Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dopy/thc/białe, potrzebni ludzie którzy wyszli z DD
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wsumie ja nie wyszłem ale to chyba proste jeśli chodzi o uzależnienia nie?, nauczysz układ nagrody cieszyć się od nowa z prostych rzeczy innych niż używki, zacznie odnowa produkować neuroprzekazniki i dd powinno zniknąć nie? 

Per aspara ad astra
- RozaZeWzgorza
- Zarejestrowany Użytkownik
zalezy w jakim sensie mowisz o uzaleznieniu - czy okresowym braniu i zaprzestaniu czy stricte uzaleznieniu. Uzaleznienie ma duzo glebsze podloze niz tylko neurologia, wiec i dluzszy temat.
Jezeli chodzi o neuro, to po THC powoduje glownie problemy z pamiecia krotkotrwala, motywacja i trudnoscia odczuwania przyjemnosci z czegokolwiek. U wiekszosci przechodzi samo po dluzszym czasie bez palenia. Co do bialego, to 1) powoduje mocny wyrzut dopaminy / powoduje wyrzut dopaminy I blokuje jej rozklad - normalnie mozg stara sie jak najszybciej pozbyc sie nadmiaru dopaminy, bo jesli jest jej za duzo, to zaczynaja sie takie wlasnie o to jazdy jak derealizcja, depersonalizacja czy psychoza ponarkotykowa. Taki stan moze sie utrzymywac kilka dni - ja mialam urojenia przez trzy dni kiedys

Dla wielu osob branie narkotykow jest swego rodzaju katalizatorem dla wystapienia problemow lekowych, ktorych wczesniej nie bylo wcale albo pozostawaly uspione. Jezeli tak bylo u ciebie to podejdz do wychodzenia z tych stanow jak reszta uzytkownikow forum - poczytaj, posluchaj nagran i wdrazaj w zycie

0 mg farmakologii