Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dziwne Lęki OCD
-
- Nowy Użytkownik
Ja czytam co do mnie piszesz, ale chcę wiedzieć czy twoje zaburzenie też tak przybierało na sile jak u mnie. Nie mam ostatni dni które dobrze wspominam czuje się źle nie zależnie od pogody. Mój główny lęk teraz to trafienie do szpitala boje się iść do lekarza i mu powiedzieć wszystko ( wiem, że to co mówie jest dziecinne). Ale po prostu boję się, że skieruje mnie na oddział nie chciałbym tam być. Moje OCD się zmniejsza i głównie skupia się tylko na tych fajkach których bym nigdy nie zapalił jakbym wiedział, że tak będzie. Mam bardzo dziwne samopoczucie i boję się coraz bardziej słucham Divovicia i różnych terapeutów przez yt. Boje się, że to nie pomaga i ogromny lęk przed szpitalem powtarzam jeszcze. Co robić?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ze szpitala jak Cię skieruje na psychiatryku to do 3 miesięcy i cię wypuszcza...a ja tam trochę inaczej myślę i nie tkwi problem w tych fajkach na moje. Wymyslanie,żeby tylko zwrócić na siebie uwagę.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Rozumiem, że jesteś "początkującym zaburzonym", ale zadawanie w kółko tych samych pytań tylko trzyma Cię w szponach nerwicy. Tak, u mnie była to równia pochyła, ale nie pisałam zbyt wiele na forum o swoich rozterkach. Napisałam kilka postów w największym poryciu, ktoś mi odpowiedział, ale przesluchałam Divovica, poczytałam posty Victora i postanowiłam wziąć byka za rogi. Czy mi było łatwo? Nie. Czy bałam się panicznie psychiatryka? Myślę, że jak wiele osób, ale byłam u psychiatry na początku zaburzenia i dostałam leki. Psychiatra nie takie rzeczy słyszał, wierz mi.Vizob pisze: ↑3 sierpnia 2023, o 17:27Ja czytam co do mnie piszesz, ale chcę wiedzieć czy twoje zaburzenie też tak przybierało na sile jak u mnie. Nie mam ostatni dni które dobrze wspominam czuje się źle nie zależnie od pogody. Mój główny lęk teraz to trafienie do szpitala boje się iść do lekarza i mu powiedzieć wszystko ( wiem, że to co mówie jest dziecinne). Ale po prostu boję się, że skieruje mnie na oddział nie chciałbym tam być. Moje OCD się zmniejsza i głównie skupia się tylko na tych fajkach których bym nigdy nie zapalił jakbym wiedział, że tak będzie. Mam bardzo dziwne samopoczucie i boję się coraz bardziej słucham Divovicia i różnych terapeutów przez yt. Boje się, że to nie pomaga i ogromny lęk przed szpitalem powtarzam jeszcze. Co robić?

W temacie natręctw polecam nagranie Victora: https://emocjobranie.pl/moja-nerwica-natrectw/
może Ci ulży, że nie jesteś jedyną osobą cierpiącą z tego powodu.

Podstawy na początek dla każdego nerwicowca:
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
-
- Nowy Użytkownik
No i w tym momencie to co napisałeś naprawdę jest bardzo lekceważące. Myślisz, że męczył bym ludzi na forum i sam siebie tylko po to by zwrócić na siebie uwagę? Odrazu mogę powiedzieć, że to co stwierdzasz z twojej strony jest trochę nie smaczne oceniasz kogoś kto nic Ci nie zawinił nazywając go szukającym atencji. A co do szpitala dlaczego aż 3 miesiące trzeba tam być dla mnie wydaje się to bardzo długo i nie trzymali by tam tyle chyba osoby która ma lęki z którymi jako tako sobie radzi.KubaKubanczyk pisze: ↑3 sierpnia 2023, o 20:38Ze szpitala jak Cię skieruje na psychiatryku to do 3 miesięcy i cię wypuszcza...a ja tam trochę inaczej myślę i nie tkwi problem w tych fajkach na moje. Wymyslanie,żeby tylko zwrócić na siebie uwagę.
-
- Nowy Użytkownik
A z tym szpitalem to możliwe, że lekarz mógłby mnie tam skierować z powodu tego, że mam silne lęki bo jak nie spalę to coś złego mi się stanie zaburzenia apetytu nadmierny i słaby naprzemian. Silne bóle żołądka lęki jako takie zawsze mam się komu wygadać OCD już się zmniejsza tylko w tym aspekcie papierosów osiąga max. Boję się ośrodka i czy lekarz sam mógłby mnie skierować. Postanowiłem, że to moje ostatnie posty i od jutra walczę z tym poprzez Divovicia i samokontrole. Ale odpowiedzcie mi bym miał lżejszą głowę.