Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
tomek19932304
Zarejestrowany Użytkownik

18 grudnia 2017, o 14:41

nikanere pisze:
18 grudnia 2017, o 12:21
tomek19932304 pisze:
18 grudnia 2017, o 09:37
Hej jak sobie radzicie ? :) ja trochę łatwiej to znoszę odkąd dotarło do mnie ze kochanie to nie tylko uczucia, ale to wszystko wynika z naszej własnej wolnej woli
To super ze troche lepiej u Ciebie. Bo milosc to jest tak naprawde wybor i tyle. Tak samo jak inne aspekty zycia. To my decydujemy o tym. W zyciu moze nam sie podobac kilkaset osob i mozemy sie zauroczyc w kims i wogole ale milosc to my wybieramy i tyle.
Wcześniej bardziej się zadręczałem ze nie czuję tej euforii, ale nie da się przeciez jej cały czas odczuwać :)
nikanere

18 grudnia 2017, o 15:16

tomek19932304 pisze:
nikanere pisze:
tomek19932304 pisze:
18 grudnia 2017, o 09:37
Hej jak sobie radzicie ? :) ja trochę łatwiej to znoszę odkąd dotarło do mnie ze kochanie to nie tylko uczucia, ale to wszystko wynika z naszej własnej wolnej woli
To super ze troche lepiej u Ciebie. Bo milosc to jest tak naprawde wybor i tyle. Tak samo jak inne aspekty zycia. To my decydujemy o tym. W zyciu moze nam sie podobac kilkaset osob i mozemy sie zauroczyc w kims i wogole ale milosc to my wybieramy i tyle.
Wcześniej bardziej się zadręczałem ze nie czuję tej euforii, ale nie da się przeciez jej cały czas odczuwać :)
Dokladnie takie samo zadreczanie i ja przechodzilam ale w koncu minelo. I bedzie coraz lepiej u ciebie mam nadzieje. Ja sobie poradzilam z tym. I jestem zadowolona z zycia. Jeszcze do konca wyjsc z nerwicy i bedzie git🙂 masz jeszcze inne natrety procz tego?
tomek19932304

18 grudnia 2017, o 15:42

nikanere pisze:
18 grudnia 2017, o 15:16
tomek19932304 pisze:
nikanere pisze:

Dokladnie takie samo zadreczanie i ja przechodzilam ale w koncu minelo. I bedzie coraz lepiej u ciebie mam nadzieje. Ja sobie poradzilam z tym. I jestem zadowolona z zycia. Jeszcze do konca wyjsc z nerwicy i bedzie git🙂 masz jeszcze inne natrety procz tego?
W zasadzie mam tylko wstydzę się trochę mówić bo jest bardzo głupi, ale to jest jeden z tych natrętów którego nie moge się pozbyć
tomek19932304

18 grudnia 2017, o 15:47

Moi rodzice powiedzieli ze moja dziewczyna młodo wygląda i w sumie jak odpowiednio się uczesze to wygląda jak licealistka. No i od tego momentu zacząłem się zadręczać ze skora ma taką urodę to moze ja jestem pedofilem. Tłumaczę sobie ze to nie na tym polega pedofilia, ale mój mózg i emocje nie chcą słuchać :( nie mogę ni cholery tego się pozbyć i troche się go wstydzę bo jest głupi ten natręt
NotLogged

18 grudnia 2017, o 16:13

A myślicie ze jak minie mi.natret ten dotyczacy zwiazku to bede kochac ? Bedzie dobrze? I nie rozstaniemy sie ? Bardzo sie tego boje, obawiam sie ze bedzie tak ze sie rozstaniemy ze mize sobie cos wmowilam ze kocham a tak nie jest :/ i wgl... :/ ze bede sie ciagle zastanawiac czy to jest milosc i wgl tak jak teraz
nieznajoma19

