Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak rozczesywać włosy kręcone?

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
Arialla
Nowy Użytkownik

17 lutego 2025, o 13:38

Podpowiecie jak rozczesywać włosy falowane/kręcone? Ja robię tak,że po myciu i odżywce nakładam wcierke Joanny i potem suszę skórę głowy suszarką i rozczesuje dopiero jak już są suche,ale chyba robię błąd bo mam problem z rozczesaniem wtedy od nasady najbardziej, szczotka zatrzymuje mi się we włosach,takie splątania tam są. Chwile muszę rozczesywać,staram się powoli. Ogólnie mam na co dzień falowane włosy a po myciu są całkiem kręcone. Mam robić to jednak na mokro?
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

17 lutego 2025, o 17:23

To trochę zależy jaką fryzurę chcesz uzyskać. Super jest czesać włosy podczas trzymania odżywki - tzw. wyczesywanie odżywki - czasem to już wystarczy. Fajnie czesać też jak po umyciu naklada się produkty na mokro typu BS, żel bo równo się rozprowadzaja i włosy po wysuszeniu są mniej poczochrane tylko gladsze. Można po tym czasanku pougniatać ręką żeby przywrócić fale/loki. Popróbuj różne opcje. Jeśli Tobie zależy na tym czesaniu na mokro to chyba opcją będą produkty z silikonami.
https://zyciesiedleckie.pl/pl/636_spons ... econe.html

Ogólnie więcej porad znajdziesz na tej stronie :)
Predi
Nowy Użytkownik

23 lutego 2025, o 19:49

W szpitalu rozczesywałam włosy koleżance z kręconymi włosami. Po pierwsze czym czeszesz? Jeśli masz szczotkę z różną długością włosków to zmień ją. Najłatwiej nam szło szczotką o równych "igiełkach". Rozczesujesz od końcówki włosów do ich nasady. Koleżance dodatkowo bardzo wypadały włosy i z wypadniętych robiły się dodatkowe kołtuny.
ODPOWIEDZ