Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Leki na napięcie- prośba o pomoc
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, mam obecnie silna tzw.nerwicę lękowa i biorę 100 mg. Sertraliny i 300 mg Pregabaliny (2x150). Mimo to ciągle czuję jakby w moim ciele przechodził prąd elektryczny
, jakkolwiek to zabrzmi
. Czy są jakieś leki na zlikwidowanie, a przynajmniej obniżenie tego napięcia?
Proszę o pomoc, bo trudno z tym żyć. Uczęszczam też na terapię, ale niewiele pomaga póki co
z góry dziękuję wszystkim za wsparcie.
- Hightower
Z wcześniejszych postów wynika, że próbowałaś już niemal wszystkiego. Skoro przyjmujesz już pregabalinę, hydroksyzyna odpada. Miałaś już styczność z pochodnymi benzodiazepiny?
W jaki sposób odczuwasz ten przechodzący "prąd"? Wibracje w kończynach, brzuchu, karku? Drżenie wewnętrzne?
-
Dziękuję za odpowiedź. Nigdy nie brałam benzo, gdyż balam się uzależnienia. Poprostu mam wrażenie, że leki które przyjmuje nie dokonca tłumią lęki i stąd odczuwam ten " prąd" czyli wewnątrz czuje napięcie związane z atakiem lękowym. Non stop są te ataki lękowe i odczuwam napięcie, a leki tłumią tylko jakby myśli lękowe, a napięcie zostaje