Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
countmontechristo
Zarejestrowany Użytkownik

29 sierpnia 2016, o 17:12

To jest okropne zwłaszcza jak pomyslę sobie jak dobrze nam sie układało.
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

29 sierpnia 2016, o 17:37

Ale przychodzą przebłyski, mnie się zdarzają. Takie chwile, kiedy druga osoba jest moim całym światem, kiedy wychodzę z klatki i oddycham drugą osobą. Dla takich chwil warto walczyć.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
countmontechristo

29 sierpnia 2016, o 18:26

Mnie tez czasami zdarzają sie przebłyski lub takie momenty kiedy to wszystko jest bardziej znośne i mozna normalnie spędzić czas
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

29 sierpnia 2016, o 19:11

countmontechristo pisze:Mnie tez czasami zdarzają sie przebłyski lub takie momenty kiedy to wszystko jest bardziej znośne i mozna normalnie spędzić czas
Skoro sa przeblyski to znaczy, ze moze byc dobrze i niedlugo bedzie dobrze. Przeblyski sa groga do odburzenia! To znak, ze mozna i idzie, tylko trzeba tego chciec...
Przeblysk to dobry znak. Jesli bedziecie kontynuowac wychodzenie naprzeciw strachom (ryzykowanie) to przeblyskow bedzie coraz wiecej !
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
countmontechristo

29 sierpnia 2016, o 19:45

Tylko ze więcej jest tych złych chwil. To juz trwa tak długo ze tracę nadzieję na to ze wszystko wróci do normy
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

29 sierpnia 2016, o 19:57

countmontechristo pisze:Tylko ze więcej jest tych złych chwil. To juz trwa tak długo ze tracę nadzieję na to ze wszystko wróci do normy
o B....o....z....e a co ja mam powiedziec ?2,5 roku walki, z chwila przerwy i co? Mam sie poddac? Mam se leb uciac ? Sory za ton, ale zeby poczuc sie lepiej, trzeba zaczac zyc! Mozna stracic nadzieje, mozna, ja tez trace i to jest ludzkie tracic nadzieje, ale nastepnego dnia sie nalezy podniesc i walczyc! Walczyc ! Dzisiaj ryzykowalam. Ryzykowalam, chociaz wszystko mnie tak boli az do zrzygania. Takie mam spiete miesnie. I co? I nic, wsiadlam na rower, przycielam lawende, posprzatalam chate. A do tego biore wysoka dawke lekow. I co ? I nic !
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
countmontechristo

29 sierpnia 2016, o 20:10

W moim przypadku najgorsze jest to ze ja kompletnie nie mam pojęcia co mam robić zeby te uczucia wróciły. Mogę jedynie miec nadzieje ze kiedys wrócą
Awatar użytkownika
katarzynka

29 sierpnia 2016, o 20:50

To prawda, kiedyś to minie. Nie dziś, nie jutro, nie za miesiąc. Ale przejdzie. Skoro są przebłyski, to znaczy, że to "tylko" zaburzenie. Ciężko jest, każdy z nas przechodzi to samo. Ostatnio włącznie z myślami o śmierci, bo tak bardzo boli. Ale czy w chwilach, kiedy jesteśmy wolni, nie chcemy żyć dla tej jednej jedynej osoby?

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
justi2212
Odważny i aktywny forumowicz

30 sierpnia 2016, o 11:07

Przeżyłam wczoraj coś niesamowitego. W sumie wyszło spontanicznie że pojechalam do mojego chłopaka. To był chyba jeden z lepszych dni. Calowalismy się, przytulali a ja po prostu poczułam się szczęśliwa :) i samo mi się wyrwało że go kocham, tak jakbym w myślach chciała to powiedzieć a powiedziałam na głos, zabawne to było :D
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog

Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć :)
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
Awatar użytkownika
BruceWayne

30 sierpnia 2016, o 11:36

Super. Fajnie się to czyta justi.
Justyna22

30 sierpnia 2016, o 12:08

Super, że miałaś dobry dzień. :)

Co do mówienia "kocham " - mi też się wymyka nie raz nieświadomie. I racja - czasem jest to zabawne. ;)
Awatar użytkownika
katarzynka

30 sierpnia 2016, o 12:19

Brawo! Tak trzymać :) Też czasami w myślach mam "kocham Cię", ale boję się powiedzieć, bo przecież myślę inaczej. Czasami kiedy On mówi, że kocha, ja tylko odpowiadam "i ja"...

countmontechristo

30 sierpnia 2016, o 18:11

Co jakiś czas czytam temat zordona sprawdzam czy objawy do mnie pasują niby wszystko sie zgadza
Awatar użytkownika
BruceWayne

30 sierpnia 2016, o 20:57

countmontechristo pisze:Co jakiś czas czytam temat zordona sprawdzam czy objawy do mnie pasują niby wszystko sie zgadza
Hehe, też mi się zdarza ;)
Chociaż dawno nie byłem.
countmontechristo

30 sierpnia 2016, o 21:25

Juhuu mam chwilowy przebłysk uczuć strasznie radują mnie takie momenty mimo ze za jakiś czas znowu wróci uczucie pustki
ODPOWIEDZ