Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Tu dzielimy się naszymi sukcesami w walce z nerwicą, fobiami. Opisujemy duże i małe kroki do wolności od lęku w każdej postaci.
Umieszczamy historię dojścia do zdrowia i świadectwo, że można!
Dział jest wspólny dla każdego rodzaju zaburzenia lękowego czyli nerwicy/fobii.
-
Iwona29
- Dyżurny na forum Odważny VIP
26 marca 2018, o 21:19
schanis22 pisze: ↑26 marca 2018, o 21:12
Iwona29 pisze: ↑26 marca 2018, o 21:01
Ja czuje się podobnie....czytając pewien post odburzeniowy miałam jakby takie zatrybienie.
Dziwnie się poczułam.
Miałam coś na bazie przebłysku i wskoczenia na wyższy poziom - ogarniania całego schematu całej nerwy.
Może to jest dziwne ale czuje że przeszłam krok dalej i naprawdę przepuszczam lęki nie kumulując ich w sobie.

Boję się lekko kiedy przychodzi strach ale nie jest już tak silny jak był.
Olalala pisze: ↑26 marca 2018, o 20:47
Siostra no czekamy na tego posta

(u mnie wygląda podobnie, wszystko schodzi stopniowo, ale miałam moment taki przelomowy: Jakby mi nagle w glowie zatrybilo w pewnym momencie, ze to jest tylko lęk i w sumie ciągle się go boje i go tym wywołuje, taki mega ogromny przeblysk, ale taki juz dosyć trwaly czego wszystkim życzę

).
Czekam na dalszy ciąg bo naprawdę materiały chłopaków i posty odburzonych duzo mi daja
Gratuluję Iwona29 , idziesz właściwą drogą , pewnie i ja przeczytam Twój post odburzeniowy

. Mojego ciąg dalszy nastąpi
Do mojego Jeszcze kawałek drogi pewnie krętej ale oby się udało.2 somaty jakoś ogarnę choć ciężko.
Ale czytając Was naprawdę wiem i widzę że nie jest to takie trudne jak nam się wydaje.
Nie chce się bać i nie chce tkwić w tym latami.
Dzięki "Wam" ogarniam coraz bardziej cały lęk.
Dobrze że trafiłam na to zawaliste forum

Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌
-
Olalala
26 marca 2018, o 21:41
Iwona29 pisze: ↑26 marca 2018, o 21:01
Ja czuje się podobnie....czytając pewien post odburzeniowy miałam jakby takie zatrybienie.
Dziwnie się poczułam.
Miałam coś na bazie przebłysku i wskoczenia na wyższy poziom - ogarniania całego schematu całej nerwy.
Może to jest dziwne ale czuje że przeszłam krok dalej i naprawdę przepuszczam lęki nie kumulując ich w sobie.

Boję się lekko kiedy przychodzi strach ale nie jest już tak silny jak był.
Olalala pisze: ↑26 marca 2018, o 20:47
schanis22 pisze: ↑24 marca 2018, o 23:29
Ludzie pytają ?
Co było przełomem , kiedy był moment wyjścia z nerwicy .
Nie było , mi zaburzenie schodziło stopniowo . Nie miałam jakiegoś większego przełomu . Ja długo pracowałam na to żeby z niego wyjść , bardzo się starałam nigdy nie unikałam ! Myślę że tak od pół roku , może trochę krócej mam tak prosto poukładane w głowie , i chodzby nie wiem co nie pozwolę sobie tego zburzyć .Ja działam to nie schodzi - to złe myślenie . Działam żeby normalnie żyć ! Żeby nerwica mi tego życia nie psuła , a przy okazji może się odburzę (niechcąco)

To chyba lepsze myślenie .
Mój wcześniejszy wpis , jak tylko znajdę więcej czasu napiszę cały post odburzeniowy . Mam już tytuł: Postawa Agresywna wobec nerwicy siedem części ! A nie tylko trzy
Siostra no czekamy na tego posta

(u mnie wygląda podobnie, wszystko schodzi stopniowo, ale miałam moment taki przelomowy: Jakby mi nagle w glowie zatrybilo w pewnym momencie, ze to jest tylko lęk i w sumie ciągle się go boje i go tym wywołuje, taki mega ogromny przeblysk, ale taki juz dosyć trwaly czego wszystkim życzę

).
Czekam na dalszy ciąg bo naprawdę materiały chłopaków i posty odburzonych duzo mi daja
Iwonka miałam to bardzo podobne

jakbym dokladnie weszla na jakiś wyższy poziom

jakby nagle do mózgu zaskoczylo czym jest nerwica, ze te myśli, objawy, obawy to wszystko to nerwica i ze nic mi nie jest. Od tego momentu jest juz coraz lepiej, więcej i u Ciebie tak będzie

-
Iwona29
26 marca 2018, o 21:48
Właśnie tak się lepiej czuje.
Coś tam jednak serio iskrzy i wiem że załapałam bakcyla na dalsze działanie i czytanie postów
Damy radę

Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌
-
schanis22
- Zarejestrowany Użytkownik
13 czerwca 2018, o 18:50
Jestem ksiazkomaniaczka , ze tak powiem pozeraczka ksiazek to jest moja pasja zyciowa . To cytat z ksiazki ktora obecnie czytam . W życiu musi być dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze. – Jan Twardowski. Pamietam jak Divin zawsze mówil - Jest dobrze - dobrze , jest zle tez dobrze .

To bylo i jest moje motto .

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Wartyw
13 czerwca 2018, o 18:59
Jesteś tym, za kogo się masz - to moje motto.
-
schanis22
13 czerwca 2018, o 19:01
Wartyw pisze: ↑13 czerwca 2018, o 18:59
Jesteś tym, za kogo się masz - to moje motto.
Bardzo trafne motto , ja ma w sumie ich wiele , ale takie dalam na dzis

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Wartyw
13 czerwca 2018, o 19:10
Tez mam kilka ulubionych innych
Strach to wybór.
Rób rzeczy, których się boisz, a smierć strachu jest pewna.