Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jestem załamana.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

9 maja 2016, o 21:12

A potem trzeba jeszcze uciąć drzemkę po spaniu, żeby trochę wypocząć :D
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Awatar użytkownika
zdravko
Zarejestrowany Użytkownik

9 maja 2016, o 21:27

No b12 w cholerę,ale żelazo powinnaś łykać, bo to przecież na granicy, nie zmam się ale to właściwie jakiś rodzaj anemii.
Awatar użytkownika
zadziorka

10 maja 2016, o 07:27

Powiedzcie mi, czy może być tak że mimo tego , że nie chcę myśleć o tym stanie i prawdopodobnie nie myślę w danym momencie, to ciągle mogę czuć się jak za szybą?
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

10 maja 2016, o 07:31

Tak możesz się tak czuć.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
zadziorka

10 maja 2016, o 07:36

myszusia pisze:Tak możesz się tak czuć.

No to tym bardziej nie rozumiem jak mam z tym walczyć, skoro ten stan sam o sobie nie daje o sobie zapomnieć.
Ignoruję go, ale w końcu się poddaję, bo on ciągle jest.........
Awatar użytkownika
martusia1979

10 maja 2016, o 08:02

zdravko pisze:No b12 w cholerę,ale żelazo powinnaś łykać, bo to przecież na granicy, nie zmam się ale to właściwie jakiś rodzaj anemii.
mylisz sie anemia jest na wiekszym pograniczu...ona miesci sie w normie i to wystarczy ja jak mialam duzo poza norma to na nogach nie moglam stac bo takie mialam zawroty i to jest jakby glowny objaw braku zelaza ,a nie taki jak opisywaliscie z tymi oczami.

zadziorka mozesz i bedziesz tak sie czula po to apel do ciebie o te wszystkie materialy abys zrozumiala dlaczego tak sie dzieje. Inaczej z naszych krotkich postow mozesz miec problem z tego zrozumieniem. Powiem tak ten stan pomimo ze o nim nie myslisz, a on sie utrzymuje powodem jest to ,ze mysli sa jakby ciagle z tylu glowy. Tego nie da sie tak zrozumiec musisz poznac schematyke kola lekowego i jak tego nie rozumiesz pomimo iz przeczytalas musisz to walkowac tyle razy az twoj mozg zacznie sie otwierac i zaczniesz to przyswajac. :huh
wszystko to co opisalas do tej pory mial tak kazny z nas w 90 % ;col
nas juz to nie dziwi Ty jestes na etapie wchodzenia w to i zapoznawania sie z tym...dla przykladu ale nie sugeruj sie tym bo u Ciebie moze trwac to zupelnie w innym tepie i czasie ...mja ten stan za szybom ostry mialam kilka miesiecy potem juz zmalam ale pojawial sie jeszcze dosc czesto.
Jeszcze nie raz zwatpisz i odpuscisz ale to wlasnie nie tedyk droga...Akceptacja to twój cel!....dzialanie pomimo Objawów
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, o 08:14 przez martusia1979, łącznie zmieniany 2 razy.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
kucyki46
Gość

10 maja 2016, o 08:02

Ktoś tu sie niecierpliwi :) Z nerwica sie nie walczy - ją sie AKCEPTUJE. ona tego nie lubi i odchodzi, szyba znika. luzny-wierszyk-t8196.html
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

10 maja 2016, o 08:19

Ja jeszcze dodam od siebie ,że jeszcze kiedyś podziekujesz,że doświadczyłaś nerwicy :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
kucyki46
Gość

10 maja 2016, o 08:21

To żelazo warto poprawić. Nie tabletki - wątróbka, słonecznik, natka, sałata, cytryna
Jaka hemoglobina? (morfologia)
Awatar użytkownika
zadziorka

