Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ktoś może mi pomóc?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzięki za odpowiedzi!!! Teraz znowu myśl, ze dziewczyna nie jest ze mną szczera albo ze jest ze mną dla korzyści jakichś a serio tak nie chce myśleć, czasami sobie żartowaliśmy z tego nawet, ze fajne auto mam albo coś a teraz myśle ze jest ze mną dla korzyści, czy napewno jest ze mną szczera itp. Te myśli wykończą, chciałbym być po prostu z nią szczęśliwy bez żadnych myśli oraz wątpliwości 

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
To, że te myśli wydają się realne jest całkowicie normalne w nerwicy. Nawet nie wiesz ile ja miałam "chorób" w nerwicy i też wszystkie wydawały mi się realneMilewicz pisze: ↑23 lipca 2020, o 08:45Nowy7 pisze: ↑22 lipca 2020, o 18:57Bo tak działa nerwica natręctw, że natrętnie pojawiają Ci się te myśli, ze względu na to że nadałeś tej tematyce ogromna wartość, cały czas jesteś na tym skupiony, i boisz się że masz te wszystkie myśli. Zauważ najważniejsze, że ty nie chcesz tego wszystkiego co te myśli Ci podpowiadają, boisz się o to, ale właśnie nie chcesz tego, więc nic z tych rzeczy nie zrobisz, myśli to tylko myśli, nie prawda, jeśli o czymś myślisz to nie spowoduje to tego że coś się wydarzy o co się boisz, bo do tego trzeba działania, a same myśli nie mogą nic zrobić. Nie wiem dlaczego Cię tak dziwi to że masz takie myśli, wiedząc że masz nerwice która dokładnie takie rzeczy powoduje, takie myśli również. Nadal nie rozumiesz co się z Tobą dzieje, jak to działa, jakie ma zadanie i co zrobić żeby wyjść. Stoisz obecnie w miejscu, kręcisz się w kółko, w taki sposób jak będzie tak robił dalej to to nie minie. Zmień działanie żeby były efekty.Milewicz pisze: ↑22 lipca 2020, o 18:33
Tylko te myśli pojawiają się samoczynnie, nie chce ich analizować, rozmyślać nad nimi. Teraz np mam myśli zeby zalożyć konto na potralu randkowym itp bo kiedyś taki miałem przez dłuższy czas, pisałem z wieloma dziewczynami, ale nie na poważnie. A z tą dziewczyną jest zupełnie inaczej. Chcę być z nią szczęśliwym. Albo myśli żeby wejść na jakieś kamerki erotyczne, takie dzisiaj miałem myśli.... Masakra a jeszcze miesiąc temu było wszystko dobrze i niczym się nie przejmowałem![]()
Ale boje się, ze przez te myśli stracę osobę na, której mi zależy bo te myśli są takie realistyczne. I może w końcu się poddam i wszystko się skończy. I ten ciągły strach i zwątpienie nie dają mi spokoju. Myśle sobie ze może te myśli maja racje itp.

-
Dzięki za odpowiedzi!!! Teraz znowu myśl, ze dziewczyna nie jest ze mną szczera albo ze jest ze mną dla korzyści jakichś a serio tak nie chce myśleć, czasami sobie żartowaliśmy z tego nawet, ze fajne auto mam albo coś a teraz myśle ze jest ze mną dla korzyści, czy napewno jest ze mną szczera itp. Te myśli wykończą, chciałbym być po prostu z nią szczęśliwy bez żadnych myśli oraz wątpliwościNowy7 pisze: ↑26 lipca 2020, o 11:56Tak są normalne, bardzo dużo ludzi na forum doświadcza takich myśli, dlaczego ? Bo zaburzenie ma generować lęk, czy takie myśli nie będą generowały lęku ? Jasne że będą. Zawsze to atakuje w ważne dla Ciebie wartości, jak miłość do dziewczyny, jak myśli mordercze, czy myśli o popełnieniu samobójstwa. Nie może to być jakiś słaby temat, który Cię nie ruszy bo nie będzie lęku. Nie ma lęku nie ma zaburzenia. Oczywiście nic z tych rzeczy się nie wydarzy, jesteś zdrowy i normalny. Obejrzyj sobie koniecznie filmik o natręctwach na yt divovica bo tak ciągle Cię uspokajamy a zaraz przyjdzie Ci inny temat który stanie się natrętny i jak nie będziesz tego rozumiał i nie będziesz świadomy mechanizmu to ciężko będzie sobie poradzić.Milewicz pisze: ↑26 lipca 2020, o 11:15
Rozumiem, że myśli o dziewczynie mogą się zdarzyć, ale myśli mordercze albo teraz mnie meczą związane z samobójstwem to już nie wiem czy normalne. Boje się, że mogę coś zrobić, że stać się rzeczywistością albo coś w tym rodzaju. Czy to jest normalne czy może naprawdę coś ze mną nie tak?

