Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak radzicie sobie z łuszczeniem się skóry głowy przy łuszczycy?

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
Holdigreti
Nowy Użytkownik

6 listopada 2024, o 11:30

Hej, od kilku miesięcy mam ogromny problem z łuszczeniem się skóry głowy i nie jestem pewna, czy to łuszczyca czy coś innego. Skóra się sypie, wygląda to nieestetycznie, a dodatkowo strasznie swędzi. Zastanawiam się, czy macie jakieś sposoby na to, by złagodzić to łuszczenie? Szampony trochę pomagają, ale efekt jest krótki i potem wszystko wraca do normy. W dodatku wydaje mi się, że po częstym myciu stan skóry się pogarsza.
jamir
Zarejestrowany Użytkownik

6 listopada 2024, o 12:59

Cześć, mam to samo od lat i wiem, jakie to może być uciążliwe. U mnie łuszczenie się zmniejsza, jak stosuję oleje – nakładam je na skórę głowy przed myciem i zostawiam na jakieś 30 minut. Potem używam szamponu, który nie ma mocnych detergentów, bo te tylko wysuszają. Na tej stronie możęsz sobie też poczytać o doborze kosmetyków, które pomogą przy łuszczycy skóry głowy https://www.drogeriaolmed.pl/blog/artyk ... 06784.html Warto też spróbować masować skórę głowy bardzo delikatnie, nie zeskrobywać tych łusek, bo to potrafi tylko pogorszyć sprawę. Próbowałeś/łaś może dodać jakieś zioła do płukania, np. rozmaryn albo rumianek? Też czasem pomagają w uspokojeniu skóry.
ODPOWIEDZ