18 grudnia 2017, o 18:07

Hej kochani :friend:
Czy te glupie sztuczne podniecenie (nawet to nie jest podniecenie tylko odczuwanie na dole czegoś tam...) moze byc spowodowane lękiem?
Ja nawet jak siedze na instagramie i ogladam taka parę jak np maja razem zdj albo niechcący spojrzę na tego chłopaka to odczuwam lek i to gowno mi się pojawia.. a nie lubię tego jej chłopaka nawet, sądze ze jest pozerem i debilem :haha: Bo dlugo zmagam sie z natretami , czy tam "zmagałam" typu ze ktos mi sie podoba, ze ten lepszy czy tamten ... no i z czasem pojawiło mi sie ze jak kogos zobacze na necie czy coś i chce szybko wyjsc z tej osoby zeby zaraz natretow nie miec na temat tej osoby typu "TEN CI SIĘ PODOBA" to mi się to pojawia i dzis znow to samo... czy to wina lęku? Bo w sumie psychiatra mi powiedzial, ze cos takiego jak sztuczne podniecenie nie istnieje i nazwałby to lękiem.. a mi jest z tym zle, bo mnie ta/te osoby nie podniecają ani nic, nawet nie chcę na nie patrzeć a pojawia mi się takie coś :( :buu:
A napisałam TE osoby bo duzo bylo takich sytuacji.. i nie wiem czy to wkręta na podłożu seksualnym? Nie wiem jak to nazwać? Czuję, że wszystko mi znów nawraca...
ola8423

18 grudnia 2017, o 18:42

TemAt o tym był już w tym wątku, wystarczy poszukać :)
usuniete
Gość

18 grudnia 2017, o 19:27

NotLogged pisze:
18 grudnia 2017, o 16:13
A myślicie ze jak minie mi.natret ten dotyczacy zwiazku to bede kochac ? Bedzie dobrze? I nie rozstaniemy sie ? Bardzo sie tego boje, obawiam sie ze bedzie tak ze sie rozstaniemy ze mize sobie cos wmowilam ze kocham a tak nie jest :/ i wgl... :/ ze bede sie ciagle zastanawiac czy to jest milosc i wgl tak jak teraz
myślę ze będziesz kochac, będzie dobrze i bedziesz szczeliwa. Gdybys chciała się rozstać to byłoby ci wszystko jedno a juz na pewno nie balabys się ze nie kochasz czy się rozstaniecie :D
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

18 grudnia 2017, o 20:19

Nie wierzę, że aż tyle osób może mieć taki objaw nerwicy.A może to nerwica podczepiła się pod wasz tok rozumowania i logiki oraz wyobrażeń miłości?
A mianowicie lęk zasłania wam wszystkie inne emocje, bo to on jest jedną z najsilniejszych w naszym organizmie.
nikanere

18 grudnia 2017, o 21:27

nieznajoma19 pisze:
Czy te glupie sztuczne podniecenie (nawet to nie jest podniecenie tylko odczuwanie na dole czegoś tam...) moze byc spowodowane lękiem?
Ja nawet jak siedze na instagramie i ogladam taka parę jak np maja razem zdj albo niechcący spojrzę na tego chłopaka to odczuwam lek i to gowno mi się pojawia.. a nie lubię tego jej chłopaka nawet, sądze ze jest pozerem i debilem :haha: Bo dlugo zmagam sie z natretami , czy tam "zmagałam" typu ze ktos mi sie podoba, ze ten lepszy czy tamten ... no i z czasem pojawiło mi sie ze jak kogos zobacze na necie czy coś i chce szybko wyjsc z tej osoby zeby zaraz natretow nie miec na temat tej osoby typu "TEN CI SIĘ PODOBA" to mi się to pojawia i dzis znow to samo... czy to wina lęku? Bo w sumie psychiatra mi powiedzial, ze cos takiego jak sztuczne podniecenie nie istnieje i nazwałby to lękiem.. a mi jest z tym zle, bo mnie ta/te osoby nie podniecają ani nic, nawet nie chcę na nie patrzeć a pojawia mi się takie coś :( :buu:
A napisałam TE osoby bo duzo bylo takich sytuacji.. i nie wiem czy to wkręta na podłożu seksualnym? Nie wiem jak to nazwać? Czuję, że wszystko mi znów nawraca...
Nieznajoma twoj psycholog sie myli bo istnieje cos takiego jak sztuczne podniecenie. Boisz sie tego to to ci mozg podsyla. Czytalam na angielskiej stronie o HOCD dzisiaj . Ze jak sie boisz czegos to mozesz w tych okolicach odczuwac cos podobnego do podniecenia.
nieznajoma19

