Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Alicja539
Odważny i aktywny forumowicz

10 sierpnia 2018, o 11:46

Zalękniona25 pisze:
10 sierpnia 2018, o 11:42
Alicja539 pisze:
10 sierpnia 2018, o 11:33
A ja mam pytanie. Chyba mam nietypowy objaw. Sama nie wiem z czym to jest zwiazane. Mianowicie mam wrazenie ze w srodku mi się wszystko trzesie, łącznie z twarzą. Jest to bardzo nieprzyjemne i męczące aż mi niedobrze od tego uczucia. Wczorja byłam u rodzinnego bo opuchła mi warga. Dostałam leki i było okej. Już nie miałam tych trzesawek a dzisiaj znowu. Takie łaskotanie, trzęsienie nie wiem sama jak to opisac. Ale piekielnie męczące i dołujące uczucie. Mam wrazenie ze drga mi twarz, ze skurcza mi wszystkie miesnie. Zaden objaw nie dobijał mnie tak bardzo a boje się ze to jakaś choroba. Mam to od kilku dni ale nie ciagle, tyle, ze się pojawia. A wczorja myślałam ze już bedxie koniec. Miał ktoś tak? Bardzo proszę o pomoc.
Miałam tak kiedy dostałam pierwszego w życiu ataku paniki i byłam strasznie przerażona, że to schizofrenia. Tak mnie telepało że ustać na nogach nie mogłam i w pracy nawet pisać na klawiaturze nie mogłam. :)
Ja mam jeszcze takie dziwne uczucie co do twarzy, noe wiem czy tez miałaś podobnie, jakby mi drgała, jakieś tiki nerwowej a nic się nie rusza, nie wiem co ro jestem przerażona bo to się ciągnie trzy dni, do tego mi niedobrze momentalnie jak to czuje. Ale miałam przerwe w tych odczuciach, najbardziej martwi mnie to ze nie umiem tego opisac. Bo jak się nie umie opisac to może coś powaznego albo bog wie co
Awatar użytkownika
Alicja539

10 sierpnia 2018, o 11:47

Zalękniona25 pisze:
Alicja539 pisze:
A ja mam pytanie. Chyba mam nietypowy objaw. Sama nie wiem z czym to jest zwiazane. Mianowicie mam wrazenie ze w srodku mi się wszystko trzesie, łącznie z twarzą. Jest to bardzo nieprzyjemne i męczące aż mi niedobrze od tego uczucia. Wczorja byłam u rodzinnego bo opuchła mi warga. Dostałam leki i było okej. Już nie miałam tych trzesawek a dzisiaj znowu. Takie łaskotanie, trzęsienie nie wiem sama jak to opisac. Ale piekielnie męczące i dołujące uczucie. Mam wrazenie ze drga mi twarz, ze skurcza mi wszystkie miesnie. Zaden objaw nie dobijał mnie tak bardzo a boje się ze to jakaś choroba. Mam to od kilku dni ale nie ciagle, tyle, ze się pojawia. A wczorja myślałam ze już bedxie koniec. Miał ktoś tak? Bardzo proszę o pomoc.
Miałam tak kiedy dostałam pierwszego w życiu ataku paniki i byłam strasznie przerażona, że to schizofrenia. Tak mnie telepało że ustać na nogach nie mogłam i w pracy nawet pisać na klawiaturze nie mogłam. :)
Ja mam jeszcze takie dziwne uczucie co do twarzy, noe wiem czy tez miałaś podobnie, jakby mi drgała, jakieś tiki nerwowej a nic się nie rusza, nie wiem co ro jestem przerażona bo to się ciągnie trzy dni, do tego mi niedobrze momentalnie jak to czuje. Ale miałam przerwe w tych odczuciach, najbardziej martwi mnie to ze nie umiem tego opisac. Bo jak się nie umie opisac to może coś powaznego albo bog wie co
Zalękniona25
Zarejestrowany Użytkownik

10 sierpnia 2018, o 11:53

Alicja539 pisze:
Zalękniona25 pisze:
Alicja539 pisze:
A ja myślę, że to kolejny objaw nerwicy bo jesteś pewnie wyczulona na tematy "chorób fizycznych". Mi drętwiał język bardzo często, problemy z oddychaniem a wszystko mijało gdy o tym zapominałam. Kiedy sobie przypomniałam od razu mnie coś takiego łapie. Do tej pory czasami mam problem z trzęsącymi się dłońmi.
Awatar użytkownika
Alicja539

10 sierpnia 2018, o 12:23

Zalękniona25 pisze:
Alicja539 pisze:
Zalękniona25 pisze:

A ja myślę, że to kolejny objaw nerwicy bo jesteś pewnie wyczulona na tematy "chorób fizycznych". Mi drętwiał język bardzo często, problemy z oddychaniem a wszystko mijało gdy o tym zapominałam. Kiedy sobie przypomniałam od razu mnie coś takiego łapie. Do tej pory czasami mam problem z trzęsącymi się dłońmi.
Problem w tym ze ja serio nie umiem tego opisac i to dla mnie największa zmora a yo mnie niemiłosiernie meczy, nest mi niedobrze, mam wrazenie ze mam tiki a nie zrywa mi twarzy wcale, jeszcze wczoraj mi opuchła warga alergicznie jestem już przekonana ze umieram na cos
Zalękniona25

