Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jakie metody najlepiej pomagają na łuszczycę skóry głowy – lampy, dieta czy kosmetyki?

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
Carals
Nowy Użytkownik

25 sierpnia 2025, o 14:07

Hej wszystkim 🙂 Szukam skutecznych metod na łuszczycę skóry głowy. Lekarz mówi o naświetlaniach UVB, ale czytałam też o zmianie diety, adaptogenach i kosmetykach, które łagodzą objawy. Co u Was faktycznie działało i daje najlepsze efekty?
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

25 sierpnia 2025, o 14:17

Moim zdaniem najważniejsze jest zlikwidowanie przyczyny, a nie tylko skutków. U mnie dużą poprawę dało skupienie się na diecie przeciwzapalnej i wykluczeniu produktów, które nasilały problem. Do codziennej pielęgnacji używam też zestawu Psorisel, bo pomaga z łuszczeniem i świądem skóry głowy:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psor ... ml-9083265
Ardalika
Nowy Użytkownik

25 sierpnia 2025, o 14:58

Polecam spróbować naświetlań UVB w swoim mieście. Pracowałam 15 lat na oddziale dermatologicznym i naprawdę widziałam świetne efekty. Skóra po lampach nie jest tak wysuszona, a zmiany bledną i stopniowo zanikają.
Deniellera
Zarejestrowany Użytkownik

26 sierpnia 2025, o 10:54

Jeśli chcesz podejść naturalnie, warto rozważyć adaptogeny, żeby wyciszyć stres, który mocno potęguje chorobę. Oczyszczenie organizmu z toksyn, odbudowa mikrobioty jelitowej i uzupełnienie niedoborów też dają zauważalne efekty. W moim przypadku dodatkowo pomógł szampon Psorisel – dobrze nawilża i łagodzi podrażnienia skóry głowy.
Obrazek
ODPOWIEDZ