Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
-
katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
20 listopada 2017, o 00:45
tomek19932304 pisze: ↑20 listopada 2017, o 00:31
Ja czuje ze natręt wreszcie mnie opuszcza nareszcie przekonałem mój umysł ze moze i moja dziewczyna czasami wygląda jak licealistka, ale to wcale nie czyni ze mnie pedofila i zboczeńca. Jak się poznawaliśmy to nawet nie zwróciłem na to uwagi tylko teraz mój mózg musiał się do tego przyczepić

pewnie głupszego natrętu na tej stronie niz mój to nie było nigdy. Przez tą nerwicę granica czym jest pedofilia a co nią nie jest to przesunęła mi się masakrycznie
Tomek, Ty się za mocno rozdrabniasz. Każdą myśl rozkładasz na czynniki pierwsze i co chwila piszesz jakbyś zupełnie coś nowego odkrył, a to wciąż to samo

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
tomek19932304
- Zarejestrowany Użytkownik
20 listopada 2017, o 01:07
katarzynka pisze: ↑20 listopada 2017, o 00:45
tomek19932304 pisze: ↑20 listopada 2017, o 00:31
Ja czuje ze natręt wreszcie mnie opuszcza nareszcie przekonałem mój umysł ze moze i moja dziewczyna czasami wygląda jak licealistka, ale to wcale nie czyni ze mnie pedofila i zboczeńca. Jak się poznawaliśmy to nawet nie zwróciłem na to uwagi tylko teraz mój mózg musiał się do tego przyczepić

pewnie głupszego natrętu na tej stronie niz mój to nie było nigdy. Przez tą nerwicę granica czym jest pedofilia a co nią nie jest to przesunęła mi się masakrycznie
Tomek, Ty się za mocno rozdrabniasz. Każdą myśl rozkładasz na czynniki pierwsze i co chwila piszesz jakbyś zupełnie coś nowego odkrył, a to wciąż to samo
No wiem wiem próbowałem ignorować tą myśl powtarzałem sobie cały czas to jest bzdura a mimo to nadal odczuwałem napięcie no ilez mozna nawet oglądając film albo czytajac ksiązke nie moge sie wyłączyć tylko zawsze musi ten złośliwy chochlik w mojej głowie fruwać i mówić mi " a co jeśli " gdyby ta nerwica to było coś fizycznego to biłbym i torturowałbym z sadystyczną przyjemnoscią
-
nikanere
20 listopada 2017, o 14:15
Tomek to ma to do siebie ze przychodzi zawsze w najmniej odpowiednim momemcie... Kazdy z nas przez ro przechodzi... Ja olewam.te mysli bo wiem swoje swiadomie i tyle. Wiem jaka jestem jaka chce byc i tyle. A ten chochlik w koncu odejdzie w zapomnienie. Z dnia na dzien jestem szczesliwsza a on probuje to psuc ale ja mu nie daje. I tym bardziej pokazuje ze moge i chce byc szczesliwa. I dziekuje bogu kazdego dnia za to co mam. Mam dobrego chlopaka wiadomo raz lepiej raz gorzej miedzy nami ale chce z nim byc . No i mam sliczna coreczke. I jej tez bardzo pragne i chce zeby byla w moim zyciu

a wiadomo nerwica zawsze podpowiada zupelnie odwrptne scenariusze
.uwierz w siebie a bedzie lepiej z dnia na dzien

-
tomek19932304
20 listopada 2017, o 15:24
nikanere pisze: ↑20 listopada 2017, o 14:15
Tomek to ma to do siebie ze przychodzi zawsze w najmniej odpowiednim momemcie... Kazdy z nas przez ro przechodzi... Ja olewam.te mysli bo wiem swoje swiadomie i tyle. Wiem jaka jestem jaka chce byc i tyle. A ten chochlik w koncu odejdzie w zapomnienie. Z dnia na dzien jestem szczesliwsza a on probuje to psuc ale ja mu nie daje. I tym bardziej pokazuje ze moge i chce byc szczesliwa. I dziekuje bogu kazdego dnia za to co mam. Mam dobrego chlopaka wiadomo raz lepiej raz gorzej miedzy nami ale chce z nim byc . No i mam sliczna coreczke. I jej tez bardzo pragne i chce zeby byla w moim zyciu

a wiadomo nerwica zawsze podpowiada zupelnie odwrptne scenariusze
.uwierz w siebie a bedzie lepiej z dnia na dzien
Dzięki za dobre słowo oby kiedyś nam wszystkim to minęło

-
nieznajoma19
20 listopada 2017, o 19:19
załamana20 pisze: ↑18 listopada 2017, o 20:50
Z każdym innym natretem umiem sobie poradzić haha przed chwila zobaczylam kogoś w telewizji i myśl o z nim to bym mogła być od razu lek i powiedziałam sobie nie analizuje, nie chce z nim być i dobrze o tym wiem. A z myślami ze nie kocham nie umiem sobie poradzić, a przecież to dalej to samo, tylko inna treść.
Ja to ledwo tv ogladam jak jakiś typ się pokaże zaraz natretne myśli i musze tv przełączyć ...
-
nieznajoma19
20 listopada 2017, o 19:23
tomek19932304 pisze: ↑19 listopada 2017, o 18:22
Moze ta moja nerwica bierze sie z niskiego poczucia wartosci odkąd pamiętam to ja w szkole byłem ten z którego sie smieją od podstawówki. To teraz zawsze muszę być we wszystkim the best nawet dziewczynę muszę mieć najmądrzejszą i najładniejszą aby tylko nikt ze mnie albo z niej sie nie smiał
Zgadzam się z tym, że to wszystko może brać się z poczucia niskiej wartości, kompleksów. Ja mam takie kompleksy na swoim punkcie, dowszystkiego się przyczepiam i nie wiem, nie potrafię tego zmienić. Jak ktoś coś o mnie gada, patrzy się, to ja zaraz mam stresa, denerwuje się tym. Ogólnie jestem strasznie nerwowa, wybucham często bez powodu ... Ostatnie 2 noce były straszne bo miałam kłócia po lewej i prawej stronie takie jakby nerwobóle, ale zapalcie sobie zioło i spicie jak dzieci. Ja to mam całe ciało obezwładione jak zapale to wtedy można spać