10 maja 2016, o 08:28

kucyki46 pisze:To żelazo warto poprawić. Nie tabletki - wątróbka, słonecznik, natka, sałata, cytryna
Jaka hemoglobina? (morfologia)

hemoglobina 14,4 norma 12,0-18,0
kucyki46
Gość

10 maja 2016, o 08:38

Nie ma anemii. Podejrzewam, że tego żelaza zawsze było mało ( to jakby u ciebie naturalne). Nie mniej jednak, warto nad tym popracować ew. skontrolować za 0.5 roku.
Awatar użytkownika
PannaKota

10 maja 2016, o 08:40

1. Co do żelaza, jesli hemoglobina jest w normie, to to nie anemia. Jedzenie wątróbki zalecane, aczkolwiek to, że żelazo masz na granicy, może oznaczać dwie rzeczy: albo ta dieta, która trochę wyjałowiła Ci organizm, albo tak masz. Miałaś już kiedyś badane żelazo? U kobiet niski poziom żelaza jest baaardzo częsty i wynika z uwarunkowań genetycznych. Np. ja tak mam. Niedługo idę badać żelazo, to sie pochwalę wynikiem ;)

2. Co do derealki, mnie na początku trzymała, ok. 2 miesięcy non stop, z mniejszym lub większym natężeniem, ale zawsze gdzieś była. Dopiero kiedy zrozumiałam koło lękowe i genezę derealizacji zaczęła mnie puszczać i od tamtej pory przychodzi tylko czasami i to na nie dłużej niż kilkadziesiąt minut.

A ja mam pytanie związane z moją fobią, jak robiłaś żelazo i wit. to wzięli dwie probówki krwi czy z jednej? Nie nie boję się kłucia, ale zabierania krwi. Tak, wiem,że to głupie :p
Spokojnie, to tylko panika.
Awatar użytkownika
zadziorka

10 maja 2016, o 08:51

PannaKota pisze:1. Co do żelaza, jesli hemoglobina jest w normie, to to nie anemia. Jedzenie wątróbki zalecane, aczkolwiek to, że żelazo masz na granicy, może oznaczać dwie rzeczy: albo ta dieta, która trochę wyjałowiła Ci organizm, albo tak masz. Miałaś już kiedyś badane żelazo? U kobiet niski poziom żelaza jest baaardzo częsty i wynika z uwarunkowań genetycznych. Np. ja tak mam. Niedługo idę badać żelazo, to sie pochwalę wynikiem ;)

2. Co do derealki, mnie na początku trzymała, ok. 2 miesięcy non stop, z mniejszym lub większym natężeniem, ale zawsze gdzieś była. Dopiero kiedy zrozumiałam koło lękowe i genezę derealizacji zaczęła mnie puszczać i od tamtej pory przychodzi tylko czasami i to na nie dłużej niż kilkadziesiąt minut.

A ja mam pytanie związane z moją fobią, jak robiłaś żelazo i wit. to wzięli dwie probówki krwi czy z jednej? Nie nie boję się kłucia, ale zabierania krwi. Tak, wiem,że to głupie :p

Ja ogólne nigdy nie miałam robionej żadnej morfologii. 2 tygodnie temu przeżywałam swoje pierwsze razy i tak do teraz :P
Po prostu zawsze czułam się znakomicie!

To znaczy ja zdecydowałam się tylko na B12 i po pobranej krwi pielęgniarka do mnie " To może niech zbada pani żelazo", a ja się zgodziłam i ona wzięła to z tego jednego pobrania.
Czyli podzieliła krew.
Awatar użytkownika
martusia1979

10 maja 2016, o 08:55

to normalne zawsze tak robia jak masz wiecej badan to moga wtedy pobrac 2 probki.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
zadziorka

10 maja 2016, o 10:03

A teraz z innej beczki... :)

Jakie są najskuteczniejsze ziółka na ten stan, w którym się znajduje?
Prócz melisy i mięty - bo na razie daje małe efekty... ;)
ODPOWIEDZ