Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jestem załamana.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PannaKota
Zarejestrowany Użytkownik

12 maja 2016, o 15:48

zadziorka pisze:Wiecie co? Byłam na tej akupunkturze i po wyjściu czułam się jak nowo narodzona. Wiem, że to może tylko takie wmawianie sobie, ale ja naprawdę przed chwil kilka czułam się totalnie uzdrowiona!!!

Oczywiście teraz są już znów minimalne objawy, ale już nie tak silne jak wcześniej...

Czyżby cudowne uzdrowienie?:D

Tak, czy inaczej.... świat w tym moim odrealnieniu jest taki ograniczony , taki mały, jakby widziała go przez jakąś lunetę, a po akupunkturze znów był pełny, taki duży jak zawsze. Ha! Czuję się jak dziecko, które poznaje świat na nowo.

Totalna masakra :D

Ale naprawdę ta akupunktura zdziałała cuda - może nie jakieś wielkie, ale zdziałała i wiem, że gdybym kontynuowała, to prawdopodobnie doszłabym do siebie szybciej niż mi się wydaje.
I wiecie co?

Czuję, że to by mi bardziej pomogło niz jakaś psychoterapia.

A pani, która wykonywała akupunkturę odparła, że od razu jak mnie zobaczyła, to wiedziała, że mam coś z krążeniem. Uważa, że mimo dobrych badań mogę mieć słabą jakość krwi.

No nie wiem, ale po tej akupunkturze miałam wrażenie, że złapałam Pana Boga za nogi normalnie!!! :)
Traktuj to jako relaks, a nie cud. I świat w derealce nie jest wcale ograniczony TWOJE EMOCJE KAŻĄ CI TAK MYŚLEĆ. I normalnie muszę Cię opieprzyć, więc z całym szacunkiem czuj się opieprzana ;) Bo Ty ciągle analizujesz tą derealke, jest mniejsza, większa, prawie zniknęła, wróciła itd. Wiem, że nie możesz jej zignorować zupełnie, bo jeszcze tego nie umiesz, ale spróbuj zaakceptować, że jest nie ważne jaka i SKOŃCZ TĄ ANALIZĘ. :si
Spokojnie, to tylko panika.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

12 maja 2016, o 15:54

I wlasnie w tym senk . Wyobraz sobie ze derealja to taki potwor a ty spierdzielasz przed nimm chowasz sie po katach np to ta akumunktura kat ale ta derealka jest ona cie szuka . Anwiesz co powinnas zrobic . Obrocic sie i ja poprostu przytulic z calego serduszka pozwolic jej byc .

-- 12 maja 2016, o 14:54 --
I widze nowa rekordzistka nam rosnie gratki 15 stron za toba . MANFRED mial ich 90 mam nadzieje ze go nie pobijesz
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

12 maja 2016, o 16:03

bart26 pisze:
-- 12 maja 2016, o 14:54 --
I widze nowa rekordzistka nam rosnie gratki 15 stron za toba . MANFRED mial ich 90 mam nadzieje ze go nie pobijesz
kurcze a ja jak miałam jakiś problem i zakładałam watek to dostawałam co najwyżej kilka odpowiedzi. buuuu :buu:
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
Milya

12 maja 2016, o 16:08

myszusia pisze: kurcze a ja jak miałam jakiś problem i zakładałam watek to dostawałam co najwyżej kilka odpowiedzi. buuuu :buu:
Tak to już jest, im więcej marudzenia tym więcej odzewu ;)
~ szukajcie mnie w innym świecie ~
bart26

12 maja 2016, o 16:13

Ja nawet swoje watku nie mialem . Nie placz myszusia akurat tu niebliczy sie ilosc a jakosc przyswajania

-- 12 maja 2016, o 15:13 --
Mam prawie 1800 postow huhu chyba bede w czolowce opierdalaczy i doradzaczy . Moze jakas odznaka moja droga swiato Administratorska :DD
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
zadziorka

12 maja 2016, o 16:14

Hola ! Hola ! Ja nie marudzę ja po prostu szukam pomocy jak jakaś zagubiona owieczka !

