Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
kanik
- Zarejestrowany Użytkownik
27 maja 2016, o 23:14
Tomograf wykaże tylko tyle, że masz mózg i, że jest z nim wszystko jak najbardziej ok
Ludzie z boku nas traktują normalnie i nie potrafią zrozumieć tego, jak ciężko nam jest.
PS. Ale z gardłem wszystko gra, co?

"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."
"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"
"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."
-
zadziorka
28 maja 2016, o 21:08
kanik pisze:Tomograf wykaże tylko tyle, że masz mózg i, że jest z nim wszystko jak najbardziej ok
Ludzie z boku nas traktują normalnie i nie potrafią zrozumieć tego, jak ciężko nam jest.
PS. Ale z gardłem wszystko gra, co?

Mam jedynie zaczerwienione, wiec przepisał mi jedynie jeden lek- na płukanie gardła, wiec luzzzzz i jako że widział ze jestem kłębkiem nerwów to przepisał mi atarax.
-- 28 maja 2016, o 21:08 --
A ktoś z was miał zaburzenia akomodacji oczu w trakcie stanu dd?
-
myszusia
- Odważny i aktywny forumowicz
28 maja 2016, o 21:13
Z tego co kojarzę to chyba takie cos miałam. W ogóle tez miałam dziwne rzeczy ze wzrokiem,uczucie mgły,jakbym byla w bance mydlanej a nawet drzenie obrazu.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
zadziorka
28 maja 2016, o 21:17
myszusia pisze:Z tego co kojarzę to chyba takie cos miałam. W ogóle tez miałam dziwne rzeczy ze wzrokiem,uczucie mgły,jakbym byla w bance mydlanej a nawet drzenie obrazu.
Ufff jak dobrze.
Mam nadzieję, że nie piszesz tego specjalnie żeby mnie podnieść na duchu:p
Albo że wy wszyscy nie jesteście z żadnej sekty, hehe

-
schanis22
28 maja 2016, o 21:20
ja też mam z oczami cuda , plamki mgłę , ale nie za często , bo jakoś nie bardzo mnie to wzrusza .
Wszyscy jesteśmy z jednej sekty

zaburzeni.pl

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
myszusia
28 maja 2016, o 21:24
Nie nie akurat problemy ze wzrokiem tez były dla mnie uciążliwe. Najbardziej dokuczały jak jechałam autem,wzrok wytężony miałam chyba na maxa. Czasami przez to odczuwałam napięcie w powiekach.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
Serena84
28 maja 2016, o 21:30
Ja z kolei mialam silne zawroty glowy i tez juz przeszlam tomograf. Teraz z kolei problem z jelitami.
-
kanik
29 maja 2016, o 11:01
Ja przez długi czas twierdziłem, że wszyscy mówią, że mieli te objawy co ja, żeby mnie uspokoić

i to mnie wkurzało, ale teraz widzę że sam przytakuje innym bo też to NAPRAWDĘ miałem

ze wzrokiem też miałem różne rzeczy, co mnie przerażało, nie mogłem złapać ostrości itd. Więc spoko

"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."
"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"
"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."
-
Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
29 maja 2016, o 15:12
schanis22 pisze:ja też mam z oczami cuda , plamki mgłę , ale nie za często , bo jakoś nie bardzo mnie to wzrusza .
Wszyscy jesteśmy z jednej sekty

zaburzeni.pl

Z jednej sekty

-
zadziorka
29 maja 2016, o 20:05
kanik pisze:Ja przez długi czas twierdziłem, że wszyscy mówią, że mieli te objawy co ja, żeby mnie uspokoić

i to mnie wkurzało, ale teraz widzę że sam przytakuje innym bo też to NAPRAWDĘ miałem

ze wzrokiem też miałem różne rzeczy, co mnie przerażało, nie mogłem złapać ostrości itd. Więc spoko

Ja nie mogę nawet przed komputerem siedzieć bo mam tak rozproszony wzrok.. Mam wrażenie ze moje jedno oko patrzzy gdzie indziej niz to drugie... Na dodatek nawet jak włączyłam moją ulubioną grę to nic się nie zmieniło. Jakby moje oczy sie mnie nie sluchaly.. Patrzą ale jaalby z laski .... To jest przerażające!!!!
-- 29 maja 2016, o 20:05 --
zadziorka pisze:kanik pisze:Ja przez długi czas twierdziłem, że wszyscy mówią, że mieli te objawy co ja, żeby mnie uspokoić

Ja nie mogę nawet przed komputerem siedzieć bo mam tak rozproszony wzrok.. Mam wrażenie ze moje jedno oko patrzzy gdzie indziej niz to drugie... Na dodatek nawet jak włączyłam moją ulubioną grę to nic się nie zmieniło. Jakby moje oczy sie mnie nie sluchaly.. Patrzą ale jaalby z laski .... To jest przerażające!!!!
No i mam kolejna schize... Albo mam zeza albo to tez objaw nerwicy. Ciągle widzę pól mojego nosa. Jego prawą część. Jest to tak denerwujące zw szok... Wyląduję w wariatkowie. Bez wątpienia.
-
myszusia
29 maja 2016, o 20:43
-
zebulon
29 maja 2016, o 20:47
No ciekawe bo ja raz widze jedna polowe raz drugą mam da razy wieksza schize ?
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
-
schanis22
29 maja 2016, o 20:48

też tak widziałam i widzę czasami , każdy tak ma

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Serena84
29 maja 2016, o 20:54
To straszne jak my nerwicowy doszukujemy sie rzeczy ktore przed nerwica bylyby nieistotne...
-
zadziorka
29 maja 2016, o 21:18
Ej no wiedziałam, ze będziecie sie śmiać ale ja śmiem twierdzić ze mam zeza. Jutro chyba przejdę sie do okulisty bo nie da mi to spokoju.
Ale mi chodzi o to ze ja ciągle widzę tą jedną połowę, tak jakby to jedno oko w ogóle nie chciało patrzeć. Mam nadzieję, ze za jakiś czas tez sie będę z tego śmiać :p