10 sierpnia 2018, o 12:44

Alicja539 pisze:
10 sierpnia 2018, o 12:23
Zalękniona25 pisze:
Alicja539 pisze:

Problem w tym ze ja serio nie umiem tego opisac i to dla mnie największa zmora a yo mnie niemiłosiernie meczy, nest mi niedobrze, mam wrazenie ze mam tiki a nie zrywa mi twarzy wcale, jeszcze wczoraj mi opuchła warga alergicznie jestem już przekonana ze umieram na cos
Wiesz co nie wiem ale ja sowich objawów ze strony psychicznej też nie bardzo umiem opisać. :D Gdzieś ktoś pisał, że nerwica daje masę różnorodnych objawów i fizycznych i psychicznych. Więc przyjmij że to nerwica i zajmij się czymś fajnym co zajmie Twoje myśli. Wiem, że to trudne ale dasz radę :D
Awatar użytkownika
waako

10 sierpnia 2018, o 13:10

Fitnesiara pisze:
10 sierpnia 2018, o 10:43
waako pisze:
8 sierpnia 2018, o 20:47
Fitnesiara pisze:
8 sierpnia 2018, o 12:12

Jesli chodzi o Rhodiole to ile mg najlepiej zazywac? Jestem zainteresowana tym suplementem :)
Ja zażywam 200 mg dziennie, tj. dwie tabletki :).

Ja kupilam 500mg jedna tablet dziennie, chyba nie za duzo co ?
Jak jedna tabletka dziennie, to tak też dawkuj :).
Awatar użytkownika
znerwicowana85

10 sierpnia 2018, o 15:18

ChuckiexO pisze:
7 sierpnia 2018, o 20:20
nigra88 pisze:
6 sierpnia 2018, o 20:32
Hehe. Mnie z kolei wszystko się rozmazuje jakbym miała duza wadę na minusie albo na takich blisko polozyoncb „rzucikach” np na ścianie- nie chce mi się zakomodowac ostrość wzroku i muszę zmrużyć albo mrugnąć albo oddalić głowę. albo latają mi mroczki przed oczami. Albo taki jakby ból galek ocznych od tylu jakby chciały zeza zrobić albo coś. Takie napięcie w oczach.
No niestworzone te objawy :)
Mam dokładnie to samo, strasznie śmieszne uczucie.

Mnie czasami ciekawią np jak leżę sobie na boku taki nagły ścisk połączony z pulsowaniem.
Hej. Tez tak mam, ale szczegolnie w upaly, gdy moje „suche oko” ( ten problem zaczal sie przy nerwicy), nasila sie przez pogode. Gałki tez mnie bolą i ten max piach pod powiekami pomimo litrow zuzytych kropli i masci☹️.
Miałam pare stresujacych dni i dzisiaj np tez „tunelowka” mi sie włączyła, tylko u mnie mam efekt jakby obraz dokola „sciekał” po bokach o zostal tylko ten punkt w srodku. Mrugne i po problemie. Zdarza mi sie to jak mocno cos przezywam nieprzyjemnego/ nerwowego, co ciagle we mnie siedzi.Kurcze mam problem z opisaniem tego zjawiska🤔☹️
Oczywiscie badania są w porządku, a okulistka juz ostatnio przeszla samą siebie na wizycie z dokladnoscią.
„Tylko rozsadek mnie dzis uratuje” 😎
ChuckiexO
Odburzony i pomocny użytkownik

10 sierpnia 2018, o 19:10

Nie mam wątpliwości, ale chciałem się zapytać czy ktoś jeszcze ma takie uderzenia gorąca ze zmęczeniem?
Amator Życiowy

10 sierpnia 2018, o 20:19

Ja przerabiałem już setki objawów także nic mnie już nie zdziwi.Uderzenia gorąca,zimna normalka.Kilka lat temu ciągle biegałem do lekarzy i nigdy nic nie wychodziło-teraz już nawet nie sprawdzam tego
Zalękniona25

10 sierpnia 2018, o 20:24

ChuckiexO pisze:
Nie mam wątpliwości, ale chciałem się zapytać czy ktoś jeszcze ma takie uderzenia gorąca ze zmęczeniem?
Niestety mam taki objaw :)
Awatar użytkownika
weird_thoughts

10 sierpnia 2018, o 20:32

Też miewam uderzenia gorąca/zimna.
Milllyxxx

10 sierpnia 2018, o 20:49

Od kilku dni uderzenia gorąca . Mokre plecy plus mega zmęczenie. Nie jestem w stanie posprzątać jednego pomieszczenia za jednym razem.
Ale ze mną naprawdę kiepsko....
Gabi

10 sierpnia 2018, o 21:06

Zlewaj dzialaj zajmuj sie tym co wkolo tylko nie soba!!!
Awatar użytkownika
Celine Marie

10 sierpnia 2018, o 21:40

Za każdym razem gdy ciśnie mnie bardziej łeb po prawej stronie mam zatkaną dziurkę i ucho też tylko po prawej,na oko też czuję nacisk tylko po prawej i gorsze widzenie,no ale dwie "mądre" laryngolożki w moich objawach nie widzą nic patologicznego,neurolodzy tak samo,no jasne,bo to nie oni się słaniają z bólu od dwóch lat to po co szukać przyczyny
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Nagisa

10 sierpnia 2018, o 22:31

ChuckiexO pisze:
Ja mam.
ODPOWIEDZ