Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dziwne uczucie w głowie/na głowie?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Szymon92
Odważny i aktywny forumowicz

21 stycznia 2020, o 21:46

Witam!
Dzisiaj doszło mi takie dziwne i ciężkie do opisania zjawisko😉 otóż mam takie dziwne uczucie w głowie lub na głowie już sam nie wiem, ciężko stwierdzić. Coś jakby mrowienie, uczucie lekkiego zimna? Do tego dochodzi jakby małe zamulenie i częste zamyślenie się. Lęk odpuścił, wszystko idzie w dobrym kierunku a tu nagle taka niespodzianka 😬
Awatar użytkownika
lubieplacki13
Dyżurny na forum Odważny VIP

21 stycznia 2020, o 21:49

Siemka. Brzmi znajomo, ale każdy nazywa to jak chce ;) Choć ja bym tak tego nie nazwał, to bym to podpisał pod to samo co ja mam czasem. Sprawdź ten temat:
nerwica-zawroty-owy-przelewanie-owie-uciski-t430.html

Małe zamulenie, częste zamyślenie się - możliwy objaw DD, czyli odcięcia, odrealnienia.
/przerwa od forum
Szymon92
Odważny i aktywny forumowicz

21 stycznia 2020, o 21:56

lubieplacki13 pisze:
21 stycznia 2020, o 21:49
Siemka. Brzmi znajomo, ale każdy nazywa to jak chce ;) Choć ja bym tak tego nie nazwał, to bym to podpisał pod to samo co ja mam czasem. Sprawdź ten temat:
nerwica-zawroty-owy-przelewanie-owie-uciski-t430.html

Małe zamulenie, częste zamyślenie się - możliwy objaw DD, czyli odcięcia, odrealnienia.
Całkiem prawdopodobne, bo miewam takie odrealnienie co jakiś czas na kilka dni, ale zawsze było silniejsze. Widocznie odburzenie z Wami zaczyna działać i objawy nie są już tak nasilone? Chciałbym 😁
Dzięki za odpowiedź!
Awatar użytkownika
lubieplacki13
Dyżurny na forum Odważny VIP

21 stycznia 2020, o 21:57

Napiszę ci to co inni mi pisali i to co trzeba zrozumieć... Wychodzenie z tego to jeden wielki kryzys. Możesz nie mieć lęków, ale możesz mieć somaty, potem możesz mieć samą DD przez 2 tygodnie, potem tylko wolnopłynący, a w pewnym momencie możesz mieć wszystko na raz, nie ma co tego rozdzielać, to co ci się teraz w głowie odbywa jest związane z zaburzeniem lękowym. Możliwe też, że miałeś to cały czas (bo np. pływa ci kortyzol, albo to napięciowy ból głowy, albo inna adrenalina), ale np. któryś objaw jest u ciebie większym priorytetem do skupienia się. Np. u mnie przez długi czas większym priorytetem były natrętne myśli samobójcze choć miałem też wtedy DD i wolnopłynący, z nimi się nauczyłem żyć, wymazałem to, więc skupiłem się na wolnopłynącym. Tego też miałem w dupie, więc zostało mi DD. I teraz na tym DD się tak skupiłem, że nawet jak mi wracają natręty samobójcze, albo wolnopłynący, to jestem tak skupiony na silnym DD, że one nie mają dla mnie znaczenia. A skakania z objawu na objaw nie ma sensu za bardzo, to wszystko to jedno i to samo gówno.
/przerwa od forum
ODPOWIEDZ