Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Leki na napięcie- prośba o pomoc

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Alkaosin
Zarejestrowany Użytkownik

28 grudnia 2022, o 23:37

Cześć, mam obecnie silna tzw.nerwicę lękowa i biorę 100 mg. Sertraliny i 300 mg Pregabaliny (2x150). Mimo to ciągle czuję jakby w moim ciele przechodził prąd elektryczny 🙂, jakkolwiek to zabrzmi🙂. Czy są jakieś leki na zlikwidowanie, a przynajmniej obniżenie tego napięcia?🙂 Proszę o pomoc, bo trudno z tym żyć. Uczęszczam też na terapię, ale niewiele pomaga póki co😐 z góry dziękuję wszystkim za wsparcie.🙂
Awatar użytkownika
Hightower

29 grudnia 2022, o 19:10

Alkaosin pisze:
28 grudnia 2022, o 23:37
Czy są jakieś leki na zlikwidowanie, a przynajmniej obniżenie tego napięcia?🙂 Proszę o pomoc, bo trudno z tym żyć. Uczęszczam też na terapię, ale niewiele pomaga póki co😐 z góry dziękuję wszystkim za wsparcie.🙂
Z wcześniejszych postów wynika, że próbowałaś już niemal wszystkiego. Skoro przyjmujesz już pregabalinę, hydroksyzyna odpada. Miałaś już styczność z pochodnymi benzodiazepiny?

W jaki sposób odczuwasz ten przechodzący "prąd"? Wibracje w kończynach, brzuchu, karku? Drżenie wewnętrzne?
Alkaosin

30 grudnia 2022, o 23:15

Dziękuję za odpowiedź. Nigdy nie brałam benzo, gdyż balam się uzależnienia. Poprostu mam wrażenie, że leki które przyjmuje nie dokonca tłumią lęki i stąd odczuwam ten " prąd" czyli wewnątrz czuje napięcie związane z atakiem lękowym. Non stop są te ataki lękowe i odczuwam napięcie, a leki tłumią tylko jakby myśli lękowe, a napięcie zostaje 😐
ODPOWIEDZ