opcja kamikadze chyba
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mistrz 2021 (L)
-
zmniejszaja troche poziom lęku.jestem w stanie wychodzic z domu.
Mistrz 2021 (L)
- Mun
chodzisz na jakąs terapię?sebastian86 pisze: ↑13 czerwca 2018, o 19:27zmniejszaja troche poziom lęku.jestem w stanie wychodzic z domu.
-
do psychologa chodze raz na dwa lub trzy tygodnie
Mistrz 2021 (L)
-
ale biore leki od dawna ciagle ,jak mi na oddziale nerwic probowali odstawiac to lęki wracaly.
Mistrz 2021 (L)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Mam dziwny objaw i nie wiem czy to nerwicowe.
- Przykładowo, po przebudzeniu nad ranem, po otwarciu oczu, widziałem przez ułamek sekundy rolete na czerwono i od razu lęk.
- kolorowe powidoki, patrząc na np. jakiś zielony pasek, tworzy się powidok również na mocny czerwień,
- widzenie zielonych pasków przy szybkim mruganiu na coś białego (np. Kartkę papieru)
Takie wrażenie, jakby mózg sobie tworzył jakieś kolory przed oczami, czy ktoś coś takiego miał? Doktor Rodzinna mówiła, aby się nie przejmować, ale jakos mnie to męczy, a od ostatniego stresu się nasililo.
- Przykładowo, po przebudzeniu nad ranem, po otwarciu oczu, widziałem przez ułamek sekundy rolete na czerwono i od razu lęk.
- kolorowe powidoki, patrząc na np. jakiś zielony pasek, tworzy się powidok również na mocny czerwień,
- widzenie zielonych pasków przy szybkim mruganiu na coś białego (np. Kartkę papieru)
Takie wrażenie, jakby mózg sobie tworzył jakieś kolory przed oczami, czy ktoś coś takiego miał? Doktor Rodzinna mówiła, aby się nie przejmować, ale jakos mnie to męczy, a od ostatniego stresu się nasililo.
-
Mam takie pytanie. Ostatnio mam kilka dobrych dni-dobry nastrój, praktycznie bez lęku. Jest na prawdę dobrze. Za to wieczorem, jak kładę się spać czuję uciski w klatce piersiowej, problemy z oddychaniem, wrażenie, że słabnę, takie jakby odrętwienia jednej strony ciała, trudności z oddychaniem.Szczerze, nawet się nie dziwię temu, ale zastanawia mnie co to jest. Mam biec do kardioga;) ?
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Coż za piekny oksymoronagnefka28 pisze: ↑14 czerwca 2018, o 09:10Mam takie pytanie. Ostatnio mam kilka dobrych dni-dobry nastrój, praktycznie bez lęku. Jest na prawdę dobrze. Za to wieczorem, jak kładę się spać czuję uciski w klatce piersiowej, problemy z oddychaniem, wrażenie, że słabnę, takie jakby odrętwienia jednej strony ciała, trudności z oddychaniem.Szczerze, nawet się nie dziwię temu, ale zastanawia mnie co to jest. Mam biec do kardioga;) ?

Czyli jednak sie dziwisz

Problemy z sercem kołatanie, dusznosci czy problemy gastryczne to klasyk lękowy

Nie zaszkodzi się zbadac, tak naprawde podstawowe badania sa wazne, jednakze z czasem musisz odpuscic i zwyczajnie to zlac

-

eiviss1204 pisze: ↑14 czerwca 2018, o 10:35Coż za piekny oksymoronagnefka28 pisze: ↑14 czerwca 2018, o 09:10Mam takie pytanie. Ostatnio mam kilka dobrych dni-dobry nastrój, praktycznie bez lęku. Jest na prawdę dobrze. Za to wieczorem, jak kładę się spać czuję uciski w klatce piersiowej, problemy z oddychaniem, wrażenie, że słabnę, takie jakby odrętwienia jednej strony ciała, trudności z oddychaniem.Szczerze, nawet się nie dziwię temu, ale zastanawia mnie co to jest. Mam biec do kardioga;) ?Nie dziwie się temu , ale zastanawia mnie co to jest
![]()
Czyli jednak sie dziwisz![]()
Problemy z sercem kołatanie, dusznosci czy problemy gastryczne to klasyk lękowy![]()
Nie zaszkodzi się zbadac, tak naprawde podstawowe badania sa wazne, jednakze z czasem musisz odpuscic i zwyczajnie to zlac![]()
- Celine Marie
I co,że nie miałaś wcześniej,nerwica wymyśla nowe rzeczy ,żeby nie było za dobrze bo sama twierdzisz,że było ,olejagnefka28 pisze: ↑14 czerwca 2018, o 11:10
eiviss1204 pisze: ↑14 czerwca 2018, o 10:35Coż za piekny oksymoronagnefka28 pisze: ↑14 czerwca 2018, o 09:10Mam takie pytanie. Ostatnio mam kilka dobrych dni-dobry nastrój, praktycznie bez lęku. Jest na prawdę dobrze. Za to wieczorem, jak kładę się spać czuję uciski w klatce piersiowej, problemy z oddychaniem, wrażenie, że słabnę, takie jakby odrętwienia jednej strony ciała, trudności z oddychaniem.Szczerze, nawet się nie dziwię temu, ale zastanawia mnie co to jest. Mam biec do kardioga;) ?Nie dziwie się temu , ale zastanawia mnie co to jest
![]()
Czyli jednak sie dziwisz![]()
Problemy z sercem kołatanie, dusznosci czy problemy gastryczne to klasyk lękowy![]()
Nie zaszkodzi się zbadac, tak naprawde podstawowe badania sa wazne, jednakze z czasem musisz odpuscic i zwyczajnie to zlac![]()
Nie mam czasu na kardiologa. Zlewam totalnie, tyle, że dziwnie mąż na mnie patrzy przy wyżej wymienionych dolegliwościach
A dziwi mnie, bo wcześniej takich objawów nie miałam. Co by nie mówić, objawy z ciała olewałam od zawsze, nigdy nie panikuje(bo też jakiś strasznych problemów ze zdrowiem nie miałam).
![]()

zabner przeczytaj co napisałeś i sam dojdz do wniosków ,że Twoim konikiem jest wzrok i Ci się nasila po stresie

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Celine Marie
No !

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Dokładnie!!!Celine Marie pisze: ↑14 czerwca 2018, o 12:28No !kurcze ,dusimy się,mdlejemy,mamy raki,zawały,stwardnienia i tak naprawdę nic z tych rzeczy się nie dzieje
![]()
Haha