Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
To, że ci się podobają inne kobiety jest normalne. Przecież kobietą podobają się faceci a facetom kobiety. Każdy przy tym ma swój gust. Problem zaczyna się jeżeli przy tym zaczynasz sobie o nich fantazjować za bardzo i chcesz zdradzić swoja kobietę itd. W nerwicy wszelkie wyobrażenia mogą zaistnieć w naszych umysłach tak więc nie myśl o tym.
Z drugiej strony może być sytuacja, że czyjaś kobieta nie dba o siebie po prostu, nie przywiązuje zupełnie wagi do wyglądu i przez to facetowi się nie podoba. Nie mówię, że wygląd to najwazniejsza sprawa ale każdy facet albo kobieta chce mieć przy sobie zadbaną dziewczynę/faceta. Jeżeli u was jest taki problem to możesz delikatnie zasugerować żonie zapisanie się na siłownie lub inne ćwiczenia.
-
Mam pytanie czy możliwe jest nagłe ukłucie w głowie tak jakby w prawej półkuli? coś zaczęło kłuć noi czuje lęk oczywiście bo skoro czuje to kłucie to boję się że to coś może być.Czy to jest od nerwicy czy coś mi jest?
Jeśli nie ma wyzwania nie ma zmiany.
- Celine Marie
Ja uważam,że kocha się kogoś nie za wygląd ,a za to jaki jest,ok wygląd jest ważny ,wiadomo ale po 8 latach związku druga połówka mogła się trochę znudzić ,spowszednieć to normalne ,dlatego trzeba pielęgnować związek,wprowadzać nowości.Inne kobiety mogą być atrakcyjne ale to z żoną masz wspomnienia,piękne chwile ,miłość,przyjaźń,więź,zrozumienie itd. to jest ważniejsze niż otoczka.
Nerwica
Chyba nic,ja brałam betaserc,nie pomógł,trzeba to traktować jak każdy inny somat i mieć nadzieję,że kiedyś minie
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
-
Mnie się takie kłucia zdarzają, są nagłe i bardzo silne, aż mi się robi słabo. Także to normalny objaw nerwicowy, nie bój się tego.
Ile niewypowiedzianych słów przepadło na zawsze. A może ważniejsze były od tych wszystkich wypowiedzianych.
-
I przeszło? Ja tak mam od dawna i nie potrafię z tym funkcjonować

-
-
Witajcie , pisałam pod innym postem, na temat tego co aktualnie się u mnie dzieje .. wiem , ze to nerwica , ale od jakiegoś czasu moja uwaga skupiła się na głowie , gdzieś tam z tylu głowy , moja nerwicowa strona mówi mi, ze jakiś guz mozgu się we mnie rozwija ... kręci mi się w głowie, ale nie tak , ze świat wiruje wokół mnie , tylko czuje , ze jest coś nie tak , pobolewa mnie czoło i czubek głowy , miewam uciski jakby miało mi rozsadzić łeb , zaburzenia wzroku , napewno uaktywniły się u mnie męty w oczach ... bardzo się boje , nie chce robić kolejnych badań, bo wiem ze to błędne koło , ale teraz ciagle mam w głowie guza mozgu i momentami przestane trzeźwo myśleć i jestem przerażona ;((((
-
- Gość
Tak, oczywiście.
W dużej mierze przez to, że w tym stanie skupiamy się bardzo mocno na sobie i swoich przeżyciach, jesteśmy zmęczeni i zamyśleni "do wewnątrz". Naturalnie, że wtedy często wzrok nam się zawiesza, bo nasze rejestrowania zewnętrznego świata jest słabe, nie interesuje nas. Egocentryzm wygrywa.
-
Dziękuję za odpowiedź!Froom pisze: ↑16 września 2018, o 11:01Tak, oczywiście.
W dużej mierze przez to, że w tym stanie skupiamy się bardzo mocno na sobie i swoich przeżyciach, jesteśmy zmęczeni i zamyśleni "do wewnątrz". Naturalnie, że wtedy często wzrok nam się zawiesza, bo nasze rejestrowania zewnętrznego świata jest słabe, nie interesuje nas. Egocentryzm wygrywa.

-
i róznie jeszcze bedzie. Jednak z czasem bedzie to coraz słabsze i coraz rzadsze ,az zniknie.Klaudia55 pisze: ↑16 września 2018, o 11:08Dziękuję za odpowiedź!Froom pisze: ↑16 września 2018, o 11:01Tak, oczywiście.
W dużej mierze przez to, że w tym stanie skupiamy się bardzo mocno na sobie i swoich przeżyciach, jesteśmy zmęczeni i zamyśleni "do wewnątrz". Naturalnie, że wtedy często wzrok nam się zawiesza, bo nasze rejestrowania zewnętrznego świata jest słabe, nie interesuje nas. Egocentryzm wygrywa.A to minie jak się wyjdzie z zaburzenia ? Czy może są akurat na ten symptom jakies sposoby? Jest ze mną chyba lepiej, Ale nie chwale się bo to różnie jeszcze może być
![]()