18 grudnia 2017, o 21:56

nikanere pisze:
nieznajoma19 pisze:
Nieznajoma twoj psycholog sie myli bo istnieje cos takiego jak sztuczne podniecenie. Boisz sie tego to to ci mozg podsyla. Czytalam na angielskiej stronie o HOCD dzisiaj . Ze jak sie boisz czegos to mozesz w tych okolicach odczuwac cos podobnego do podniecenia.
Podasz mi tą stronkę?
Kurde.... to jest okropne!!!! :buu:
nikanere

18 grudnia 2017, o 22:59

nieznajoma19 pisze:
18 grudnia 2017, o 21:56
nikanere pisze:
nieznajoma19 pisze:
Podasz mi tą stronkę?
Kurde.... to jest okropne!!!! :buu:
Wysle.Ci na priv. Niestety jest to bardzo ale to bardzo straszne..... Bo zaczynasz myslec ze ro faktycznie ty.i twoje odczucia a to zaklamane jest. Zanim zrozumiesz to to mija duzo czasu i sie wkrecisz mocno.
ola8423

18 grudnia 2017, o 23:10

Nie miałam na celu wywoływać afery, którą stwarzasz, jeśli cos w moim poście Cię obraziło, to przepraszam. Jednak nie tylko ja, ale również inne osoby, które siedzą tutaj już dosyc sporo czasu irytują się na sam widok ciągłych pytań, które są w kółko zadawane co chwilę. Wątek jest od tego aby znajdywać w nim rzeczy przydatne i nie powielać tego, co już zostało w nim zawarte, jeśli nie rozumiesz, to mi przykro, ale zauważ, że nie mi jedynej to przeszkadza. Najzwyczajniej w świecie to jest dołujące, kiedy czytasz po raz kolejny to samo pytanie pięćdziesiąty raz z rzędu. ;)

„ja odkad dowiedziałam sie co to jest groinal response..przestałam to czuc.To tylko sztuczka naszego umyslu...bo np. jak widzimy znajoma osobe, to mozg wysyla impuls do naszej reki, ze zaraz bedziemy sie witac i podajemy ta reke...to samo z kierowaniem uwagi na genitalia. Idzie kobieta i nasz mozg juz wysyla sygnal na dol ' o matko czy poczuje cos czy nie?' no i sie czuje. Zrob eksperyment i zacznij sie skupiac np. na palcach...zupelnie inne odczucia niz jak nie zwracasz na to uwagi” proszę, wypowiedz jednej z użytkowniczek, dwie minuty szukania ;)
laure

19 grudnia 2017, o 13:25

Błagam,pomóżcie. Nie wiem już co mam robić. Prześladuje mnie eks i myśli o nim. Wydaje mi się ze go ciągle kocham. Ratunku...
nikanere

19 grudnia 2017, o 15:49

laure pisze:
19 grudnia 2017, o 13:25
Błagam,pomóżcie. Nie wiem już co mam robić. Prześladuje mnie eks i myśli o nim. Wydaje mi się ze go ciągle kocham. Ratunku...
Olej to jak cala reszte....
ja tak robie ze co do glowy przyjdzie to olewam z wiekszym lub mniejsYm trudem ale sie udaje. Bo swiadomie wiem co chce i tylw a podswiadomosc to co innego. To moga wychodzic nawet glupoty przekonania wpojone nam przez kogos innego i w normalnych warunkach to nie wychodzi tylko podczas tego zaburzenia.
ODPOWIEDZ