Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Iskke ciśnienie, senność w ataku

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Karol90
Zarejestrowany Użytkownik

12 grudnia 2019, o 23:32

Czy przy niskim ciśnieniu, ataki paniki że strachu mogą wywołać taka reakcje że szybko chce się spać?
Przeżyłem wiele lat i miałem wiele problemów, z których większość nigdy się nie wydarzyła.
Mark Twain ”
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

13 grudnia 2019, o 16:04

Karol90 pisze:
Czy przy niskim ciśnieniu, ataki paniki że strachu mogą wywołać taka reakcje że szybko chce się spać?
Senność to normalna reakcja organizmu. Organizm chce się odpocząć po ataku paniki. Ja tak miałem, teraz na szczęście już nie mam tak dużych ataków jak na początku.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
Karol90
Zarejestrowany Użytkownik

13 grudnia 2019, o 17:39

Nerwowy pisze:
Karol90 pisze:
Senność to normalna reakcja organizmu. Organizm chce się odpocząć po ataku paniki. Ja tak miałem, teraz na szczęście już nie mam tak dużych ataków jak na początku.
A paranoje, jak rozróżnić czy mamy paranoje czy strach przed paranoja?
Przeżyłem wiele lat i miałem wiele problemów, z których większość nigdy się nie wydarzyła.
Mark Twain ”
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

13 grudnia 2019, o 21:11

Karol90 pisze:
13 grudnia 2019, o 17:39
Nerwowy pisze:
Karol90 pisze:
A paranoje, jak rozróżnić czy mamy paranoje czy strach przed paranoja?
Jakbyś miał paranoje na pewno byś się tym nie przejmował.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
ODPOWIEDZ