-
nieznajoma19
20 listopada 2017, o 19:25
nikanere pisze: ↑19 listopada 2017, o 23:51
tomek19932304 pisze: ↑19 listopada 2017, o 22:52
Tonę w kompulsjach i lęku nie przeglądajcie netu i nie nakręcajcie się bo będzie masakra
Szukanie w intermecie przynosi tylko chwilowa.ulge. a.czasem potrafi niezle namieszsc jak jakies zdanie nieporzadane sie przeczyta... Takze zostaw to tomek i zajmij czyms umysl

tylko na filmy tez uwazaj co ogladasz

ja pozalowalam na jakis czas dzisiaj filmu ale juz jest ok.
Ile razy ja tak miałam ... wystarczyło jedno krótkie zdanie przez które miałam spieprzony dzień.
-
nikanere
20 listopada 2017, o 21:59
nieznajoma19 pisze: ↑20 listopada 2017, o 19:23
Moze ta moja nerwica bierze sie z niskiego poczucia wartosci odkąd pamiętam to ja w szkole byłem ten z którego sie smieją od podstawówki. To teraz zawsze muszę być we wszystkim the best nawet dziewczynę muszę mieć najmądrzejszą i najładniejszą aby tylko nikt ze mnie albo z niej sie nie smiał
Zgadzam się z tym, że to wszystko może brać się z poczucia niskiej wartości, kompleksów. Ja mam takie kompleksy na swoim punkcie, dowszystkiego się przyczepiam i nie wiem, nie potrafię tego zmienić. Jak ktoś coś o mnie gada, patrzy się, to ja zaraz mam stresa, denerwuje się tym. Ogólnie jestem strasznie nerwowa, wybucham często bez powodu ... Ostatnie 2 noce były straszne bo miałam kłócia po lewej i prawej stronie takie jakby nerwobóle, ale zapalcie sobie zioło i spicie jak dzieci. Ja to mam całe ciało obezwładione jak zapale to wtedy można spać
Ja to bym raczej odradzala palenie ziola przy tym.. Moze pogorszyc. Ja pije melise. Ale juz od dawna nie mam problemow ze spaniem. Zasypiam jak dzidzia

-
tomek19932304
21 listopada 2017, o 16:56
Dobra biorę się teraz na powaznie za oglądanie materiałów wreszcie pojąłem ze treść mysli nie ma za bardzo znaczenia
-
nieznajoma19
21 listopada 2017, o 17:41
nikanere pisze: ↑20 listopada 2017, o 21:59
nieznajoma19 pisze: ↑20 listopada 2017, o 19:23
Ja to bym raczej odradzala palenie ziola przy tym.. Moze pogorszyc. Ja pije melise. Ale juz od dawna nie mam problemow ze spaniem. Zasypiam jak dzidzia
Jak zapalę to lepiej mi jest i lepiej się czuje i wgl bez stresu.
-
ola8423
21 listopada 2017, o 18:56
Palenie różnych srodkow może powodować pogłębienie nerwicy.
-
NotLogged
21 listopada 2017, o 19:43
Przyszlam do was sie pochwalic ze z dnia na dzien jest lepiej !
Nie mysle, zyje i czuje ze moj chlopak jest wazny, ze go kocham ! Nie rozumiem dlaczego chce z nim zyc i go kochac haha naprawde nie rozumiem
Naucze sie wszystkiego. Szukam tej milosci i czasem mi to przeszkadza ale powiem wam ze ona musi byc gdzies we mnie a nie zdaje sobie sprawy z tego
Mam nadzieje ze wszyscy z tego wyjdziemy !
-
Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
21 listopada 2017, o 19:45
NotLogged pisze: ↑21 listopada 2017, o 19:43
Nie mysle, zyje i czuje ze moj chlopak jest wazny, ze go kocham ! Nie rozumiem dlaczego chce z nim zyc i go kochac haha naprawde nie rozumiem
Naucze sie wszystkiego. Szukam tej milosci i czasem mi to przeszkadza ale powiem wam ze ona musi byc gdzies we mnie a nie zdaje sobie sprawy z tego
Super gratulacje !!
-
nikanere
21 listopada 2017, o 23:34
NotLogged pisze: ↑21 listopada 2017, o 19:43
Super gratulacje. Napewno z tego wyjdziemy wszyscy

pozdrawiam i dalszych sukcesow zycze...
-
nieznajoma19
22 listopada 2017, o 16:50
ola8423 pisze: ↑21 listopada 2017, o 18:56
Palenie różnych srodkow może powodować pogłębienie nerwicy.
Gdzie tak przeczytałaś? Ja się z tym nie zgadzam