz guzy? A jak wyglądają badania jej? Tzn masz jakaś niedoczynnosc? Nadczynność?
Awatar użytkownika
Celine Marie

6 stycznia 2019, o 01:05

zaburzony25 pisze:
Celine Marie pisze:
Nerwyzestali pisze:

Bardziej mi chodzi o to ze rozchwiana gospodarka hormonalna może robić cuda w organizmie. A przywrócenie jej do stanu normalności nie musi być związane z łykaniem leków hormonalnych, a z przywróceniem stanu psychicznego do normalności. Prawie 4 lata hmm borelioza by Cię już pewnie wykończyła, zmiany w odcinku lędźwiowym nie dawały by takich objawow, gastroskopia hmm na pewno jakieś nadrzerki będą jak to 50% społeczeństwa ma i z tym żyje bez takich objawow jak Ty masz. Tarczyca masz guzy? A jak wyglądają badania jej? Tzn masz jakaś niedoczynnosc? Nadczynność?
A jak można hormony leczyć bez tabletek? Z tą tarczycą to jest dziwnie bo mam guzy ale moja rodzinna twierdzi,że jeszcze daje radę,tsh mam podwyższone ,reszta była ok,nie wiem jak teraz,więc to chyba niedoczynność jakaś ,endokrynolog dopiero pod koniec roku,tak niestety wygląda leczenie na NFZ w Polsce. :roll:
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 stycznia 2019, o 08:27

Celine Marie pisze:
5 stycznia 2019, o 14:00
Nie wiem już w co mam wierzyć i co mi jest bo moje objawy są masakryczne,bolą mnie mięśnie i stawy tak strasznie,że wysiadam,ten ucisk na połowę głowy,oko...Staram się rozluźniać,polewam się gorącą wodą,masuję a jestem ciągle połamana,sztywna,spięta,cała w bólach,mam bujanie i zawroty non stop,jeszcze dobiło mnie wczoraj pismo z NFZ,że rezonans kręgosłupa ,który miałam mieć w lutym ,a na który czekałam 8 miesięcy został odwołany bo NFZ od nowego roku nie przedłużyło kontaktu z tą placówką i teraz znowu mam czekać rok ?!
Na facebooku jest grupa Jerzy Zięba ukryte terapie, należę do niej i ludzie tam mają wiedzę i doświadczenie co do leczenia naturalnego, powiedzą jaki może być powód/przyczyna konkretnych objawów, spróbuj zapytać, zobaczysz co odpiszą, co Ci szkodzi.
you infected my blood
wvnza

6 stycznia 2019, o 13:22

na wstępie powiem ze mam 16 lat, od jakiegos czasu mierze sobie 2 razy dziennie ciśnienie ze wzgledu na prośbę Pani lekarz która kazala mi to robic zeby sprawdzic czy nie mam nadcisnienia, bo skarzylem sie na roznorakie uciski itp. no i tak srednio wychodzilo mi 115-135/55-65. Raz gdy sprawdzilem w internecie prawidlowe cisnienie to w moim wieku wychodzilo ze ok.120-130/70-80 no i teraz boje sie i panikuje ze cos jest ze mna nie tak jezeli mam taka duza roznicze poimedzy skurczowym a rozkurczowym i ze rokurczowe jest takie niskie, czy cos to moze oznaczac albo cos mi grozi?
Awatar użytkownika
mike48

6 stycznia 2019, o 14:02

wvnza pisze:
6 stycznia 2019, o 13:22
na wstępie powiem ze mam 16 lat, od jakiegos czasu mierze sobie 2 razy dziennie ciśnienie ze wzgledu na prośbę Pani lekarz która kazala mi to robic zeby sprawdzic czy nie mam nadcisnienia, bo skarzylem sie na roznorakie uciski itp. no i tak srednio wychodzilo mi 115-135/55-65. Raz gdy sprawdzilem w internecie prawidlowe cisnienie to w moim wieku wychodzilo ze ok.120-130/70-80 no i teraz boje sie i panikuje ze cos jest ze mna nie tak jezeli mam taka duza roznicze poimedzy skurczowym a rozkurczowym i ze rokurczowe jest takie niskie, czy cos to moze oznaczac albo cos mi grozi?
Nic groźnego, tym bardziej, że masz dopiero 16 lat. W tym wieku wielu ludzi tak ma, ja też tak miałem. Wszystko w normie :)
Awatar użytkownika
pudzianoska
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 stycznia 2019, o 21:05

