Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jakie filtry najlepiej sprawdzają się przy trądziku różowatym?

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
selverta
Nowy Użytkownik

27 sierpnia 2025, o 13:30

Hej
Mam trądzik różowaty i kompletnie gubię się w temacie filtrów SPF.
Jedne mnie zapychają, inne strasznie podrażniają… Czy macie coś sprawdzonego, co faktycznie działa i nie pogarsza stanu skóry?
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

27 sierpnia 2025, o 14:29

Nie wiem, czy w ogóle dobrym pomysłem jest słuchanie rad w stylu „odstaw krem z filtrem” 😅 Ja bym tego nie robiła, nawet jeśli wiele filtrów faktycznie jest średnich.
Mnie dermatolog poleciła filtry z Biodermy i faktycznie dobrze się sprawdzają, bo dodatkowo mocno nawilżają.
Poza tym w pielęgnacji przy trądziku różowatym dobrze mi się sprawdził też krem na dzień z Acnerose – jest lekki, łagodny i fajnie współgra z SPF-em:
https://acnerose.pl/produkt/krem-na-dzien/
Fruzka
Zarejestrowany Użytkownik

27 sierpnia 2025, o 14:49

Filtrów na 100% bym nie odstawiała, to u mnie absolutna podstawa przy trądziku różowatym.
Biodermy jeszcze nie testowałam, ale może się skuszę, bo coraz więcej osób ją chwali.
U mnie na co dzień najlepiej współpracuje z filtrem serum z Acnerose – lekkie, szybko się wchłania i nie roluje pod kremem z SPF. Mam też cichą nadzieję, że po lecie skóra trochę się wyciszy.
ODPOWIEDZ