Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak się poskładać od nowa?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Homeria
Zarejestrowany Użytkownik

9 stycznia 2020, o 19:32

NO, tylko to się chyba zapętla bo wydaje mi się że jestem gónwem i ciężko mi przez to dokopać nerwicy,
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 stycznia 2020, o 20:10

Homeria pisze:
9 stycznia 2020, o 19:14
No ja właśnie nie wiem, czy to moje dzieciństwo i grzebanie w nim coś pomoże. Tak mi powiedzieli na terapii, że żeby odbudować poczucie własnej wartości trzeba się wrócić do dzieciństwa i z tym się uporac.
A znowu ja myśle, ze mocne podłoże mojego zaburzenia to właśnie brak poczucia własnej wartości i pewności siebie. Czuje się gorsza od innych przez co boje się ich oceny.
A jak masz niby do tego dzieciństwa wrócić? Gadaniem? Zauważasz, że pitolenie o przeszłości przyniosło odwrotny efekt, a praktyczne porady co robic TU I TERAZ z lękiem były bardziej przydatne. I tu nie ma co szukać kwadratowych jaj. Coś nie działa, coś działa.

Nie ma znaczenia czy podłożem Twojego zaburzenia jest niskie poczucie własnej wartości czy cokolwiek innego najpierw zaburzenie.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
ODPOWIEDZ