Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak przekonać umysł?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

22 września 2016, o 17:49

Witam, ostatnio konsekwetnie zacząłem walczyć z tym wszystkim, staram się od rana nie analizować nie skanować, ale jednak czuję w podświadomości że umysł jednak nie wierzy w to że nic nam nie jest, od rana wariuje doszukuje się , staram się mówić stop i tłumaczyć to sobie to tylko zaburzenie, defensywa umysłu doszukuję się pieprzonej iluzji. Nie mogę go jakoś przekonać że na sto procent nic mi nie jest i to tylko DD. Te myśli tak zapeirdalają że są do nie okiełznania, mam to pare lat to może mam cięższe nawyki, ale proszę poratujcie jaikmiś sposobami, nie wiem czy mam z tym walczyć, czy mam zezwolić na takie myśli analizowania? Nie wiem jak go przekonać, centralnie. Czuję się jakbym go przekonywał na siłę, nie mogę go okiełznać , walka, wyjebka, kierowanie myśli na coś innego, powiem wam że ciężko mi z tym wszystkim i czuję się jak żołnierz , dajcie jakieś kozackie pomysły, bo ja jestem na froncie xD
Awatar użytkownika
chencinek

22 września 2016, o 20:02

Wiesz co mam dokladnie to samo caly dzień z tym walczę . Dzisiaj miałam wiele owodow do radości ale ciągle jednak mysle o tym najgorzej jest wieczorem .
Jak staram sie z tym walczyć ?
Mysle o czasach kiedy nie miałam tego problemu i staram sie przypomnieć sobie jak to bylo :p

To jest tylko w twojej glowie ... Wszystko.
Musisz starać sie o tym po prostu nie myśleć wyperswadować to ze swojej glowy. Lub zacząć to odbierać jako normana rzecz . Czesc twojego zycia
Jesteś taki i tyle . Inni ludzie codziennie cos robią a ty codziennie masz zaburzenia . Staraj sie z tym zyc :)

Powiedz mi czy twój problem jest wyłącznie psychiczny czy takze fizyczny? Bo ja osobiście mam jeszcze dziwne uczucie w glowie wiec jest bardzo ciezko :*
Patro1995

26 września 2016, o 02:32

zalezy :) bardziej psychiczny objawowo i rozkminkowo snieg zmulka pytania po co to nie ma sensu dlaczego? czasami kolotanie serca, zawieszka mety oczne :d duzo wixow ogolnie . Wiem dlatego staram sie przelamac ta bariere i bede walczyl ;) i bedzie dobrze wiem to
ODPOWIEDZ