- Olalala
Póki będziesz chciał tak nie myśleć to nic się nie zmieni - na treść myśli wpływu nie mamy, ale mamy wpływ na to co z nimi zrobimy. Ciągle pokutuje brak akceptacji i brak zrozumienia mechanizmu nerwicy, brak przyjecia też cierpienia tylko odpychanie go od siebie.Milewicz pisze: ↑27 lipca 2020, o 17:26Dzięki za odpowiedzi!!! Teraz znowu myśl, ze dziewczyna nie jest ze mną szczera albo ze jest ze mną dla korzyści jakichś a serio tak nie chce myśleć, czasami sobie żartowaliśmy z tego nawet, ze fajne auto mam albo coś a teraz myśle ze jest ze mną dla korzyści, czy napewno jest ze mną szczera itp. Te myśli wykończą, chciałbym być po prostu z nią szczęśliwy bez żadnych myśli oraz wątpliwościNowy7 pisze: ↑26 lipca 2020, o 11:56Tak są normalne, bardzo dużo ludzi na forum doświadcza takich myśli, dlaczego ? Bo zaburzenie ma generować lęk, czy takie myśli nie będą generowały lęku ? Jasne że będą. Zawsze to atakuje w ważne dla Ciebie wartości, jak miłość do dziewczyny, jak myśli mordercze, czy myśli o popełnieniu samobójstwa. Nie może to być jakiś słaby temat, który Cię nie ruszy bo nie będzie lęku. Nie ma lęku nie ma zaburzenia. Oczywiście nic z tych rzeczy się nie wydarzy, jesteś zdrowy i normalny. Obejrzyj sobie koniecznie filmik o natręctwach na yt divovica bo tak ciągle Cię uspokajamy a zaraz przyjdzie Ci inny temat który stanie się natrętny i jak nie będziesz tego rozumiał i nie będziesz świadomy mechanizmu to ciężko będzie sobie poradzić.Milewicz pisze: ↑26 lipca 2020, o 11:15
Rozumiem, że myśli o dziewczynie mogą się zdarzyć, ale myśli mordercze albo teraz mnie meczą związane z samobójstwem to już nie wiem czy normalne. Boje się, że mogę coś zrobić, że stać się rzeczywistością albo coś w tym rodzaju. Czy to jest normalne czy może naprawdę coś ze mną nie tak?![]()
-
Tylko te myśli dają takie wątpliwości wiesz... Że może faktycznie jest bo tak czasami się zdarza. I dołują mnie, nie mogę przestać o nich myśleć, walczę z nimi, zamartwiam się, nie chcę żeby tak było, a z drugiej stronie wizualizuje sobie, analizuje i przejmujeOlalala pisze: ↑27 lipca 2020, o 18:35Póki będziesz chciał tak nie myśleć to nic się nie zmieni - na treść myśli wpływu nie mamy, ale mamy wpływ na to co z nimi zrobimy. Ciągle pokutuje brak akceptacji i brak zrozumienia mechanizmu nerwicy, brak przyjecia też cierpienia tylko odpychanie go od siebie.Milewicz pisze: ↑27 lipca 2020, o 17:26Dzięki za odpowiedzi!!! Teraz znowu myśl, ze dziewczyna nie jest ze mną szczera albo ze jest ze mną dla korzyści jakichś a serio tak nie chce myśleć, czasami sobie żartowaliśmy z tego nawet, ze fajne auto mam albo coś a teraz myśle ze jest ze mną dla korzyści, czy napewno jest ze mną szczera itp. Te myśli wykończą, chciałbym być po prostu z nią szczęśliwy bez żadnych myśli oraz wątpliwościNowy7 pisze: ↑26 lipca 2020, o 11:56
Tak są normalne, bardzo dużo ludzi na forum doświadcza takich myśli, dlaczego ? Bo zaburzenie ma generować lęk, czy takie myśli nie będą generowały lęku ? Jasne że będą. Zawsze to atakuje w ważne dla Ciebie wartości, jak miłość do dziewczyny, jak myśli mordercze, czy myśli o popełnieniu samobójstwa. Nie może to być jakiś słaby temat, który Cię nie ruszy bo nie będzie lęku. Nie ma lęku nie ma zaburzenia. Oczywiście nic z tych rzeczy się nie wydarzy, jesteś zdrowy i normalny. Obejrzyj sobie koniecznie filmik o natręctwach na yt divovica bo tak ciągle Cię uspokajamy a zaraz przyjdzie Ci inny temat który stanie się natrętny i jak nie będziesz tego rozumiał i nie będziesz świadomy mechanizmu to ciężko będzie sobie poradzić.![]()

