Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Granie, oglądanie a DD

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

2 stycznia 2017, o 16:21

Czemu jest taka wixa, że jak gram w jakąś gre przypuśćmy na kompie to mi się łeb bardziej zamula i zawiesza, jestem jakby gdzieś indziej :D wyłączony taki? przy oglądaniu podobnie, macie podobną akcje?
Sahara taka w głowie maksymalna, jestem tylko ciekaw dlaczego jest to większe przy takich czynnościach, ma ktoś jakiś patent żeby mi to wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
Batumi

2 stycznia 2017, o 16:44

Ja też tak mam :)) może dlatego się tak dzieję, bo jak coś oglądamy lub gramy to zwykle myślami przenosimy się tam i angażujemy, a drugą sprawą jest to, że komputer/telewizor jest źródłem światła, które nie wiem czemu wywołuje większą derealizację
Rozdzierający jak tygrysa pazur, antylopy plecy jest smutek człowieczy...
Przerażający jak ozdoba świata, co w malignie bredzi jest obłęd człowieczy...
Edward Stachura
Nowy7

2 stycznia 2017, o 16:49

To jest normalka w dd, i tak jak wyżej sztuczne światło wywołuje dd, czyli te odrealnienie. Patenty ? Raczej nie ma takich bo to jest naturalna rzecz, i każdy zdrowy człowiek tak odczuwa. Spytaj kogoś czy nieraz jak nie siedzi ale tak dłużej przy kompie to czy nie czuje się tak troche nierealnie, bądź zmulony taki.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

3 stycznia 2017, o 15:15

w sumie to bez dd też występuje, że po graniu, oglądaniu tv ciężej wrócić do rzeczywistości :) nie tak mocno odczuwalne jak w czasie trwania odrealnienia rzecz jasna
i'm tired boss
ODPOWIEDZ