tapurka pisze:
6 stycznia 2019, o 08:27
Celine Marie pisze:
5 stycznia 2019, o 14:00
Nie wiem już w co mam wierzyć i co mi jest bo moje objawy są masakryczne,bolą mnie mięśnie i stawy tak strasznie,że wysiadam,ten ucisk na połowę głowy,oko...Staram się rozluźniać,polewam się gorącą wodą,masuję a jestem ciągle połamana,sztywna,spięta,cała w bólach,mam bujanie i zawroty non stop,jeszcze dobiło mnie wczoraj pismo z NFZ,że rezonans kręgosłupa ,który miałam mieć w lutym ,a na który czekałam 8 miesięcy został odwołany bo NFZ od nowego roku nie przedłużyło kontaktu z tą placówką i teraz znowu mam czekać rok ?!
Na facebooku jest grupa Jerzy Zięba ukryte terapie, należę do niej i ludzie tam mają wiedzę i doświadczenie co do leczenia naturalnego, powiedzą jaki może być powód/przyczyna konkretnych objawów, spróbuj zapytać, zobaczysz co odpiszą, co Ci szkodzi.
Tapurko, nie odbierz tego osobiście, bardzo ciepło o Tobie myślę, a to co teraz napiszę, będzie wynikało z mojej wiedzy i doświadczenia i ma wyłącznie charakter informacyjny. Mimo iż uważam, że każdy ma prawo do swojej opinii i może leczyć się w dowolny odpowiadający mu sposób, to w związku z przyłapaniem tak zwanego "PanJerzego" na kłamstwach i niewiedzy z dziedzin na jakich się znam, uważam za szkodliwe polecanie jego postaci. Sama jestem osobą, która wyleczyła się z "ziębianizmu" jakieś dwa lata temu, choć ograniczał się on jedynie do oglądania jego filmów i przyznawaniu mu racji, co do ograniczenia przyjmowania garści leków i zwróceniu się ku witaminom. Sprawa jednak robi się poważna, kiedy jegomość mimo twardych dowodów w postaci m.in. nagrań wypiera się, jakoby odradzałby przyjmowanie chemioterapii, tworzy pogotowie sepsowe polecając przyjmowanie samej witaminy C, mimo że nawet autorytet na jakiego się powołuje, rekomenduje podawanie jej jedynie jako środek wspomagający, a włączenie jej w schemat leczenia,wydaje się bardzo obiecującą opcją terapeutyczną, nad którą są obecnie prowadzone poważne badania kliniczne, co wyklucza opisywany przez niego spisek farmaceutyczny. Choć o lekarzach konowałach mogłabym napisać książkę, to jednak oddawanie swojego zdrowia w ręce Pana Jerzego, który uważa, że czynnik etiologiczny boreliozy (Borrelia burgdorferi) przemienia się w wirusa (powodującego odkleszczowe zapalenie mózgu), co jest wyrazem jego niewiedzy biologicznej (bo nawet nie medycznej), jest bardzo nieodpowiedzialne. O etycznej stronie sprzedawania suplementów diety za grube pieniądze, tłumaczone "lepszą biodostepnością" nie będę się nawet wypowiadać (wszak to na co wydają pieniądze inni ludzie, nie jest moją sprawą). Można jednak przeczytać historie emerytów, którzy zamiast podjąć się konkretnego leczenia wydawali 3/4 emerytury na witaminy, które spokojnie kupiliby taniej, a to już uważam za zwykłe kure*two i nie widzę różnicy między tak prowadzonym biznesem, a biznesem farmaceutycznym.
Koniec pieprzenia, do przemyślenia.
Bądźcie zdrowi ;* :lov:
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.

https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
Gafa
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

6 stycznia 2019, o 21:13

Gafa
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

6 stycznia 2019, o 21:15

zaburzony25

6 stycznia 2019, o 21:26

Celine Marie pisze:
6 stycznia 2019, o 01:05
zaburzony25 pisze:
Celine Marie pisze:

A jak można hormony leczyć bez tabletek? Z tą tarczycą to jest dziwnie bo mam guzy ale moja rodzinna twierdzi,że jeszcze daje radę,tsh mam podwyższone ,reszta była ok,nie wiem jak teraz,więc to chyba niedoczynność jakaś ,endokrynolog dopiero pod koniec roku,tak niestety wygląda leczenie na NFZ w Polsce. :roll:
Można przez przywrócenie się do stanu z przed nerwicy, hormony same się wyreguluja i znikną dodatkowe objawy którego mogą powodować. Jeżeli masz coś z tarczyca to to tez może być problem. Nie masz opcji iść z wynikami do lekarza prywatnie? Nieleczona tarczyca tez może powodować wiele objawów.
ODPOWIEDZ