- Olalala
Odsyłam do nagrań, bo brakuje podstaw odnośnie zaburzenia, za kogos odburzyc sie nie daMilewicz pisze: ↑27 lipca 2020, o 18:57Tylko te myśli dają takie wątpliwości wiesz... Że może faktycznie jest bo tak czasami się zdarza. I dołują mnie, nie mogę przestać o nich myśleć, walczę z nimi, zamartwiam się, nie chcę żeby tak było, a z drugiej stronie wizualizuje sobie, analizuje i przejmujeOlalala pisze: ↑27 lipca 2020, o 18:35Póki będziesz chciał tak nie myśleć to nic się nie zmieni - na treść myśli wpływu nie mamy, ale mamy wpływ na to co z nimi zrobimy. Ciągle pokutuje brak akceptacji i brak zrozumienia mechanizmu nerwicy, brak przyjecia też cierpienia tylko odpychanie go od siebie.Milewicz pisze: ↑27 lipca 2020, o 17:26
Dzięki za odpowiedzi!!! Teraz znowu myśl, ze dziewczyna nie jest ze mną szczera albo ze jest ze mną dla korzyści jakichś a serio tak nie chce myśleć, czasami sobie żartowaliśmy z tego nawet, ze fajne auto mam albo coś a teraz myśle ze jest ze mną dla korzyści, czy napewno jest ze mną szczera itp. Te myśli wykończą, chciałbym być po prostu z nią szczęśliwy bez żadnych myśli oraz wątpliwości![]()
. Cięzko mi z nimi i chciałbym żeby minęły i był szczęśliwy.

-
Dzięki, obejrzę jak najszybciej. Teraz przypomniała mi się jakaś sytuacja z przeszłości, gdy rozmawiałem z dziewczyna. Tak samo z siebie, wcześniej w ogole nie zwracałem na to uwagi. A teraz ta mysl mnie prześladuje, i te wątpliwości co by było gdyby, chociaż tak bardzo nie chce tych myśli :/Olalala pisze: ↑27 lipca 2020, o 23:10Odsyłam do nagrań, bo brakuje podstaw odnośnie zaburzenia, za kogos odburzyc sie nie daMilewicz pisze: ↑27 lipca 2020, o 18:57Tylko te myśli dają takie wątpliwości wiesz... Że może faktycznie jest bo tak czasami się zdarza. I dołują mnie, nie mogę przestać o nich myśleć, walczę z nimi, zamartwiam się, nie chcę żeby tak było, a z drugiej stronie wizualizuje sobie, analizuje i przejmujeOlalala pisze: ↑27 lipca 2020, o 18:35
Póki będziesz chciał tak nie myśleć to nic się nie zmieni - na treść myśli wpływu nie mamy, ale mamy wpływ na to co z nimi zrobimy. Ciągle pokutuje brak akceptacji i brak zrozumienia mechanizmu nerwicy, brak przyjecia też cierpienia tylko odpychanie go od siebie.. Cięzko mi z nimi i chciałbym żeby minęły i był szczęśliwy.
![]()