Czuję się opieprzana ! Czasem trzeba mną wstrząsnąć bym coś zrozumiała.
Dziękuję wam za wsparcie. Trzeba brać sie za siebie... :). Do roboty! Mam nadzieję, że nie poddam się w pewnym momencie. Silna baba ze mnie tylko panikara jesli chodzi o własne zdrowie :)
Awatar użytkownika
myszusia

12 maja 2016, o 16:16

bart26 pisze:Ja nawet swoje watku nie mialem . Nie placz myszusia akurat tu niebliczy sie ilosc a jakosc przyswajania
otoz to a ja sobie zartuje :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
bart26

12 maja 2016, o 16:18

Marudz ile chcesz zal sie ile chcesz ale wyciagaj wnioski . Ja akurst opierdalam mozesz przejzec moje posty nigdy nikogo nie glaskalem no prawie nigdy . To albo zdrowiejecie albo czekacie na mile slowko . Nauczyc sie tlumaczyc stan lekowy trzeba samemu nie badz baranem i nie chodz za stadem ty masz swoja droge i to ty ja kreujesz .
Awatar użytkownika
Milya

12 maja 2016, o 16:20

zadziorka pisze:Hola ! Hola ! Ja nie marudzę ja po prostu szukam pomocy jak jakaś zagubiona owieczka !

Czuję się opieprzana ! Czasem trzeba mną wstrząsnąć bym coś zrozumiała.
Dziękuję wam za wsparcie. Trzeba brać sie za siebie... :). Do roboty! Mam nadzieję, że nie poddam się w pewnym momencie. Silna baba ze mnie tylko panikara jesli chodzi o własne zdrowie :)
jak widać opieprzanie bardziej pomaga :hehe:
~ szukajcie mnie w innym świecie ~
Awatar użytkownika
zadziorka

12 maja 2016, o 17:43

Zauważyłam, że bardzo drżą mi dłonie. I wiecie co ? Poskładałam te wszystkie moje objawy do kupy i co ? Pasują one do stwardnienia rozsianego..... Przerazilam się..... Tomografia juz za tydzień, wiec jeszcze wszystko moze się okazać....
bart26

12 maja 2016, o 17:45

zadziorka pisze:Zauważyłam, że bardzo drżą mi dłonie. I wiecie co ? Poskładałam te wszystkie moje objawy do kupy i co ? Pasują one do stwardnienia rozsianego..... Przerazilam się..... Tomografia juz za tydzień, wiec jeszcze wszystko moze się okazać....
Serioo no czuje ze bedzie rekord jak w morde strzelil
Awatar użytkownika
zadziorka

12 maja 2016, o 17:49

Ej no ! Nie chcę pobijać żadnego rekordu ! Serio !
Awatar użytkownika
myszusia

12 maja 2016, o 17:50

oj ciezki przypadek z Ciebie.... ja tez mialam drzenia rak i co? i nerwicowe jak w morde strzelil. zamiast szukac informacji na temat chorob to proponuje zabrac sie za czytanie materialow. wyjdzie to na dobre Tobie ,bo poszerzysz swoja wiedze i nam ,bo nie bedziemy sie musieli sie denerwowac.
bart26

12 maja 2016, o 17:55

To zaufaj ludzia i logice . Nie ufaj emocja bo one sa chorowitkiem jedynym to duzyy blad . Masz za tydzien badanie to wtedy po jim sie zastanawiaj a teraz buduj mentalna tarcze nutke pewnosci siebie . Moglbym uwierzyc w nie wiem moze w parkinsona :DD bo jeszcze tego tu nie bylo ale SM to czolowka obaw jak Schiza Jak depresja jak Chad jak Rak wszelkiego rodzaju .

Czlowiek ktory ma nerwice czuje sie identycznie jak czlowiek ktory by uciekal przed nozownikiem czyli to jest mocny stan czy aby roztrzesione raczki to nie jest taka wisienka na torcie . Ja znam kilka osob ktorym lapy lataja jak samoloty po niebie i nawet nerwicy nie maja .
Awatar użytkownika
zadziorka

12 maja 2016, o 18:09

myszusia pisze:oj ciezki przypadek z Ciebie.... ja tez mialam drzenia rak i co? i nerwicowe jak w morde strzelil. zamiast szukac informacji na temat chorob to proponuje zabrac sie za czytanie materialow. wyjdzie to na dobre Tobie ,bo poszerzysz swoja wiedze i nam ,bo nie bedziemy sie musieli sie denerwowac.
Słucham nagrań. Jestem na drugim sezonie. 3 segment przede mną. Czytałam też wątki osób , które z tego wyszly ale na chwile obecną nie przemawiają do mnie na tyle co nagrania.
Wiec to nie jest tak, że ja tylko marudzę i prowokuję was :p. Bo nawet jesli tak to wygląda to tak nie jest :).
ODPOWIEDZ